"Nu fac arta, arta mea trebuie sa functioneze"

S-a aflat pentru al doilea an consecutiv in calitate de speaker la Golden Drum. A tinut seminarii pana si la Cannes si conduce o companie de succes numita Idea Management. Sustine training-uri de creatie in intreaga Europa si a vizitat in acest an Romania de doua ori. Ralf Langwost a scris doua carti "How to Catch the Big Idea" si "Creative Effectiveness 2006", a absolvit Universitatea de Arte din Berlin si a lucrat pentru agentii precum Ogilvy & Mather, Ted Bates si Wunderman/Young & Rubicam, Frankfurt.

IQads: Cand ati inceput propria afacere?
Ralf Langwost: Am pornit propriul business in paralel cu jobul de Creative Director in 1994. Am inceput sa fac traininguri pentru agentiile din Asociatia Germana a Agentiilor de Publicitate si a mers foarte bine. Problema a fost ca seful meu nu mi-a permis sa fac traininguri si cu alte agentii concurente. Cu timpul mi s-a cerut sa predau si in-house. Lowe Germania a fost prima agentie care mi-a cerut acest lucru. Astfel, in 1996 am demisionat si am inceput sa ma ocup de training-uri full time. Am ajuns la aceasta decizie pentru ca am vrut sa fac o cercetare a mea, care implica intervievarea mai multor directori de creatie. Si asta necesita mult timp, pe care eu nu il aveam la dispozitie. Facusem munca de Creative Director multi ani la rand si am simtit nevoia sa fac cu totul altceva.
Am intrat in publicitate pentru ca iubeam ideile, iar cand am ajuns sa lucrez in agentii mi-am dat seama ca nu exista chiar atat de multe idei. Cu timpul m-am hotarat sa ma concentrez din nou pe idei si am fondat Idea Management.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Ogilvy Group România

Ogilvy România, parte din rețeaua internațională Ogilvy, este o companie WPP, unul dintre cele mai mari grupuri de comunicare din lume (NASDAQ:WPPGY). Pe piața locală, Ogilvy creează platforme de comunicare,... vezi detalii »

Sectiune



Branded


Related