[Cupa Agentiilor la Gatit FLORIOL 2014] Finala dulce, in deserturi

[Cupa Agentiilor la Gatit FLORIOL 2014] Finala dulce, in deserturi
Wave Division, marii castigatori ai Cupei Agentiilor la Gatit FLORIOL 2014

Vinerea trecuta a fost marea finala a Cupei Agentiilor la Gatit FLORIOL aromata de Coseli, sarbatorita cu Privileg Catering, savurata cu Staropramen si recomandata de Mega Image. Publicitarii, deja familiarizati cu experientele zilelor precedente, au venit la Kuxa Studio fericiti de succesul inregistrat, pregatiti psihologic pentru misteriosul brief - care urma sa dicteze de aceasta data numai deserturi - si unii chiar cu cateva retete-exercitiu la activ.

Juriul care si-a spus cuvantul in ultimele runde de gateli a fost compus din Anca Mitu (Manager, Privileg Catering), Lica Birzoi (Director Import Export, Coseli), Maria Belu-Burtea (Editor Coordonator, Click! Pofta buna!), Alexandra Sirbu (Project Manager, Gustos.ro) si Alex Iacob, castigatorul sezonului al doilea Top Chef. Puteti citi ce le-a urat la inceputuri publicitarilor aici, iar mai jos va spunem si cu ce deserturi s-a lasat maratonul "publicitaresc" de gatit. 

Asadar, lucru deja stiut, echipele concurente au avut de rezolvat un brief culinar cu un ingredient obligatoriu. Singura diferenta a fost ca, acum, mancarea savuroasa a lasat loc dulcegariilor de tot felul, spre bucuria celor prezenti, care au mirosit toata ziua arome de ciocolata, caramel sau cocos. 

Sa intram in paine cu prima runda de finala, pornita la 10 dimineata. Echipa Tasty Gifts de la Samdam s-a intrecut acum cu Tailor Made Cooking de la Ad Production, remarcati facandu-se in zilele precedente cu preparatele din fructe de mare, respectiv o alternativa la traditionalul mic romanesc.

Samdam au venit pusi pe treaba, cu retetele de prajituri recapitulate la dus, cu mama, chiar in dimineata respectiva, iar cand a fost dezvaluit ingredientul-cheie nuci pecan, s-a trecut imediat la o stare de agitatie productiva. Ce a rezultat: desertul 1, Guilty Pleasure, o briosa de ciocolata cu mijloc moale care isi gasea perechea ideala intr-un sos rosu de coacaze si capsune (totul asezonat cu nuci caramelizate) si desertul 2, ramas untitled, o prajitura facuta spontan, cu blat insiropat cu esenta de rom si crema, care la finalul degustarilor nu mai era de gasit - iar portia nu era chiar mica.

De cealalta parte, lucrurile nu au mers atat de lin, cel putin la inceput. Motivul? Un ingredient-problema la care Tailor Made Cooking nu se asteptau: morcovul. Deplansi ulterior de colegii simpatizanti, cei de la Ad Production, in urma unor consultatii pasagere cu Alex Iacob si dupa niste sedinte de grup in care auzeam ba ca se bucura de provocare, ba ca cel care a tras la sorti a ramas ostracizat, s-au pus si ei pe treaba si au terminat la timp.

Ce a iesit? Carrot Nuts (aka Mr. Lava-Lava, de la slagarul lui Shaggy, il mai stiti pe Shaggy) niste briose de ciocolata cu morcov caramelizat pe langa, inspirate de Bugs Bunny. De mentionat e ca Tailor Made Cooking au facut haz de necaz pe tot parcursul competitiei, iar membrul cel mai guraliv si funny al echipei, Lucian Virtej, a primit la final si Premiul Special Gustos.ro - "Super Chef si Super Amuzant". Nici stradania de a lucra impreuna la brainstorming-ul si realizarea desertului dificil nu a fost trecuta cu vederea: Click! Pofta buna! le-a inmanat la final Premiul Special pentru creativitate, teamwork si gust.

Runda 2 a ultimei zile a inceput parca pe nesimtite, echipele Wave Division (French Fries Mafia) si Geometry Global (Cu De Toate) infiltrandu-se rapid in bucatarie si dezvaluind briefurile in care sa se infiga. Prima a avut de "combatut" cafeaua, in timp ce a doua s-a luptat cu fulgii de cocos.

Nu a trecut mult, ca deserturile deja incepusera sa prinda forma. Si ca tot vorbim de forme, iata un detaliu interesant: in lipsa unui instrument adecvat, echipa Wave Division a intors capetele - ingrijorate - ale tuturor, cand a recurs la o conserva de ananas pentru a genera forma perfect rotunda a spumei din deliciul Amore In Strati. Ocazia a venit perfect pentru a testa cutitele din dotarea Kuxa Studio, care au rezistat cu brio taierii in jumatate a conservei.

Desertul rezultat a venit intregit de o poveste foarte pe masura, cu dame fatale si mafioti sicilieni. Insa surpriza cea mai mare a venit odata cu rosia cherry trasa in caramel cu ardei iute la care, din pacate, n-am ajuns la timp ca sa pot raporta gustul, dar am auzit numai de bine, iar reteta deja era solicitata de unii dintre cei prezenti.

Trecem si la Cu De Toate, echipa Geometry Global, care s-a facut remarcata vineri prin modul relaxat de lucru si abilitatea de gestiune a haosului din bucatarie. Pentru ca nu conteaza numai ce gatesti, ci si cum gatesti, iar daca majoritatea concurentilor alergau agitati de colo-colo, cei de aici gateau asa cum se gateste cel mai bine: cu un pahar de vin in mana. Nu degeaba Florina Alexandru, una dintre membrele echipei, a primit si Premiul Special Gustos.ro – "Daca plec din agentie, sigur ma fac bucatar". La final, ne-au oferit o Alba ca Zapada reinventata, neuitand nici de companionii ei pitici, toti botezati cu cocos din plin si insotiti de un shake delicios.

Desi juriul ne-a oferit cateva comentarii dupa fiecare degustare, n-am putut ghici castigatorii, asa ca a trebuit sa stam cuminti pe timpul deliberarii. Dupa ce am fost hraniti toata ziua cu gustarile de la Privileg Catering, ne-am racorit si cu cate un Staropramen in asteptarea rezultatelor, pe care le gasesti integral aici.

Podiumul 3+1 a fost ocupat de mafia cartofilor prajiti pai sau French Fries Mafia - Wave Division (locul I), urmand echipa Cu De Toate de la Geometry Global (a doua oara la rand iesiti pe loc secund, ii asteptam sa-si ia revansa in 2015), apoi Tailor Made Cooking de la Ad Production pe locul III, al caror ingredient mai dificil nu i-a dezamagit prea tare in final, in timp ce locul IV a revenit echipei Tasty Gifts de la Samdam.

De avut in vedere este ca, la aceasta editie a Cupei Agentiilor la Gatit FLORIOL, multi dintre participanti au laudat varietatea ingredientelor gasite pe raftul oferit Mega Image, ca si a aromelor de la Coseli, care le-au oferit mult-dorita libertate de a fi creativi in realizarea deserturilor lor, in timp ce uleiul oferit la discretie de catre FLORIOL  a venit tocmai bun pentru caramelizat. Iar daca se intampla cumva ca, de pilda, o conserva buclucasa sa creeze victime printre concurenti, aveam si plasturi de la Easy Plast pentru a-i aduce rapid inapoi in joc.

Evenimentul ne-a aratat pentru a doua oara cum, contrar aparentelor, bucataria nu e un interes marginal pentru publicitari si ca in aceasta industrie nu se mananca numai la restaurant. Competitorii i-au surprins pe membrii juriului cu pregatirea si pasiunea lor pentru gatit. Ii asteptam pe toti sa revina in 2015 si sa dea, din nou, ce au mai bun.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


VML

VMLY&R a preluat FRACTAL Communications, agentia locala parte din WPP, si se alatura  VMLY&R Commerce pentru a oferi brandurilor o experienta conectata.  Preluarea agentiei locale de catre... vezi detalii »

Sectiune



Branded


Related