[Cook-off publicitar] Improvizație culinară cu profesioniști la Cupa Agențiilor la Gătit. Păi cum altfel?

[Cook-off publicitar] Improvizație culinară cu profesioniști la Cupa Agențiilor la Gătit. Păi cum altfel?

Publicitarii sunt și ei improvizatori în viața de la birou; iar la Cupa Agențiilor la Gătit skillurile respective trebuie activate pe întreg parcursul competiției. N-avem doar probe cu brief, ci și o probă *de* improvizație pură (echipele primesc câte-un anume mix de ingrediente din care își aleg cele necesare pentru a crea un minunat preparat neconvențional).

În cazul în care improvizația șchioapătă pe alocuri în desfășurarea Cupei, vom avea pe teren profesioniști pregătiți de intervenție. Vorba vine "pregătiți", căci orice intervenție va fi, la rândul ei, improvizată. Asta e regula echipei IMPRO pe parcursul competiției: interzis la ierarhii, planificări, sau strategii de bucătăreală. Cam cum fac, în general, mai totul

Dar, cel puțin la prima probă, un ingredient-vedetă și-o rețetă tot trebuiau alese; au fost să fie gălbiorii într-un mix tradițional moldovenesc. Autorii? Monica Anastase (directorul artistic al festivalului IMPRO), Camelia Manole, Ciprian Nemesiu, Dan Codreanu si Radu Ciobanasu

 

Formarea detașamentului culinar !MPRO

Ciprian: A fost o nebunie. Am dat concurs cu intervuri, etape eliminatorii, probe practice, șpăgi. Neah, știți și voi cum merge treaba. Așadar, vin crème de la chef improvisateuri români la Cupa Agențiilor :)

Monica: Eu i-am obligat pe colegii mei să participe la acest concurs. Dacă ar fi refuzat, i-aş fi obligat să îşi înveţe replicile pentru spectacolele din Festival.

 

Chefi principali, secundari, support? Care e strategia?

Monica: Strategie? Într-o echipă de improvizatori ? Blasphemy!!
Ciprian: Huh? Ce-s astea?! Nu știu dacă ați înțeles…noi chiar improvizăm ;)

 

Bucătăria de zi cu zi

Monica: Am o relaţie de iubire şi ură cu gătitul de-acasă. Ba nu gătesc nimic săptămâni întregi, ba fac reţete exotice cu unt de cocos şi lemongrass (extrem de greu de găsit în Bucureşti!) sau torturi complexe ce iau peste 24 de ore pentru a fi gata.

Ciprian: Toată magia începe încă din pat, unde mă gândesc “hmm, ce am chef să mănânc azi?”, după mă ridic și mă duc spre bucătărie, mă uit în frigider, îl închid la loc, iau telefonul, arunc o mână de degete pe taste și aștept la foc încins,  30-45 de minute, în funcție de trafic, să fie gata comanda. O scot din cutie cu grijă și… Poftă bună!

Camelia: Gătesc aproape în fiecare zi. Cei de acasă spun că o fac bine :)

Radu: Gătesc legume la grătar cel mai des, dar şi mult peşte (macrou, somon, biban de mare), iar când am o stare bună de spirit (a se citi "când am timp") îmi place să îmi "dau pe spate" oamenii dragi cu o ciorbă rădăuţeană a cărei reţetă o am de la mama mea, o adevărată "chefă" pe bucătărie tradiţională.

 

Ultimul preparat făcut în casă

Monica: Supă tailandeză cu creveţi şi lapte de cocos – mi-a ieşit banală prima dată şi aproape tailandeză a doua oară. Abia aştept să văd ce se întâmplă la următoarea încercare!

Ciprian: Eu am făcut porumb fiert. Am folosit 2 știuleți de porumb în coajă verde, 2 litri de apă (atenție să nu vină galbenă pe țeavă), și două mâini de sare. Am pus totul la foc domol pentru 20 de minute și a ieșit o minune. Nu am poze din păcate că nu mai aveam memorie la telefon.

Camelia: Supă de găină cu găluşte. Delicioasă.

Radu: Ultima dată am gătit un macrou la cuptor, pe pat de legume şi cu mămăliguţă. A fost o improvizaţie, n-am urmat nicio reţetă. Şi am improvizat şi un mujdei în care am stors o roşie şi am pus şi pătrunjel. Să fieee!!

 

Surprize despre cele 4 probe de concurs

Monica: M-a surprins colegul Radu cu reţeta lui de gălbiori, în rest... vom asalta mesele de gătit cu pasiune şi emoţii constructive.

Ciprian: Eu am fost surprins că am fost ales în echipă, vreau să mai mulțumesc o dată Monicăi pentru încredere. În afară de asta, nu m-a surprins nimic. Dar am emoții că, neah, suflet de artist.

Camelia: M-a surprins a doua probă pentru că nu am făcut niciodată paste “da capo al fine” şi mă inspiră a treia probă pentru că va fi “impro”. Nu am emoţii ;)

 

Sneak preview: cum aţi ales gălbiorii?

Monica: Pe criteriul că nu am mai mâncat niciodată aşa ceva şi abia aştept!

Ciprian: În urma unui vot secret, în care toată lumea a pus pe primul loc gălbiorii. Eu, personal, chiar aveam poftă de gălbiori și am zis, da, mai bine decât una dintre rețetele mele - de care m-am și plictisit, sincer.

Radu: Un criteriu subiectiv, care ţine de gurmandul din mine şi de amintirile gastronomice din copilăria în Moldova.

 

Puncte forte

Monica: Nu ne luăm prea în serios, colaborăm bine şi ne place să mâncăm.

Camelia: Improvizăm aşa cum respirăm.

Radu: Mă gândesc că nu toţi s-au aruncat la ceva tradiţional, după cum am văzut eu lista de ingrediente, s-ar putea să ne diferenţiem astfel... printr-o reţetă simplă, care mie îmi aminteşte de bucătăria bunicilor.

 

Ambiţie de Finala sau fun cu colegii?

Monica: Fun cu colegii, atât din propria echipă, cât şi din celelalte. Deviza noastră – „Fă-i să râdă şi cucereşte!”

Ciprian: Vrem să câștigăm distrându-ne. Pentru jurați și adversari avem un singur mesaj: Jurăm că spunem adevărul și numai adevărul – vom câștiga acest concurs – Forever Impro! :)

Camelia: Fun, fun, fun!

Radu: Cu bucurie, cu dorinţa de a învăţa de la ceilalţi participanţi.

 

Partenerii Cupei

Despre Selgros Romania 
Se ocupa de varietatea si prospetimea ingredientelor pe care le veti transforma molecular la fata locului, totul in spiritul constructiv al improvizatiei, fara emotii, nici cu presiuni (sunt deja destule la birou).

Despre Kenwood 
Aduce intariri sub forma de instrumentar, de regula absent in meseria de publicitar. Dar pastram familiaritatea - o sa fie multitasking ca la tine in agentie, doar ca in bucatarie.

Despre Electrolux 
Asigura tehnologiile de gatire fara de care n-am putea gusta nici jumatate dintre aromele care o sa ne inconjoare. 

Despre Flanco
Si inainte, si dupa finish-ul Cupei Agentiilor la Gatit, Flanco se angajeaza sa aduca bucatariile romanesti la zi din punct de vedere electrocasnic.

Despre Doncafe Fresh 
Arma secreta a evenimentului nostru, care pana la urma implica niste eforturi in conditii de concurs. Si nu puteam omite un element precum cafeaua, nelipsita oricarui "publicitar starter pack".
 

Despre Cupa Agentiilor la Gatit
Creativii ingredientelor, ai prezentarilor si ai uralelor isi gasesc locul la Cupa Agentiilor la Gatit, un eveniment IQads care face parte dintr-un concept mai amplu de intreceri creative dedicate industriei publicitare din Romania - "Cupa Agentiilor". Scriem retetarul Cupei la Gatit din 2013 si starnim creativii sa se infrunte in preparate si farfurii. 

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Dosare editoriale

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related