Ecouri în realitatea augmentată de la Samsung, la Festivalul Enescu

Ecouri în realitatea augmentată de la Samsung, la Festivalul Enescu

George Enescu spunea: “Cel mai mult prețuiesc darul de a compune muzică și nici un muritor nu poate poseda o fericire mai mare”. Și încă nu s-a născut în era tehnologiei. Dacă ar fi știut Enescu de streaming, s-ar fi încumetat și mai mult să compună. Ba nu. Și-a depășit oricum condiția. Altfel, în 2019, festivalul ce îi poartă numele n-ar fi adunat peste 2500 de muzicieni din toate colțurile lumii, să susțină un număr de 84 de concerte și recitaluri.

Cu un nivel de așteptări atât de înalt, Samsung propune, pentru al treilea an consecutiv, un duet între muzică și tehnologie în cadrul Festivalului Internațional George Enescu.

Brandul completează experiența participanților la festival cu 3 experiențe digitale inovatoare și pune în valoare dimensiunile culturale ale festivalului prin AR (Augmented Reality), VR (Virtual Reality) și o aplicație dedicată. 

„Poziția noastră de partener pentru inovație ne onorează, dar ne și determină să aducem elemente de tehnologie de ultimă generație în cadrul Festivalului George Enescu. Mai mult, în calitate de brand care susține inovația în domeniul cultural, ne bucurăm să le oferim oamenilor experiențe digitale, cu ajutorul cărora aceștia beneficieză de toată amploarea și efervescența Festivalului George Enescu”, a declarat Simona Panait (Marketing Director România & Bulgaria, în cadrul Samsung Electronics România).

 

 

Acces virtual printr-o bancnotă

"În lumea muzicii eu sunt cinci într-unul: compozitor, dirijor, violonist, pianist și profesor", afirma Enescu. Întâmplător sau nu, în lumea banilor, el este reprezentat pe bancnota de 5 lei.

Samsung s-a gândit să completeze utilitatea bancnotei cu o experiență muzicală și a transformat-o, prin intermediul realității augmentate, într-un bilet de acces virtual la toate reprezentațiile din programul festivalului. Bancnota devine astfel cel mai ieftin bilet către o experiență neprețuită, și nici măcar nu trebuie să o cheltuiești.

Accesul se face prin scanarea acesteia cu aplicația dARe by Samsung, disponibilă gratuit în Google Play și App Store. Pe lângă experimentarea spectacolelor prin live streaming, aplicația oferă și o experiență în realitatea augmentată, în afara orelor de spectacol.

 

O vizită în casele maestrului

Încă sunt dispute dacă tehnologia ne desparte sau ne familiarizează unii cu alții. Cert este că nimic nu e mai familiar decât să mergi la cineva acasă. Casele memoriale ale maestrului George Enescu de la Liveni, Dorohoi, Sinaia și București vor putea fi „vizitate” chiar în holul Sălii Palatului, cu ajutorul expoziției digitale permanente „Enescu 360”.

Experiența este dedicată doar participanților la festival, însă expoziția digitală „Enescu 360”, devenită expoziție permanentă în cadrul Muzeului Național „George Enescu” încă din 2016, este disponibilă publicului larg, accesând: muzeulmuzicii360.ro.

Cei care doresc să aibă parte de experiențe noi de vizitare și de învățare pot explora lumea lui George Enescu și moștenirea sa culturală cu ajutorul device-urilor Samsung Gear VR.

Astfel, prin intermediul tehnologiei, casele maestrului - Casa Memorială George Enescu din Liveni, Muzeul Memorial George Enescu din Dorohoi, Muzeul Național George Enescu din Sinaia și Muzeul Naţional ”George  Enescu” din Bucureşti pot fi vizitate din exterior dar și prin parcurgerea holurilor și camerelor, prin interacțiunea cu obiectele și exponatele din colecțiile personale ale compozitorului.

De asemenea, expoziția în Gear VR permite accesul la câteva documente rare, printre care și Testamentul lui George Enescu.

 

Experiența digitală

În același timp, Samsung lansează aplicația Enescu Experience, pentru informarea publicului și asigurarea accesului la întreaga gamă de evenimente din cadul festivalului.

Disponibilă gratuit în Google Play și App Store, Enescu Experience cuprinde cele peste o sută de concerte care fac parte din festival, dar și programele conexe. Tot ce trebuie să faci este să îți activezi locația pe telefon și vei primi notificări despre evenimentele din apropiere. De asemenea, vei putea stabili trasee pentru a naviga către diferite puncte de pe hartă. Aplicația include detalii despre fiecare eveniment și link-uri pentru programarea participării.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Campanii

Sectiune



Branded


Related