Serebe a mototolit multe hartii pana a reusit sa-si descopere stilul

Serebe a mototolit multe hartii pana a reusit sa-si descopere stilul

Mai stiti vremurile alea cand incercati sa va gasiti un ID de Messenger cat mai original? Si Serebe a trecut prin perioada respectiva. Asa ca de la Scufita Rosie Barfeste, cum o stiau prietenii de pe Mess pe Alexandra Albu,  au aparut initialele SRB, care au evoluat in Serebe. Si uite-asa a aparut numele ei de artist cum il stim astazi.

Serebe e un artist complex. Face ilustratii, picteaza pe pereti, pe sticla, picteaza si tricouri, traiste, sau pantofi, face stickere si jucarii si alte obiecte handmade pe care le puteti gasi la standul ei daca o prindeti la vreun targ.

Am vorbit cu ea despre cum s-a apucat de desenat, ce o inspira, cum ii place sa lucreze, care a fost proiectul cel mai complex de pana acum si care sunt planurile de viitor.

Serebe in timpul liber

Se spune ca cei care viseaza in culori sunt nebuni… eu nu sunt nebuna, sunt Serebe si ma ocup cu ce stiu eu mai bine. Colorez gri-ul si conturez culorile, umplu hartiile de animale si monstri care fura zambete si priviri curioase.

Internetul imi ocupa o mare parte a timpului , este locul unde ma refugiez atunci cand nu desenez. Imi place sa caut artisti noi pe Facebook si sa descopar comori pe Pinterest.


Serebe la Garajul Ciclop

Numele de artist

O poveste amuzanta si nu prea… Pe la inceputurile Messenger-ului, disperata ca nu imi gaseam un user care sa nu fie deja luat de altcineva m-am gandit la o adresa atipica… scufita rosie barfeste. Dupa cativa ani m-am hotarat sa particip la targurile handmade din Bucuresti unde trebuia sa imi prezint creatiile sunt un nume… Totul a pornit de la initialele adresei de messenger (SRB). Insa nu eram deplin multumita asa ca l-am condimentat cu un ¨chez¨ si s-a ¨nascut¨ Chez Serebe. Dupa ce am renuntat la identitatea de artist handmade am renuntat la ¨chez¨ si a ramas simplu: Serebe.

De cand deseneaza

Desenez de cand ma stiu, ai mei sunt arhitecti si mi-au pus creionul in mana imediat ce am putut sa trasez o linie. Totul a inceput sa prinda contur cand am intrat la Liceul de Arte Plastice “Nicolae Tonitza” unde am mototolit multe hartii pana am reusit sa imi descopar stilul.


Pisica patrioata

Inspiratia

O gasesc peste tot in jurul meu… in oameni, locuri, filme, muzica si desene animate. Tot ce e pozitiv si viu colorat reprezinta o inspiratie pentru mine iar ce este incolor - o provocare.

Lucrarea preferata              

Inca din liceu am fost dependenta de contur, era “tarcul” culorilor mele si nu ma puteam lipsi de el. Ulterior m-am decis sa realizez o pictura in care sa folosesc numai culori vii fara a mai apela la contur. Asa am realizat panza ce a fost si este in continuare cea mai buna lucrare a mea ¨Bobalisa¨.


Bobalisa

Cum lucreaza

Imi place libertatea si de obicei imi aleg singura temele, in felul asta nu sunt constransa sau presata de diferite brief-uri. Ca materiale prefer acrilicele si marker-ele, acestea sunt ¨uneltele¨ la care apelez cel mai des. Am urmat sectia de grafica atat in liceu cat si in facultate asa ca mi-a fost mereu usor sa lucrez in tehnica mixta.

Colaborari cu branduri

Am avut cateva proiecte foarte dragi mie alaturi de Grolsch, Reebok, Summerwell, Munny dar si colaborari cu TinaR, Eldercut Toys, Control, BumBag, Posca Romania si Hedwig.


Photo pannel pentru Summerwell

Expozitii

Fara sa numar expozitiile de grup pana acum am avut 2 expozitii personale care apoi au fost mutate in mai multe locatii din Bucuresti precum Atelierul de  productie, Club Control, Teatrul Odeon, Teatrul Desant, Serendipity si Epic. Nu sunt adepta galeriilor sau cel putin nu am fost pana acum pentru simplul fapt ca inca nu am gasit un spatiu care sa imi permita 100% realizarea proiectului. Cea mai bine primita expozitie a fost cea din Atelierul de productie, atat din punctul meu de vedere cat si din cel al vizitatorilor.

Participarea la concursuri

Majoritatea concursurilor de acum se tin pe Facebook si calificarea sau castigul lor in majoritatea cazurilor se face in functie de cat de popular esti si cati fani sau prieteni ai pe aceasta platforma. Acum 2 ani am castigat un concurs organizat de Enel care se adresa artistilor urbani, aici am avut ocazia sa realizez lucrarea castigatoare pe o centrala Enel amplasata aproape de centrul Bucurestiului.


Un proiect cu care se mandreste

In urma cu trei ani am avut un proiect sponsorizat de Reebok unde am calatorit prin Europa alaturi de artisti internationali. Am avut oportunitatea de a-mi expune lucrarile si de a customiza o serie de jucarii urbane. A fost o experienta foarte placuta.

Cel mai complex proiect

Mi-e greu sa aleg unul asa ca il voi spune pe cel mai recent… holul clubului Control din Bucuresti. Mi s-a dat mana libera si un hol alb si aparent interminabil pe care a trebuit sa il ticsesc cu monstri care mai de care si culori ¨turbate¨.


Holul din Control

Promovare

Dupa cum spuneam imi petrec destul de mult timp pe internet si, momentan, cea mai potrivita platforma pentru mine este Facebook-ul unde am si o pagina de artist. In fiecare zi incerc sa postez ceva nou lucrat de mine sau ceva ce ma reprezinta.

In ultimul timp am inceput sa ma plimb prin diverse localuri unde se tin targuri/evenimente cu un stand unde imi prezint ultimele creatii.


Targul de la Casa Universitarilor

Planuri de viitor

Pun la cale o noua expozitie mai mare, mai colorata unde vizitatorii vor face parte din tablourile mele. Nu dau mai multe detalii… nu de alta dar nu vreau sa va stric surpriza.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related