Federația Română de Gimnastică are o nouă identitate vizuală semnată de Geometry

Federația Română de Gimnastică are o nouă identitate vizuală semnată de Geometry

Geometry a realizat noul rebranding al Federației Române de Gimnastică prin care pune accent pe reîntoarcerea la esența acestui sport. În noul logo se împletesc inițialele celor trei cuvinte-cheie ce caracterizează gimnastica: forța, ritmul și grația.

Noua identitate vizuală a gimnasticii românești ține cont de momentul în care se află unul din sporturile cele mai iubite de români și recunoscute și premiate la nivel internațional. E un moment cheie în care acest sport trebuie să renască și să se întoarcă la gloria care a făcut o țară din estul Europei cunoscută în toată lumea. Renașterea nu înseamnă niciodată renunțarea la trecut sau la valorile fundamentale, ci reinterpretarea lor într-o manieră modernă.

 

Federația Română de Gimnastică a identificat în agenția Geometry un partener care a acceptat să își asume un proiect provocator, menit să exprime ceea ce reprezintă  gimnastica la momentul actual. Proiectul a necesitat luni de cercetări, zeci de ore de creație și întâlniri de lucru cu echipa federației, pentru ca rezultatul final să pună în valoare și să integreze tradiția gimnasticii românești, esența sa și orientarea către viitor.

Suntem încântați de rezultat și suntem recunoscători agenției pentru asumarea pro bono a acestei dificile misiuni. Noua identitate vizuală reflectă cu mai multă acuratețe etapa de reconstrucție pe care ne-am asumat-o în acești ani, punând accentul pe efortul și munca din spatele medaliilor, mai mult decât pe rezultatul sportiv. Sperăm ca noua noastră imagine să fie înțeleasă și întâmpinată cu deschidere și bucurie de către familia gimnasticii românești” a declarat Andreea Răducan (Președinte Federația Română de Gimnastică).

 

Identitatea vizuală a gimnasticii românești avea nevoie de o resetare. De la un logo care simboliza medalia, apogeul unei munci de ani de zile, la întoarcerea către mișcare. Gimnastica este o înlănțuire de elemente perfect executate care surprind și emoționează. Iar acest proces complet și complex, fascinant pentru orice privitor, a fost transpus în noul limbaj vizual care însotește toate materialele de comunicare ale Federației Române de Gimnastică.

Noua identitate a gimnasticii românești e o filozofie prezentată la nivel vizual, o carte de vizită pentru gimnastică românească. O întoarcere la esență și un arc spre viitor.

Rebranding-ul Federației Române de Gimnastică este acel proiect de design care apare o dată în viață. Ne-am dorit ca noua identitate vizuală să reflecte mai mult din spiritul și esența acestui sport, să depășească granițele comunicării instituționale cu publicul și să prezinte într-o formă vizuală modernă principalele elemente care ne surprind și ne emoționează de fiecare dată când privim un exercițiu de gimnastică.

Forța, ritmul și grația sunt cele trei elemente cheie care se îmbină armonios în executarea exercițiului perfect. Astfel, noul logo FRG devine expresia vizuală a perfecțiunii în gimnastică prin cele trei inițiale reinterpretate, amintind de primul 10 olimpic al Nadiei, de spiritul inovator al gimnasticii românești și de cel mai bogat palmares de medalii al unei instituții sportive din România” a declarat Bianca Dragu (Senior Art Director, Geometry).

Echipa FRG:
Andreea Răducan - Președinte Federația Română de Gimnastică
Irina Mosor - Marketing & Comunicare
Virginia Oprișan – Secretar General

 

Echipa Geometry:
Alex Petrescu – Creative Strategist
Bianca Dragu – Senior Art Director
Mihai Fetcu – Creative Director
Rareș Dumitrel – Group Creative Director
Mădălina Gogu – Account Manager

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


VML

VMLY&R a preluat FRACTAL Communications, agentia locala parte din WPP, si se alatura  VMLY&R Commerce pentru a oferi brandurilor o experienta conectata.  Preluarea agentiei locale de catre... vezi detalii »

Companii

Sectiune



Branded


Related