Orange a adus relaxarea, creativitatea si spiritul de echipa la ADfel 2012

Orange a adus relaxarea, creativitatea si spiritul de echipa la ADfel 2012

Orange a participat in premiera la ADfel, evenimentul de branded entertainment organizat de IQads intre 13 si 19 august la terasa Fabrica. Astfel, cei prezenti la eveniment au avut posibilitatea de a interactiona cu brandul intr-o zona de relaxare speciala, amenajata pe acoperisul terasei, cu pufuri si hamace inedite, si printr-o serie de activitati distractive. Pe participanti i-au asteptat mereu noi provocari: sa coboare baloanele cu goodies de pe terasa, sa faca parte dintr-un show de improvizatie, sa-si petreaca timpul cu jocuri potrivite personalitatii lor in Social Spot, sa arate cat de creativi sunt daca au internetul la indemana si sa descopere expozitia virtuala de graffiti. Iar internetul chiar a fost simplu de accesat, pentru ca Orange a oferit pe durata evenimentului Wi-Fi gratuit. Toate aceste activari pentru cea de-a saptea editie ADfel sunt sub semnatura Blue Idea Concept si Orange.

"De la un brand inovativ la un eveniment de publicitate neconventionala e doar un pas. Si ne bucuram ca l-am facut acum, cu proiecte cat mai jucause, in care am mixat digitalul si media clasice. Iar entuziasmul e cu atat mai mare cu cat fiecare seara ADfel ne-a aratat ca totul a fost pe masura unui public creativ si dezinvolt", a declarat Stefania Roman (Business Communication Specialist, Orange Romania).

In fiecare zi de eveniment, participantii la ADfel s-au putut relaxa pe net intr-o zona neconventionala, amenajata in premiera pe acoperisul Fabrica. Vedetele acestei zone au fost hamacele suprapuse, care ilustrau simbolul semnalului Wi-Fi

 

 

Joi, toti cei din terasa au format o mare echipa pentru a castiga goodies Orange in joaca. Miza jocului: sa fie adunate prin comentarii la pagina de Facebook IQads minim 80 de cuvinte cu litera “i” care incap intr-o nacela de balon cu aer cald. Pe masura ce se strangeau cuvintele, 3 baloane mari coborau din ce in ce mai mult premiile. Dupa numai o ora, a fost atins pragul de 80 de cuvinte, iar participantii au fost rasplatiti cu goodies.

Vineri, Orange i-a invitat pe cei ajunsi la Fabrica sa se joace in Social Spot, locul de intalnire a celor care comunica diferit. Pentru aceasta, participantii au avut de raspuns la cateva intrebari amuzante. In functie de rezultat, erau apoi condusi la una dintre cele 5 mese de socializare (relationate cu abonamentele Orange) care propuneau jocuri potrivite cu profilul participantilor: masa neconventionalilor (Fluture), masa calatorilor (Flamingo), masa performantilor (Pantera), masa creativilor (Colibri) si cea a vorbaretilor (Delfin). Printre jocurile de la masa vorbaretilor a fost si Activity, un joc in cadrul caruia cineva trebuie sa descrie un concept, fara sa-l numeasca exact, in timp ce restul grupului trebuie sa-l ghiceasca. La masa creativilor participantii au scris o poveste in lant pe o foaie de hartie care a fost impaturita succesiv, facand astfel ca participantul care continua povestea sa nu stie ce a scris cel de dinaintea sa. Masa performantilor a gazduit jocuri de dexteritate care au implicat batai din palme, exercitii pe baza de impuls si aruncari de minge, la masa calatorilor s-au construit puzzle-uri pe teme geografice, in timp ce la masa neconventionalilor s-au organizat jocuri de cuvinte. Jocurile de la fiecare masa au fost realizate cu sprijinul Incubator107.

 

Concursul de sambata a fost inspirat de Orange PrePay si a mizat mult pe flexibilitatea si spontaneitatea celor prezenti la eveniment. Trupa Improvisneyland a antrenat publicul si l-a provocat sa arate cat de bine poate improviza. Unul din jocuri a facut ca obiecte de decor banale sa-si gaseasca noi intrebuintari, o pereche de casti devenind stetoscop, apoi lant si coarda. Membrii trupei au jucat si Freeze, continuand o poveste folosind pozitia in care inghetase personajul anterior. Iar competitia la care au participat cei mai neconventionali din terasa a implicat improvizatia pe roluri, in perechi de cate doi, ei trebuind sa construiasca o poveste comuna, dar vazuta diferit de fiecare si sa vorbeasca doar atunci cand deasupra lor se aprindea, surprinzator, reflectorul portocaliu.

Sub mesajul Orange "oriunde ai internet, ai inspiratie", duminica, participantii la ADfel au avut inca o competitie-blitz, la care au avut de descris creativ situatii din terasa, folosind si elemente gasite pe internet. La prima runda, au fost invitati sa descrie pe pagina de Facebok IQads atmosfera ADfel, cu ajutorul primei substante care incepe cu O din tabelul periodic al elementelor, iar apoi sa povesteasca ce se intampla in dreapta lor, folosind titlul unui discurs de pe TED.com. La finalul serii, cele mai bune povesti create de participantii la ADfel au fost premiate pe scena de pe terasa Fabrica.

Echipa care a contribuit la realizarea proiectelor:

- din partea Blue Idea Concept (concept, strategie, implementare): Marin Preda (Business Developer), Adriana Lungu (Business Developer), Tea Tomescu (Art Director);

- din partea Orange Romania: Stefania Roman (Business Communication Specialist), Flavia Cozma (Online Communication Specialist);

- din partea Improvisneyland (improvizatii): Andreea Samson, Madalin Manddin, Monica Anastase, Radu Ciobanasu;

- din partea Incubator107 (coordonarea activitatilor creative din Social Spot-ul Orange): Paul Manea (mester calator), Raluca Vasile (mester creativ), Ella Cincan (mester glasuitor, la masa vorbaretilor), Vlad Dumitrescu (mester hedonist, la masa neconventionalilor), Bogdan Nechifor (mester miscator, la masa performantilor, Emanuel Dobrincu (mester fauritor), Alina Ciotirnel (calauza);

- din partea Media Creative (gestionarea platformelor de competitii prin Facebook): Bogdan Zarchievici (Digital Designer).

ADfel 2012 este sustinut de Realitatea TV, Animal Planet, Discovery Channel, TLC, Mixtopia, Decat o Revista, Mvcom, Cocor Media Channel, Metropotam, realitatea.net, money.ro, BestJobs, Betacons | Euromedia, Bursa de Reclame, Feeder, Agrafa, 220.ro, Q2M. Evenimentul este realizat cu sprijinul 24FUN si Radio Guerrilla.

IQads este cel mai important produs media dedicat industriei de comunicare din Romania. IQads este o marca a Blue Idea. Din portofoliul companiei Blue Idea face parte si SMARK, comunitatea profesionistilor in marketing din Romania.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related