Publicitatea romaneasca a atins 320 de milioane de euro

Piata de advertising a crescut prea repede in Romania: exista mai multi clienti decit pot duce agentiile si mai multe agentii decit specialisti.

Banii din reclame se inmultesc constant, marcind in fiecare an o crestere de cel putin 20% in Romania. Vineri, numarul 23 din revista "Campaign" va publica "Raportul agentiilor", aratind unde se duc milioanele in piata de advertising.

Chiar daca rata de crestere a bugetelor este una dintre cele mai bune din lume, marimea lor ramine inca modesta, comparativ cu ce se intimpla in Vest. Miza milioanelor continua sa depinda de agentiile de media, cele care se ocupa cu negocierea spatiului de publicitate pe televiziuni, radiouri, ziare, outdooruri sau locuri neconventionale. 126,9 de milioane de lei e cifra de afaceri a Zenith Media, estimata pe 2006, Initiative Media se mindreste cu 104 milioane de lei, iar Starcom Media, cu 75 de milioane. Relatiile Publice au crescut si ele financiar: First One Communication are venituri de 12 milioane de lei pe anul trecut, DC Communication, 7,4 milioane, iar Ager Press, 5,5, potrivit raportului "Campaign".

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Initiative Romania

Initiative este una dintre cele mai mari retele independente de media din lume, asigurand servicii specializate de strategie, planificare si cumparare de media. Initiative este membra a Interpublic Group of... vezi detalii »

Starcom MediaVest

Agentia Starcom MediaVest Group este parte din cea mai mare retea de media din lume, SMG Worldwide, si din grupul de comunicare Leo Burnett. Infiintata in 2000, Starcom este prima agentie de media din Romania... vezi detalii »

Zenith

Zenith este The ROI Agency. Printr-o combinatie unica de date, tehnologie si specialisti in domeniu, facem fata chiar si celor mai complexe provocari si contribuim activ la cresterea business-urilor clientilor... vezi detalii »

Branduri

Sectiune


Comentarii

Ioana Barbulescu
acum 12 ani
Piata de advertising a crescut prea repede in Romania: exista mai multi clienti decit pot duce agentiile si mai multe agentii decit specialisti.



Branded


Related