Young Leaders Club și Golin susțin start-up-urile de tehnologie prin programul Tech Leaders Lab

Young Leaders Club și Golin susțin start-up-urile de tehnologie prin programul Tech Leaders Lab

De la inteligență artificială în agricultură la antrenamente sportive inteligente și rapoarte de branding în timp real, de la a accesa mai rapid creditul potrivit la a-ți rezerva mai ușor o cameră la hotel, inovația este cea care aduce soluții concrete la provocările de zi cu zi. Cinci start-up-uri românești au oportunitatea de a-și dezvolta la următorul nivel business-urile odată cu absolvirea programului pre-accelerator Tech Leaders Lab, derulat în parteneriat de Young Leaders Club și Golin.

"Misiunea organizației noastre este să identificăm minți creative și vizionare, cu idei ambițioase, care își doresc să facă o diferență prin tehnologie, să le pregătim și să le punem în legătură cu o rețea globală de specialiști care le pot deveni mentori sau care le pot oferi finanțarea de care au nevoie pentru a dezvolta un business de succes. Absolvenții acestei ediții a programului sunt acum pregătiți să ia cele mai bune decizii despre cum să-și ducă mai departe compania și ce parteneri să aleagă", spune Florin Grosu (Președinte Young Leaders Club).

 

 

"Am construit acest program cu un obiectiv ambițios: să susținem dezvoltarea mediului de business din România, aducând împreună mari companii , lideri și mentori, investitori și start-up-uri îndrăznețe. Astfel de inițiative au nevoie de cât mai multă vizibilitate pentru a avea un impact pe termen lung, iar Tech Leaders Lab este o oportunitate excelentă de a construi sinergii între parteneri cu un scop comun – acela de a genera soluții inovatoare pentru rezultate de business solide", afirmă Irina Roncea (Deputy Managing Director, Golin).

 

Cele 5 companii care oferă soluții hi-tech pentru îmbunătățirea serviciilor și performanțelor din sectoare precum credite imobiliare, agricultură, hotelier, sport sau publicitate și-au prezentat planurile și obiectivele de business în fața unor potențiali investitori și parteneri, în cadrul unui eveniment la care au participat Excelența Sa Hans Klemm, Ambasadorul SUA la București, și Excelența Sa Isabel Rauscher, Ambasadorul Austriei la București, alături de reprezentanți ai Ambasadei Germaniei și ai Ambasadei Suediei.

Tech Leaders Lab oferă start-up-urilor participante, pe durata a trei luni, acces la mentori și la know-how-ul unor investitori de top la nivel global, conectându-le la o rețea internațională de acceleratoare de business, precum și la posibile surse de finanțare. În prima fază a programului, au fost analizate 72 de idei de business din România și Republica Moldova, cele mai bune 10 echipe fiind selectate pentru a intra în ediția de 2017-2018 a pre-acceleratorului. Acestea au primit suportul necesar să-și dezvolte produsul, iar 5 start-up-uri au absolvit deja programul, soluțiile lor vizând cel puțin o piață regională.

 

Absolvenții Tech Leaders Lab

Serafim Technologies a dezvoltat o soluție bazată pe inteligență artificială în agricultură, care oferă fermierilor informații utile privind starea culturilor, ajutându-i la reducerea costurilor și maximizarea performanțelor. Soluția asigură o reducere cu până la 70% a pagubelor produse de boli, precum și o scădere de 40% în utilizarea chimicalelor.

Front Desk oferă o soluție software de management integrat dedicată industriei hoteliere. Sistemul dezvoltat de acest start-up este bazat integral pe Cloud și este integrat cu principalele platforme de rezervări.

StrAIke revoluționează antrenamentele de arte marțiale printr-o soluție bazată pe inteligență artificială care îi ajută pe sportivi să se pregătească într-un mod inteligent. Cu ajutorul tehnologiei portabile (wearable) și al Internet of Things, utilizatorii au acces la informații privind performanțele lor sportive și pot identifica zonele pe care trebuie să le îmbunătățească.

Credibo este un broker digital automat care ajută cumpărătorii să găsească cea mai potrivită soluție de credit imobiliar. Clienții își pot gestiona aplicația pentru credit online, într-un timp record.
Sport Explore oferă o soluție software de tip machine learning utilă pentru piața de publicitate. Soluția generează rapoarte detaliate, ușor de interpretat și în timp real privind branding-ul în timpul programelor sportive.

Cele 5 companii sunt sprijinite de Tech Leaders Lab să acceadă într-un program accelerator global și să-și găsească investitori și parteneri alături de care să-și continue dezvoltarea. Programul Tech Leaders Lab va continua să pregătească celelalte start-up-uri pentru pitching, precum și să sprijine noi tineri care își înscriu ideile de business.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Golin Romania

Golin este singura agentie de PR din Romania care a castigat, pentru patru ani la rand, titlul de Agentia #1 in topul Biz PR Awards, iar in 2018 premiul pentru Creativitate in PR si doua premii pentru... vezi detalii »

Subiecte

Sectiune



Branded


Related