[Cook-off publicitar] Cărturești o spune cel mai bine: "Vine un moment în care pui adidașii în cui, bagi mingea în debara, îți pui un șorț și treci la cratiță"

[Cook-off publicitar] Cărturești o spune cel mai bine: "Vine un moment în care pui adidașii în cui, bagi mingea în debara, îți pui un șorț și treci la cratiță"

Bun venit în prima zi a Cupei Agențiilor la Gătit by Selgros, transmitem #aproapelive de la fața locului: ne aflăm la CulinaryOn, înconjurați de oale aburinde, tigăi grăbite și miresme felurite (ceva cimbrișor și niște usturoi pe alocuri). Echipa Cărturești luptă chiar în aceste momente la proba Ingredientului-vedetă - în cazul lor, gălbiorii. 

I-au ales pentru că sunt galbeni; astfel, în anul Centenarului, echipa celor de la Cărturești reușește să integreze o parte din tricolorul țării chiar într-un preparat de la Cupa la Gătit. Dar dincolo de glume, culoarea pare să joace un rol foarte important, deci așteptăm platingul.

Cine lipsește chiar acum de la birourile Cărturești? Daniel Voinea (Brand manager), Mara Curechian (Librar), Ana Ivănuș (Librar), Ionuț Bohodeanu (Achizitor), Oana Tătăruș (Manager librărie) și Georgiana Popa (Merchandiser). Iar Daniel ne și face cunoștință cu toți, mai jos.

 

Cărturești la gătit

Vine un moment în care pui adidașii în cui, bagi mingea în debara, îți pui un șorț și treci la cratiță. Altfel spus, doi componenți ai detașamentului culinar au participat și la Cupa Agențiilor la fotbal. Această nouă competiție ne dă ocazia de a aduce și galeria alături de noi în teren, mai exact în bucătărie. 

 

Procesul de lobby. Cine și-a dorit, cine a fost convins?

Mai  întâi o colegă, Roxana, a executat un lob, o scăriță (nu scăricică!), dacă vreți, ridicând mulțimea în picioare. Cărțile au căzut din rafturi, efectiv. Am auzit foarte clar You’ll never walk alone. Fără nicio împotrivire ne-am repliat în această formula: Ana, Oana, Mara, Georgiana, Ionuț și subsemnatul.

 

Chefi principali, chefi secundari, support?

Preferăm să surprindem adversarul, așa că nu vă spunem schema. Presupun că o să ne surprindă și pe noi.

 

Cum stați la capitolul bucătărie de zi cu zi?

Stăm bine. Adică nu stăm.  Unii se antrenează mult peste program. Știu sigur că Ionuț are ceva din chemarea lui Păstorel. Mi-a facut acum ceva timp o știucă umplută mai bună ca-n Deltă.

Iar Mara mi-a pomenit niște grozăvii, de exemplu cum a încercat să afume o salată de vine folosind un smoke gun. Oana e sportivă și va avea grijă să venim cu farfurii performante, în timp ce Georgiana este ochiul atent la plating.

Eu sunt obsedat de ceeace ce inseamna local și sezonalitate. Zic că e ceva aici.

Uite că până la urmă tot v-am zis strategia.

 

Ultimele preparate făcute în casă

Oana a făcut shakshuka.
Ana a facut vinete la cuptor.
Georgiana a facut paste carbonara.
Mara a facut pad thai (!)
Ionuț a făcut creveți la tigaie.
Daniel a făcut rață pe varză.

Rezultatele au fost incurajatoare.

 

Cele 4 probe de concurs

Cu certitudine, proba de improvizație e cea care ne provoacă. Emoțiile sunt legate de paste, cu ajutorul glutenului. Suntem relaxați. Sa sperăm că relaxarea nu se va evapora în Aburii gatitului.

 

Prima probă: gălbiorii

La prima proba, am ales gălbiorii, pentru culoare. Galbenul se regăsește în tricolor și am vrut să ne aliniem cumva la centenar. Optimism și mămăligă. Este de asemenea o culoare solară, nu una lunară.

Cum îi vom evidenția? În primul rând, îi vom așeza deasupra. Un alt secret este că ingredientul nu va avea o singură formă.

Eu gătesc destul de des ciuperci sălbatice, dar la proba asta vreau să încerc ceva nou. Experiența anterioară e că nu-i ușor să keep it simple când vrei să demonstrezi ceva. Mai ales când lucrezi cu o echipă.

 

Puncte forte

Acces nelimitat la cel mai bun conținut- cărțile. Și avem un lot foarte bun.

 

Urări și transmisiuni

Juraților le transmitem că suntem alături de ei. Le dorim succes adversarilor, presiunea e la ei.

 

Partenerii Cupei

Despre Selgros Romania 
Se ocupa de varietatea si prospetimea ingredientelor pe care le veti transforma molecular la fata locului, totul in spiritul constructiv al improvizatiei, fara emotii, nici cu presiuni (sunt deja destule la birou).

Despre Kenwood 
Aduce intariri sub forma de instrumentar, de regula absent in meseria de publicitar. Dar pastram familiaritatea - o sa fie multitasking ca la tine in agentie, doar ca in bucatarie.

Despre Electrolux 
Asigura tehnologiile de gatire fara de care n-am putea gusta nici jumatate dintre aromele care o sa ne inconjoare. 

Despre Flanco
Si inainte, si dupa finish-ul Cupei Agentiilor la Gatit, Flanco se angajeaza sa aduca bucatariile romanesti la zi din punct de vedere electrocasnic.

Despre Doncafe Fresh 
Arma secreta a evenimentului nostru, care pana la urma implica niste eforturi in conditii de concurs. Si nu puteam omite un element precum cafeaua, nelipsita oricarui "publicitar starter pack".
 

Despre Cupa Agentiilor la Gatit
Creativii ingredientelor, ai prezentarilor si ai uralelor isi gasesc locul la Cupa Agentiilor la Gatit, un eveniment IQads care face parte dintr-un concept mai amplu de intreceri creative dedicate industriei publicitare din Romania - "Cupa Agentiilor". Scriem retetarul Cupei la Gatit din 2013 si starnim creativii sa se infrunte in preparate si farfurii. 

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Dosare editoriale

Companii

Oameni

Pozitii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related