[Tricou de designer] Glumitele si tricourile sunt un combo perfect pentru Maria Diaconu

[Tricou de designer] Glumitele si tricourile sunt un combo perfect pentru Maria Diaconu

A invatat Pictura la Facultatea de Arte din Galati, apoi a continuat cu masterul in Banda Desenata in Cluj. Prietenia dintre Maria Stefania Diaconu, tableta grafica, Photoshopul si Illustratorul s-a sudat odata cu lucrul freelance pentru un brand de tricouri din Hong Kong. Fisa postului implica atat: crearea de designuri funny, dragute, cat era ziua de lunga. Au urmat colaborari de acelasi timp cu alte doua branduri - unul din Germania, altul din California. Pe de cealalta parte, Maria are si un proiect personal, numit Stef Marie Artcraft, sub umbrela caruia creeaza tot felul de lucruri: de la stickeri, obiecte de decor, pana la ceramice si tricouri pictate. 

Cu toate ca e destul de ocupata, a reusit sa se bage si in competitia Tricoul tau de designer. Imprimat cu EPSON. Si a rezolvat brieful cu 4 variante de design: o poezie, un gogosar care face genuflexiuni, o replica de artist si un peste care-si face un selfie (practic, un peste putin selfish). Dar stii cine nu e egoist deloc? Tu. Stim ca ai in plan sa iei lucrarile la mana, asa ca-ti lasam portita deschisa si te-asteptam pana maine cu niscaiva voturi. 

Despre Maria

Am 22 de ani si m-am nascut in Galati, unde am urmat Facultatea de Arte, Sectia Pictura. Mi-a placut intotdeauna sa pictez, dar mai ales, mi-a placut culoarea mai mult decat grafica. Cand eram mica, imi doream sa devin arhitect si designer de interior insa in timp m-am orientat spre alte domenii. 

In timpul facultatii am avut mai multe locuri de munca care nu aveau nicio legatura cu ceea ce imi placea mie sa fac si in concluzie nu imi ramanea timp pentru nimic. Ultimul loc de munca a fost insa preferatul meu si a fost locul care m-a propulsat spre ceea ce aveam sa devin acum. Eram T-shirt designer la o companie din Hong Kong si desenam toata ziua grafice pentru tricouri. Aici mi-am pus bazele lucrului in Photoshop si Illustrator si am luat contact prima data cu o tableta grafica. Am realizat atunci ca iubesc ilustratia si ca orasul in care locuiam nu avea cum sa imi ofere mai mult de atat, asa ca m-am hotarat sa ma mut la Cluj, cu toata sustinerea celor dragi.

In prezent sunt in primul an de master la Facultatea de Arte si Design din Cluj-Napoca, la sectia de Banda Desenata si Desen Animat, la finalul careia, disertatia mea va consta intr-o carte pentru copii scrisa si ilustrata de mine. Momentan sunt freelancer si lucrez de acasa pentru companii din California si Germania pentru care realizez de asemenea designuri pentru tricouri si am un mic brand de care ma ocup in fiecare zi - Stef Marie Artcraft. De la logo, ambalaje, stikere, materiale publicitare pana la ceramica pictata, umerase, obiecte de decor si pentru nunti, bijuterii si multe altele. Ma ocup singura de toate.

Momentan lucrez la o colectie dedicata decorului pentru casa si am niste idei super faine. In viitorul apropiat imi doresc sa calatoresc si sa adun idei si traditii din lumea larga, sa imi deschid firma proprie, sa imi creez atelierul mult visat si sa devin un ilustrator cunoscut in Romania.

 

Decizia de a inscrie

Este prima data cand particip la o astfel de competitie si am aflat de ea pe retelele de socializare. Am citit cu atentie despre ce este vorba si am zis ca trebuie sa ii dau o sansa, mai ales dupa ce am vazut ca trebuie create designuri cool pentru zile naspa. Eu sunt o persoana foarte vesela si amuzanta in viata de zi cu zi si mi-am spus ca asta e ocazia perfecta de a mai strecura inca o glumita pe undeva.

Ideile au curs lin, pentru ca stiam exact ce puncte trebuie sa ating. Trebuiau sa fie cool, actuale, vesele, amuzante, motivante si sa mearga cu orice. Inspiratia a venit din obiceiurile zilelor obisnuite si din ceea ce observ zilnic in jurul meu.

 

Ideile din spatele lucrarilor

Sunt o mare iubitoare de cafea si cred ca oricine care ma cunoaste suficient de bine stie asta deja. Pur si simplu, e o placere imensa in a soarbe prima gura de cafea cu spuma, dupa trezire si cred ca nu sunt singura. Si cred ca toata lumea cunoaste celebrele versuri cu Roses are red, violets are blue. Ideea din spatele acestul tricou suna in felul urmator: te trezesti, nu ai chef, nu ai cafea, arunci tricoul asta pe tine si iesi din casa. Poate-ti intalnesti marea dragoste care te vede, te "citeste" imediat si te invita la cafea. E vorba despre a aduce oamenii aproape si a le da un boost de incredere.

Mereu am fost de parere ca poti realiza orice pe lumea asta, daca muncesti din greu. Nu o sa bata niciodata la usa doamna Oportunitate ca sa te ia de mana sa zburdati impreuna. O usa mereu deschide o alta usa si apoi o alta usa si tot asa. Asta e si ideea tricoului, ca sa ajungi dintr-un ardei gras intr-unul iute si slab, este nevoie de multa munca. Si multe genuflexiuni!

Stiti zilele alea in care nu aveti chef sa dati explicatii nimanui? Cu totii le stim. Din pacate mesageria vocala functioneaza doar pe telefoane, prin urmare m-am gandit ca ar fi ideal ca mesajul sa fie chiar sub nasul privitorului.
- Esti suparat? De ce te porti asa ciudat?
- Because I`m an artist, duhh!

Acest tricou ilustreaza perfect activitatea principala a oamenilor: selfiurile. Cand ziua parca e din ce in ce mai rea, toata lumea te enerveaza, doar fa o pauza si schimba-ti tricoul. O sa zica toti ca esti cam selfish de la o vreme de nu-i mai bagi in seama.

 

Tricoul in viata ta

Pentru mine tricoul e precum fraza "Te poti ascunde, dar nu te poti ascunde". Pe scurt: fac ce fac si tot in tricou ma imbrac. Tricou + blugi = love.

 

Propriul brand de tricouri

Da, momentan lucrez de o luna la o colectie de tricouri pictate manual si mi-as dori sa pot printa si in Romania o serie de grafice create de mine. Sunt super fericita atunci cand lumea zambeste la ilustratiile mele. Intre timp iata 4 modele cu care am avut succes in afara tarii:

 

Catre juriu si public

Pentru mine, statement inseamna nemuritor, iar hazul de necaz asa e. Cred ca sustinerea tinerilor artisti este un pas urias in fata pentru aceasta tara. Imi doresc ca aceste lucruri sa fie promovate la fel de mult daca nu chiar si mai mult, in detrimentul alora de care majoritatea ne-am saturat si imi doresc in primul rand o lume vesela si optimista, care sa iubeasca viata si tot ceea ce ne ofera.

E de ajuns un mesaj, un gand bun, un zambet pe care-l furi de la cineva cand te vede pe strada, iar seara la culcare, cu ochii in tavan, spune: "Azi am vazut cel mai tare tricou ever la o tipa care astepta la semafor".

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Subiecte

Sectiune



Branded


Related