Lady Steps – o nouă inițiativă ADC România

Lady Steps – o nouă inițiativă ADC România

Art Directors Club of România a dat startul noului proiect Lady Steps, o serie de seminarii inspiraționale unde femei de top din industrii creative vin să ȋmpărtășească povestea lor de succes. Prima ediție a avut loc aseară și a adus ȋmpreună trei dintre cele mai influente voci ale industriei creative din România: Ioana Filip, Executive Creative Director, MRM//McCann România, Laura Nedelschi, Creative Director, Kubis Interactive și Ioana Ciolacu, Designer, Ioana Ciolacu.

„Ȋn societatea noastră, puterea exemplului este indiscutabilă. Dacă ȋți poți vizualiza scopul, e mult mai ușor să aspiri la el. Nu poți fi ceea ce nu știi că poate să existe. Așa s-a născut Lady Steps”, declară Simona Suman, Group Creative Director Jazz Communication, cea care a inițiat proiectul alături de Sandra Bold (Head of Copy MRM // McCann).

În momentul în care un junior ajunge în departamentul de creație, în general ponderea de femei vs. bărbați pe pozițiile entry level este de 50/50. Acest start poate părea încurajator, însă, în ceea ce privește pozițiile de management, bărbații ocupă majoritatea funcțiilor de conducere.

Din totalul funcțiilor de Director de Creație din lume, doar 11% ajung sa fie ocupate de femei. Situația este asemănătoare și la nivel național. Un studiu privind funcțiile manageriale al Organizației Internaționale a Muncii arată că doar 30% din poziții sunt ocupate de femei.

Fiecare seminar Lady Steps va avea două componente. Prima parte va avea ca scop prezentarea insight-urilor personale într-un format simplu, în care fiecare invitată va împărtăși 10 pași ale succesului personal, 10 lecții pe care le-a învățat pe parcursul carierei sale. A doua parte va fi o discuție liberă între mentor și invitate, în urma căreia se pot crea legături și conexiuni între participante.

„Am vrut să dăm tonul Lady Steps ȋncă de la prima conferință, invitând 3 voci puternice, diferite, fiecare cu un insight personal dar cu același mesaj final: am putut, puteți și voi!”, declară Sandra Bold.

Următoarea ediție a evenimentului va avea loc ȋn luna martie.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


ADC*RO

Art Directors Club Romania (ADC*RO) a fost infiintat in 2008 si reprezinta o asociatie non-profit, al carei obiectiv este acela de a promova si de a recunoaste excelenta in creativitate. Art Directors Club Romania... vezi detalii »

Kubis

Kubis is an integrated communication agency, digitally led, performance driven. Half geek, half creative. We produce content into the right consumer context. A context shaped more and more by technology which... vezi detalii »

Subiecte

Sectiune

DictionarRelated