[Gif Art] Dorian Popescu: Tehnologiile deschid porti noi in arta. Cu un smartphone poti sa faci atatea lucruri. E pur si simplu WOW!

[Gif Art] Dorian Popescu: Tehnologiile deschid porti noi in arta. Cu un smartphone poti sa faci atatea lucruri. E pur si simplu WOW!

Aplauze si inimioare sau poate un gif din acela cu entuziasm si confetti pentru Dorian Popescu, primul care a raspuns marii provocari digitale lansate de Uninterrupted GIF Festival by glo. El are si un mesaj pentru colegii de breasla, creatori de toate felurile: 

Profitati de fiecare sansa de a va testa abilitatile, pentru ca din fiecare experienta inveti cate ceva, cat de mic.

Noi le uram sa imblanzeasca inspiratia, sa gaseasca cai neasteptate pentru a o exprima si ii asteptam sa se inscrie in competitie

Pana atunci, vorbim cu primul participant la Uninterrupted GIF Festival by glo. Dorian Popescu s-a inscris in concurs pentru ca mereu i-a placut sa invete lucruri noi, mai ales cand vine vorba de lumea aceasta artistica, creativa. Cum a fost drumul lui spre design, ce l-a inspirat in crearea lucrarii propuse, care au fost etapele creatiei, cititi mai jos. 

 

Scurta biografie

Am 28 de ani si sunt nascut in Bucuresti. Am pus mana pe Photoshop la 16 ani si de acolo practic a inceput totul. Am invatat singur din tutoriale pe net, pe atunci nu existau prea multe tutoriale pe YouTube, sau nu stiam ce sa caut. 

Am terminat liceul de matematica informatica, in ultimul an de liceu ma pusesem serios pe design si mi-am zis "Eu asta vreau sa fac!". Dupa ce am terminat liceul, m-am inscris la Scoala Populara de Arte din Bucuresti, aici am facut desen si pictura. Pe atunci nu prea stiam cu ce se mananca exact Graphic Designul si nici nu stiam exact pe ce voiam sa ma axez.

Facultatile pe care le-am facut sunt de Economie si Marketing, aici inca exploram, de si stiam ce vreau sa fac, incercam si alte domenii. Pana la urma daca nu experimentezi, nu ai de unde sa stii daca e de tine sau nu. Aparent nu au fost! De aici incolo a urmat multa munca si dedicare!

Din toata experienta asta am invatat ca daca faci ceea ce iti place, inveti mai repede si nici nu iti dai seama cand trece timpul.

 

Inceputul artistic

Pot spune ca relatia cu arta a inceput cu adevarat abia pe la 18 ani, cand am inceput sa pun mana pe creion si pe carbune, sa desenez. Apoi am facut putina pictura, dar parca tot mai mult m-a atras partea digitala.

Am inceput sa fac compozitii, luam diferite elemente din diferite poze si le combinam. Apoi am descoperit vector design, m-am jucat si cu acestea putin, digital design, UI/UX, logouri, motion graphics etc.

In prezent am ajuns la 3D. Aici ma aflu acum... Lumea aceasta, complexa si fara limite, o explorez de 1 an jumate si parca din ce in ce, ma prinde mai tare! :)

 

Provocarea Uninterrupted GIF Festival by glo

Am aflat de acest concurs de la o fosta colega de munca, mi s-a parut interesanta tema si am zis ca ar fi fun sa ma bag si eu!

Am luat-o ca pe o sansa de a mai lucra la skillurile mele, 3D si motion. Pana la urma nu am nimic de pierdut.

M-a atras mai mult ideea de provocare, de a invata ceva din experienta asta. Mereu mi-a placut sa invat lucruri noi si mai ales cand vine vorba de lumea aceasta artistica, creativa.

 

Inscrierea & procesul de creatie

Mereu incep prin a porni Spotify si apoi prin a cauta pe Google si Pinterest. Parca ideile curg mai usor cand ai si ceva muzica pe fundal!

De cand ma stiu am avut o pasiune pentru lucrurile moderne, futuristice, dar in acelasi timp si natura m-a atras si ma atrage foarte mult. Am considerat ca e un moment perfect de a combina 2 lumi.

 Am facut research, am ales drumul pe care vreau sa il parcurg, am deschis Cinema 4D si au inceput sa curga elementele, ideile de la primul cub. :)

 

Brieful

Am incercat sa profit de fiecare element pe care l-am observat in brief. Dar as putea spune ca un focus mai mare a avut pe butonul de boost glo care se schimba cu fiecare miscare.

Culorile au influentat ideea mea de a mixa natura cu elemente moderne.

 

Cea mai grea parte

Cred ca cel mai dificil e sa te hotarasti daca sa lasi un element anume sau sa il scoti. Animatia e prea rapida, sau prea inceata. Daca nu cumva arata mai bine animatia pe care ai facut-o prima data.

Apoi m-am lovit de limita de frameuri. Destul de greu sa te incadrezi intr-un numar de secunde si de frameuri cand ai atatea idei.

 

Ce transmiti juriului

Sa fie drastici si mult spor!

 

Dar publicului

Ca a durat foarte mult randarea! Haha!

In primul rand as vrea sa ma adresez designerilor. Profitati de fiecare sansa de a va testa abilitatile, pentru ca din fiecare experienta inveti cate ceva, cat de mic.

Iar publicului, sa nu renunte daca au un vis. Pana la urma cu bataie de cap si timp ajungi si unde iti doresti. :)

 

La intersectia artei cu digitalul

Mi se pare genial cand ma gandesc la tehnologiile ce ne asteapta. Ele deschid porti noi.

Te gandesti ca acum cu un smartphone poti sa faci atatea lucruri. Ai posibilitatea sa pictezi un tablou si tu apoi sa il animezi, iar cu telefonul te duci la acel tablou, deschizi aplicatia, il scanezi si vezi animatia aceea. E next level!

Faptul ca ai VR, AR, ca poti sa scanezi obiecte si sa le transpui in modele 3D, sa obtii texturi si brushuri totul doar cu un smartphone. E pur si simplu WOW!

 

Menirea gif-urilor

Le folosesc zilnic. Sunt o modalitate mai usoara de a transmite o emotie, o intentie prin platformele de mesagerie. Evolueaza frumos pe partea de mesagerie, sunt unele chiar foarte funny.

vezi brief-ul competitiei glo Uninterrupted GIF Festival ]
Toate informatiile, inainte de a te inscrie in competitie, le poti citi aici

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Dosare editoriale

Branduri

Sectiune



Branded


Related