Agenția Sister co-produce și semnează scenografia celei mai mari premiere de film din România pentru filmul Octav, în regia Serge Ioan Celebidachi, alături de peste 4.000 de spectatori

Agenția Sister co-produce și semnează scenografia celei mai mari premiere de film din România pentru filmul Octav, în regia Serge Ioan Celebidachi, alături de peste 4.000 de spectatori

Peste 4.000 de mii de spectatori, printre care s-au aflat și personalități din domeniul culturii, mass-media și vedete din showbiz, au participat aseară la premiera de Gală a filmului Octav, un eveniment produs de Alexandra Tînjală (Fondator & CEO, Sister) & Oblique Media.

Regizat de Serge Ioan Celebidachi, produs de Adela Vrînceanu Celebidachi, și avându-i în rolurile principale pe Marcel Iureș, Victor Rebengiuc, Alessia Tofan și Eric Aradits, OCTAV a impresionat publicul prin subiectul sensibil al prețuirii amintirilor, prin jocul impecabil al actorilor, prin imaginea extraordinară semnată de Blasco Giurato (câștigătorul Oscarului pentru Cinema Paradiso) și prin coloana sonoră semnata de inegalabilul Vladimir Cosma.

"A fost o adevarată onoare să co-produc acest eveniment, alături de o echipa excepțională. Ne-am dorit să oferim filmului românesc un eveniment la înaltimea exigențelor lui, o premieră pe care să o poti așeza lângă orice premieră notabilă de film din occident. România are o serie impresionantă de filme remarcate la nivel international, suntem onorați în întreaga lume în acest sector creativ. Dar cand vine vorba de o lansare a unui film românesc, chiar la noi in țară, automat standardele scad. Este un fapt pe care nu l-am înteles niciodată. Când Adela Vrînceanu Celebidachi, producatorul filmului Octav, mi-a propus această provocare – să co-produc un eveniment care să umple pâna la refuz Sala Palatului (+4.000 de locuri) pentru o premieră a unui film romanesc-, nu am putut sta deoparte. Am pornit la drum cu dorința de a realiza un eveniment care să depasească condiția de a ‚prezenta un film’, și care să se îndreapte catre o manifestare de amploare ce onorează o intreagă industrie cinematografică și marchează importanta sa in ecuația artistică românească.", spune Alexandra Tînjala (Fondator & CEO, Sister).


Credit foto: Emanuel Tanjala

 

Filmul „Octav” spune povestea lui Octav (Marcel Iureș), un bărbat în vârstă, care se reîntoarce la conacul copilăriei sale aflat undeva în zona rurală a României, cu dorința de a-l vinde. Ajuns aici, după o absență de zeci de ani, o fetiță ce-i pare cunoscută îl poartă într-o călătorie minunată în timp, înapoi la anii copilăriei sale pentru a-l ajuta să-și redescopere bucuria de a trăi. Octav este o poveste în care ne putem regăsi fiecare din noi.

Emoția retrăirii amintirilor copilărie a fost simțită de către public înca de la intrarea in Sala Palatului. Invițatii au putut admira cadre din film recreate in holurile Sălii Palatului, precum și o expoziție inedită de fotografii, pe diverse suporturi supradimenionate, cu imagini din copilăria actorilor din distribuție, dar și din timpul filmărilor.

Lung-metrajul „Octav”, o coproducție România — Marea Britanie, realizată cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, a primit deja două nominalizări internaționale la Montreal World Festival Film 2017, Canada (secțiunea Focus on World Cinema) si la Cairo International Film Festival 2017, Egipt (secțiunea International Panorama).

Filmul „Octav” va rula în cinematografele din țară începând cu vineri, 6 octombrie 2017, și este clasificat cu AG (Audiență Generală).

Trailerul filmului, creat de Good Hands, poate fi urmărit aici:

 

Foto premiera de Gală a filmului Octav

Credit foto: Andrei Preda, Ionuț Dobre, Adi Bulboacă, Cătălin Tomoioagă

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Pozitii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related