Kinofest continua azi cu ziua dedicata animatiei

In prima zi a Festivalului International de Film Digital Kinofest, peste 300 de pasionati ai filmului, dar si realizatori si sustinatori ai scurtmetrajelor din competitia AVON Movie for Life s-au strans la cinematograful The Light Cinema din Liberty Center pentru peste 7 ore de proiectii si de concerte tari. Seara a fost deschisa de competitia de fictiune la care au fost selectionate 31 de filme din 8 tari, multe din ele premiate la competitii internationale de renume.

Kinofest continua astazi cu o competitie de scurtmetraje de animatie in cadrul careia vor fi prezentate pasionatilor genului 4 calupuri de filme din 15 tari, totalizand 82 de intrari si 8 ore de proiectii. O mare parte din animatiile din competitie sunt prezentate in premiera in Romania si au fost deja selectionate sau premiate la competitii internationale precum Oscar, Cannes, Sundance, Venetia etc.

Prima zi de Kinofest a prezentat in premiera filmele inscrise in competitia AVON Movie for Life. Participantii au avut de realizat un scurtmetraj care sa sustina mesajul campaniei pentru depistarea precoce a cancerului la san, sub motto-ul "Afla ca esti bine! Afla ca esti frumoasa".

Cele 26 de scurtmetraje finaliste in competitie (din cele 41 de inscrieri) au fost votate de juriul profesionist al festivalului, dar si de publicul prezent in sala, urmand ca de astazi pana pe 31 octombrie inclusiv ele sa poata fi vazute si votate pe canalul special Avon Cosmetics Romania de pe Youtube (http://bit.ly/4vsxCI) cu ajutorul ratingului de pe site. Castigatorii acestei competitii si ai premiilor de 3000 de euro vor fi alesi in urma calcularii mediei notelor primite de la juriul profesionist (33,3%), de la publicul din sala (33,3%) si de la publicul care voteaza online (33,3%).

Seara s-a incheiat cu peste 2 ore de muzica live oferita de Les Elephants Bizarres si Scout Astray, care au atras un numar mare de fani la Official Kinofest Party, organizat in The Light Bar, barul din incinta The Light Cinema.

Maine, in ultima zi de Kinofest, va avea loc cea de-a treia sectiune din competitie, cea de micro-filme, dar si o selectie a celor mai bune filme din editiile trecute ale festivalului. Kinofest se va incheia cu gala de premiere a castigatorilor din cele 3 sectiuni ale festivalului.

Kinofest este unicul festival international de film digital din Romania, realizat de Valentin Partenie cu sprijinul IQads si gazduit de The Light Cinema. Editia din acest an este sustinuta de AVON Cosmetics Romania, avandu-i ca parteneri pe: Rama si Auto1one. Premiile acestei editii sunt oferite de Adobe Romania.

Conceptul creativ al campaniei de comunicare a Kinofest 2009 a fost dezvoltat de Rusu si Bortun Brand Growers, fiind produs cu sprijinul Comitetul Central, Carioca si Grafica si Tipar

Partenerii media ai Kinofest 2009 sunt: Radio Guerrilla, Trilulilu, Tabu.ro, 24-FUN, Zoom, Metropotam, Feeder.ro, CinemaRx.ro, Academia Catavencu, SMARK, Realitatea.net, Port.ro, Cocor MediaChannel, Elevate, OOPS Media, Cinemagia, Filmetari.com, Cotidianul.ro, Cinefan.ro si The Money Channel, iar data carrier este Transfer.ro.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Grafica si Tipar

Grafică şi Tipar este poziţionată ca o agenţie de producţie creativă, cu expertiză în conceperea şi producerea de materiale pentru campanii de marketing şi comunicare. Activitatea noastră se desfăşoară... vezi detalii »

Sectiune



Branded


Related