Prezervative politice în Georgia

Prezervative politice în Georgia

Pe unde mai apare fața lui Vladimir Putin? nu vă întrebați, dar tot vă răspundem: peste tot, inclusiv pe ambalajul unui prezervativ din Georgia, serie limitată. Este modul companiei de a marca zece ani de la războiul din august cu Rusia, scrie jurnalista Natalia Antelava pe Twitter. Președintele rus nu apare oricum, ci cu o umbrelă deasupra (referire la ceremonia de decernare a trofeului Cupei Mondiale, când Putin a fost protejat imediat de ploaie, spre deosebire de președintele Franței și președinta Croației) și mesajul: Every Dick Needs Protection:

Și câteva comentarii:

Vladimir Putin a mai apărut și cu altă ocazie pe ambalajele prezervativelor produse de compania Aiisa, alături de Batman, Josef Stalin, dar și figuri istorice importante din Georgia, conducători și scriitori. Pe altă serie de prezervative scria ”În Georgia nu există gay”. 

George Liluashvili, președintele unui partid conservator de dreapta, a cerut atunci ca compania și produsele ei să fie interzise. Declarații asemănătoare au fost făcute și de instituțiile religioase din Georgia, care au strigat Blasfemie!, ba chiar au existat două marșuri de protest împotriva companiei, care cereau pedepsirea reprezentanților ei.

Prezervativele nu au fost interzise cu totul, dar un tribunal din Tbilisi i-a amendat cu 500 de dolari și a cerut scoaterea de pe piață a patru dintre ele, pentru că ”violau morala și demnitatea societății”, scrie Georgia Today. Cele patru reprezentau figuri iconice georgiene.

Aiisa este primul brand georgian de prezervative, lansat de Anania Gachechiladz. Ea a declarat că verdictul încalcă libertatea de exprimare și îl va ataca la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, fiind sprijinită de ONG-ul Georgian Democratic Initiative.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Sectiune



Branded


Related