Mindscape Studio pune în mişcare scenele principalelor festivaluri din România

Mindscape Studio pune în mişcare scenele principalelor festivaluri din România
Dorel Naste, creative director la Mindscape Studio.

Mindscape Studio este printre puţinele studiouri multimedia şi de tehnologii creative din ţară care oferă o gamă atât de variată de servicii pentru această zonă de entertainment (festivaluri, concerte, conferinţe, activări de brand). 

Anul acesta studioul s-a nişat mai ales pe partea de stage design şi video mapping prin implicarea în două dintre cele mai mari festivaluri din România: Untold şi Electric Castle.

"A fost un început de an şi o vară în care ne-am axat foarte mult pe festivaluri naţionale şi internaţionale (de muzică şi de specialitate, deopotrivă). Chiar ne-am dorit foarte mult să oferim publicului un upgrade al experienţei clasice de festival prin intermediul tehnologiilor creative, creând o conexiune mai puternică şi o interacţiune autentică cu ceea ce se întâmplă pe scenă. Şi cred că am reuşit asta.

Am vrut să facem vizibilă viziunea noastră şi flexibilitatea de implementare în proiecte, dezvoltându-le, împreună cu clienţii şi partenerii noştrii, de la faza de concept şi design până la implementarea tehnică în locaţie (hardware, software, arhitectură de scenă, montaj, asistenţă pe tot parcursul proiectului). Doar aşa, credem că proiectele de asemenea anvergură au un look unitar şi un risc minimal de a devia de la planul iniţial al clientului.",  a declarat Dorel Naste, creative director la Mindscape Studio.

 

Cele mai recente proiecte în care s-au implicat sunt:  

-Realizarea contentului video pentru cea mai mare conferinţă Samsung Developers în San Francisco.

- Participarea la fiecare ediţie a Spotlight Festival cu video mapping-ul impresionant de pe Cercul Militar.

- Au participat de două ori la cel mai mare concurs de video mapping din lume, iMapp, iar în ediţia din 2015 au câştigat şi premiul publicului cu Legenda lui Bucur

 

Printre festivalurile cu care s-au consacrat vara aceasta pe partea de stage design se numără:

1. Untold

La UNTOLD Festival, Mindscape Studio a oferit patru zile pline de magie, culoare şi multă distracţie. La această ediţia a festivalului au realizat stage design-ul pentru trei dintre scene: Galaxy, Daydreaming şi Elements, precum şi o serie de animaţii custom pentru scenă unuia dintre sponsori, Telekom.

Cea mai impresionantă realizare din cadrul festivalului a fost Galaxy Stage pentru care, pe langă designul de scenă, Mindscape Studio a realizat atât conţinutul video, video mapping-ul, vizualurile live şi implementarea pe toată perioada festivalului. Folosind video mapping-ul ca mijloc principal de augmentare, Mindscape s-a folosit de oportunitatea de a realiza un decor special, plasând DJ-ul ca pe o figura centrală dintr-o altă lume.

Untold Galaxy Stage este un proiect de tradiţie deja, fiind un upgrade la prima lor colaboare de scenă cu UNTOLD în 2016. Experienţă vizuală a fost una de-a dreptul imersivă, înconjurând şi amplificând spectacolul creat de DJ-ii de pe scenă. Toate materialele video au fost create special, ţinând cont de geometria scenei.

 

 

Client: Untold Festival

Tip lucrare: Stage design, video mapping, live visuals, implementare tehnică

 

2. Electric Castle

Mindscape Studio a fost şi la Bonţida, Electric Castle, unde a prezentat scena Hangar Stage. Conceptul din spatele scenei a pornit chiar de la ideea de hangar, loc care oferă adăpost şi unde sunt pregătite avioanele pentru decolare.

Multe lumini, multe ecrane LED, toate îndreptate spre scenă, punctul de atracţie al fiecărui festival, au intensificat experienţele publicului prezent.

Client: Electric Castle
Tip lucrare: Stage design

 

3. Spotlight Festival

Pentru cea de-a treia ediţie a Spotlight Festival, Mindscape a realizat un video mapping interactiv pe faţada Cercului Militar Naţional. Publicul prezent la festival a fost invitat să urce pe scena amplasată în faţă clădirii pentru a interacţiona cu elementele grafice care au fost proiectate pe faţadă.

Noutatea din acest an a constat în  interacţiunea autentică şi real-time a publicului cu faţada clădirii  printr-un senzor de mişcare ce a permis celor prezenţi  să intervină asupra elementelor grafice ale lucrării artistice, devenind astfel co-creatori.

A fost un proiect plin de energie pozitivă, menţinându-le celor de la MindScape poziţia de cel mai atractiv punct de interes din cadrul Spotlight Festival.

Client: Enel România
Agenție: Publicis Events
Tip lucrare: Interactive video mapping

 

 4. Summer Well

Mindscape Studio, prezent deja pentru a treia oară la Summer Well Festival, a demonstrat în ediţia 2017 că energia pozitivă poate fi adusă în cadrul festivalului. Acest lucru a fost asigurat printr-un joc interactiv cu proiecţie neconvenţională pe copacii prezenţi din Domeniul Ştirbey. În acelaşi timp, Mindscape a păstrat tradiţia din ediţia trecută printr-o nouă şi spectaculoasă proiecţie pe apă, plină de culoare şi mişcare.

Client: Summer Well, Enel România
Tip lucrare: Interactive video mapping, content video, implementare tehnică

 

 5. Neversea

Mindscape Studio a făcut scena South Temple de la Neversea memorabilă printr-un video mapping pe un templu construit special pentru acestă ocazie.

Pentru acest festival, care a avut loc pe plajă, Mindscape a realizat video mapping şi live visuals colorate, pline de mişcare şi de viaţă care au animat publicul prezent la prima ediţie a acestui eveniment.

 

 

Client: Neversea Festival
Tip lucrare: Video mapping, live visuals

 

Printre planurile de viitor ale studioului este extinderea activităţii peste hotare prin o co-producţie România-Spania de teatru telematic în 2018, ce se va juca în paralel în ambele ţări şi prin participarea la unul dintre cele mai mari târguri de carte în Riyadh pentru care dezvoltă un proiect de stage design şi video mapping.

În această perioadă echipa Mindscape Studio lucrează la animaţia cu care s-a înscris la concursul Festival of Lights Berlin (6-15 octombrie 2017).

Mindscape Studio este un studio multimedia şi de tehnologii creative, fondat în 2007 de Dorel Naste. 
În prezent echipa este formată din 4 oameni pasionaţi de video mapping, motion design, instalaţii interactive şi design pentru evenimente şi festivaluri: Dorel Naste (creative director), Cristian Iordache (interaction designer), Andrei Drîmba (arhitect) şi Răzvan Bogză (hardware designer).

Mindscape Studio este specializat în a livra experienţe interactive integrate, la cheie, pentru branduri şi agenţii de publicitate. 
Au lucrat pentru clienţi precum Samsung Electronics America, Coca Cola, Untold, Enel, Telekom, Festivalul Enescu, Adidas, Ciuc, Electric Castle, Strongbow, Sobranie, Jack Daniel's, Summer Well şi Allianz-Ţiriac.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related