Viitorul publicitatii de pe Facebook: s-au lansat primele doua campanii de Video Ads

Viitorul publicitatii de pe Facebook: s-au lansat primele doua campanii de Video Ads

Dupa ce in luna decembrie a anului trecut Facebook anunta ca incepe testarea ad-urile video (Premium Video Ads) ruland trailerul pentru filmul Divergent, serviciul a fost lansat oficial in luna martie. Ad-urile video apar in News Feed-ul utilizatorilor si pornesc singure, fara sunet, cand acestia dau scroll peste ele. Momentan, doar de un numar limitat de companii pot accesa acest serviciu. 

Procesul de cumparare si masurare al ad-urilor video pe Facebook este similar celui pentru reclamele TV, avand la baza Gross Rating Points (GRP) de audienta pe care ad-ul trebuie sa le atinga intr-o anumita perioada de timp. Masurarea reach-ului este facuta de Nielsen Online Campaign Ratings, companiile platind in functie de impresiile rezultate. Facebook colaboreaza si cu Ace Metrix, companie care are rolul de a evalua video-urile in functie de anumiti indicatori ai nivelului de creativitate si calitate, precum cat de usor este sa urmaresti povestea ad-ului, daca ad-ulpoate avea insemnatate pentru consumator, daca utilizatorii rezoneaza la nivel emotional.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Geometry

Suntem o agentie full service, parte a grupului WPP, care functioneaza pe piata romaneasca din 1992. Prietenii mai vechi ne stiu dupa numele anterioare (Grey, respectiv G2). Din iunie 2013 a luat nastere un nou grup... vezi detalii »

SectiuneRelated