Brandurile straine prind s-o rupa pe romaneste

Tot mai multi consumatori opun rezistenta brandurilor globale, iar campaniile care raspund preferintelor locale prezinta avantaje fata de cele care se adreseaza unei piete standardizate

Brandurile globale si internationale au "englezit" comunicarea de marketing pana la nivelul la care limba romana si valorile autohtone specifice au devenit elemente diferentiatoare. Unele branduri straine incep chiar "sa se dea" drept romanesti, ducand campanii de imagine pentru a se pozitiona astfel. "Made in Romania" incepe oare sa insemne ceva pentru romani?

Mult timp, consumatorii s-au cam ferit de lucrurile care sunau prea romaneste, din motive pe care le stim cu totii. Situatia s-a schimbat insa in ultima vreme in ceea ce priveste perceptia produselor autohtone cu privire la calitate, iar balanta incepe sa incline tot mai mult catre acestea. Intensificarea eforturilor de branding al produselor "made in Romania" i-a apropiat mult pe consumatori de brandurile nationale. Iar globalele s-au vazut puse in situatia de-a gasi solutii pentru a face fata brandurilor autohtone.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Sectiune



Branded


Related