[Hai #NETLIBERARE la content video] Mihai n-a rămas sighinaș și nici brieful păgubaș

[Hai #NETLIBERARE la content video] Mihai n-a rămas sighinaș și nici brieful păgubaș

Mihai Sighinaș este unul dintre bravii participanți ai competiției Young FIBRA organizată împreună cu Telekom. Este specializat în urbanism și design în cadrul Universității Ion Mincu. În 2012, publicitatea i-a câștigat inima, iar în 2015, el, împreună cu OnScreen, a fost numit câștigătorul secțiunii Still Mapp la iMapp Bucharest. În prezent este Art Director pe contul lui de Behance, unde se ocupă cu "artworkingul", așa cum ne spune. 

Pentru rezolvarea briefului, Mihai a luat la vizionat, din link în link, ultima campanie Telekom. Au rezultat două idei concentrate, bineînțeles, pe cei 30 GB care te țin non stop online. Așa cum te afli chiar acum, cititorule. Creativule. Bidușule. Hai, nu te mai ascunde de brief, citește-l, rezolvă-l foarte bine până pe 15 octombrie și câștigă-ți o porție de aplauze la Gala Premiilor FIBRA. 

 

Despre Mihai

Am studiat colegiul de Arte în Brăila și după am urmat cursurile Facultății de Urbanism și Facultății de Design din cadrul Universității de Arhitectură “Ion Mincu”.

Din 2012 m-am îndrăgostit de publicitate când am început cu un proiect bun pentru un “entry level”. Din punct de vedere profesional au fost diverse proiecte; dar pot spune că am avut o realizare pentru sufletul meu atunci când am câștigat în 2015 prima ediție “Still Mapp” din cadrul festivalului iMapp.

Hobby-ul meu este “artworkingul” :), desenez pe ce apuc și ce îmi vine în cap. Văd asta ca un exercițiu, ca un antrenament. Sunt atras de tot ce înseamnă vizual, de la schițe, postere, KV, animații, clipuri, până la taggurile de pe zidurile din oraș.

Cum am spus și mai sus, m-am îndrăgostit de publicitate (cu toate că nu credeam asta vreodată) și pe viitor îmi doresc să evoluez, să mă dezvolt, și fiecare proiect nou să fie o oportunitate de a mă depăși pe mine însumi.

 

Abordarea briefului "Hai #VIDEOLIBERARE"

În primul rând, dupa ce am citit brieful am intrat repede pe Internet să fac un research, nu de inspirație, ci de campaniile care au mai fost făcute la Telekom; de aici am început să fac legatura dintre cerințele date și vizual.

Am optat pentru ambele propuneri pe o variantă mult mai vizibilă, poate puțin agresivă, a ideii principale de “30GB Bonus”. În varianta “NON-STOP” am facut legătura dintre oraș (acolo unde mereu găsești pe cineva “online” la orice oră) și magazin non-stop unde găsești ce vrei oricând, ca internetul :). 
În varianta “#tendințe” m-am inspirat din tendițele de la YouTube și posibilitatea de a fi la zi cu ele datorită celor 30GB bonus.

Pot spune că am plecat de la ideea: “Telekom îți dă 30GB ca să ce?” sau "ce poți face cu 30GB bonus de la Telekom?”, asta a fost ideea fundamentală a propunerii mele și de aici am început să dezvolt.

În același timp am ales să merg pe un KV curat în care avem un contrast puternic între elemente și în care regăsim ceva familiar pentru fiecare utilizator. Pe o variantă avem un fundal dintr-un oraș iar pe cealaltă avem un player de video-uri online. 
Mi-am imaginat cum ar da vizualul pe un billboard mare într-o piață aglomerată și cat de usor și repede o să fie în atenția trecătorilor. 


 

Dintre cele două înscrieri

Ambele sunt variante care îmi plac și nu pot spune că una este mai bună ca cealaltă, dar dacă sunt nevoit să aleg, personal consider că “#tendințe” s-ar potrivi mai bine pentru targetul de vârstă din campanie.

În primul rând am participat la o competiție pentru un brand mare din țară iar dacă ajung să câștig cu siguranță m-ar ajuta la evoluția drumului meu în publicitate.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Dosare editoriale

Companii

Campanii

Festivaluri

Pozitii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related