[Gif Art] Irina Mocanu: Gifurile reusesc sa spuna in cateva secunde o intreaga poveste

[Gif Art] Irina Mocanu: Gifurile reusesc sa spuna in cateva secunde o intreaga poveste

Relatia Irinei Mocanu cu arta este serioasa si de lunga durata. Este o relatie in care inspiratia cere multa disciplina si exercitiu, iar ideile nu se asteapta, ci se cauta in multe si nebanuite locuri. In acest proces continuu de experimentare, a aparut si provocarea Uninterrupted GIF Festival by gloLucrand la inscrierea ei, Irina a explorat mai bine zona de motion graphics. Zona care asteapta, de asemenea, ideile, experimentele, cautarile si creatiile voastre, pentru a fi inscrise in competitie

În randurile de mai jos, vorbim cu Irina despre drumul ei prin product design, prototipare si productie, arhitectura, ilustratie si pictura murala, procesul de creatie, gif-uri, arta si tehnologii noi.

 

Scurta biografie   

Sunt Irina si stau in Bucuresti de cand am decis sa ma fac arhitect. Dupa ce am terminat facultatea, incet incet m-am indreptat spre alte directii de exprimare vizuala, care sa-mi permita o mai mare libertate de experimentare.

Am trecut prin product design, prototipare si productie, si am continuat cu afinitatea mea pentru ilustratie si pictura murala. Apoi a venit interesul pentru animatie cu toate posibilitatile si provocarile pe care le ofera. Momentan lucrez pe cont propriu sau colaborez pe proiecte de creatie vizuala. 

 

Relatia cu arta 

Este genul ala de relatie destul de serioasa, nici nu mai stiu cand sau cum a inceput. Cand ma gandesc la parcursul meu imi dau seama ca am tins constant sa am aproape procesul artistic. Este o relatie care cere si idei si multa disciplina si exercitiu, si imi plac ambele valente ale jocului. 

 

Provocarea Uninterrupted GIF Festival by glo  

Fac in mod constant exercitii de creatie care imi scot mintea din cotidianul activitatii de zi cu zi. Ma ajuta si sa-mi dezvolt skillurile. Uninterrupted GIF Festival by glo a venit cu provocarea la fix, mai ales ca in ultima vreme nu am reusit sa ma motivez singura sa mai explorez zona de motion graphics.

 

Inscrierea & procesul de creatie   

Mi-a placut ideea de “prospetime neintrerupta”. M-a dus cu gandul la miscare, explozie de culoare si jocuri de forme. Am decis sa fac un gif foarte dinamic, care sa mentina atentia privitorului prin complexitate. 

Am pornit de la butonul de boost glo si am folosit variatiuni ale formelor lui ca sa creez senzatia de transformare. 

Mi-a fost dificil sa ma decid asupra stilului de abordare. Am ales sa folosesc efecte de motion graphics pentru ca se pliaza mai bine pe interesul meu de moment. Insa mai am niste idei, daca am timp poate fac si alte propuneri.

  

Ce transmiti juriului si publicului 

Mi-ar placea ca juratii si publicul sa vada in propunerea mea un motion eye-candy. Mai degraba decat sa transmit ceva, astept sa vad reactiile.   

 

Intersectia artei cu digitalul  

Cred ca intersectia artei cu digitalul si noile tehnologii este o directie de urmarit si de integrat. Pe langa posibilitatile foarte interesante pe care le ofera, este in acord cu directia generala de digitalizare a lumii.

Imi plac mult gifurile pentru ca reusesc sa spuna in cateva secunde o intreaga poveste. Mi se pare fascinant cata informatie poate fi exprimata intr-un timp atat de scurt, si cat de interesante si complexe pot fi. Sunt un produs perfect pentru interactiunile virtuale in contextul actual.

vezi brief-ul competitiei glo Uninterrupted GIF Festival ]
Toate informatiile, inainte de a te inscrie in competitie, le poti citi aici

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Dosare editoriale

Branduri

Oameni

Sectiune



Branded


Related