[Gif Art] Alexandra Calota: Gif-urile sunt noile gesturi pe care le-am fi avut in mod normal intr-o convorbire fata in fata

[Gif Art] Alexandra Calota: Gif-urile sunt noile gesturi pe care le-am fi avut in mod normal intr-o convorbire fata in fata

Gifurile dau apropierea si intimitatea care lipsesc uneori din conversatia online, aduc o perspectiva clara, atunci cand mesajul are mai multe valente, recupereaza emotia. Si daca adaugi arta in mestusugirea lor, nu poate sa iasa decat ceva demn de un festival. Uninterrupted GIF Festival by glo este aici: o expozitie de arta in continua formare si schimbare.

Si chiar daca a inceput vara, Alexandra Calota a participat la marea provocare digitală cu o lucrare inspirata de primavara. Nu conteaza anotimpul, ci felul in care ne face sa ne simtim. Atata timp cat reusesti sa surprinzi doza necesara de fresh si sa o transformi in gif art, te asteptam sa o inscrii in competitie.

Alexandra s-a lasat inspirata de adiere, menta si o fata verde. Care a fost drumul de la inspiratie la lucrarea inscrisa in competitie, vedeti mai jos: 

 

Scurta biografie

Ma numesc Alexandra, dar in lumea virtuala sunt alle024gg sau mai nou Vannealle. Primul nume a venit ca un nume de cod in online, asa am ajuns sa imi pastrez toate lucrarile mai usor in #024gg. Vannealle a aparut mai mult dintr-o incercare, am vrut sa am un content aranjat, apoi a continuat mai mult din cauza unor proiecte pentru facultate. 

Sunt studenta la marketing in anul 2 si am 21 de ani. Consider ca fiecare etapa din viata mea m-a format si inca simt ca ma formez. Mereu ai de invatat din ceea ce ti se intampla depinde doar de tine cum alegi sa privesti lucrurile. Eu am incercat mereu sa caut bunatatea in orice si momentan zic ca mi-a fost si imi este bine.

 

Relatia cu arta

Relatia mea cu arta a inceput de cand sunt mica. Tata imi pastra toate desenele, primul pe care l-am gasit insemnat era de la 3 ani. De mica am descoperit bucuria in care realizam un desen pentru cineva si il ofeream.

Nu am urmat cursuri de desen niciodata, mi-a placut sa invat singura. Ai impresia ca descoperi mereu ceva nou cand stai si te chinui si incerci sa iti dai seama.

Nu am urmat un liceu de arte sau o facultate de arte pentru ca nu am simtit ca m-as potrivi in peisaj. Am incercat desenul pe orice suprafata pe care o  gaseam si cu orice ustensila nimeream: pictura, tatuajele, visuals si, mai nou, arta digitala. Chiar daca am incercat mai multe tipuri si mereu o sa le indragesc pe toate, arta digitala a castigat un loc special in inima mea. 

Desenam foarte mult la scoala, ma ajuta sa ma concentrez cand profesorii imi vorbeau, dar nu toti erau fericiti ca desenam in timpul orei lor :) Aveam caietele pline de desene. Asa cred ca am ajuns sa imi iau si aparat de tatuat si chiar sa bat cateva tatuaje la lume. 

Apoi m-au fascinat visuals-urile din cluburi, cat eram in liceu visam sa vin la Bucuresti si sa pun visuals intr-un club. Viata este intr-o continua schimbare si inca ma formez. Cand am ajuns la Bucuresti, gandurile si dorinetele mele s-au schimbat. 

In toamna anului trecut mi-am achizitionat primul ipad si de atunci nu ma mai ma dezlipesc de el. Am trecut prin cateva desene impreuna, am realizat prima mea animatie, primele gif-uri, cu el am lucrat pentru primii mei clienti din desene si cine stie cate vom mai  face impreuna. 



Provocarea Uninterrupted GIF Festival by glo  

Uniterrupeted GiF Festival by glo mi s-a parut o idee super draguta. Imi plac concursurile, asa ca, daca pot sa particip, de ce nu? 

 

Inscrierea & procesul de creatie   

Punctul de plecare pentru ideea mea a fost sa citesc cu atentie brieful. Dupa ce am inteles tema competitiei, m-am gandit care sunt cele mai fresh lucruri pentru mine.

Am ajuns la concluzia ca primavara este cea mai fresh. Am creat o miscare usoara a vantului si am folosit forma unei frunze de menta pentru a reda ideea de prospetime. Si nu puteam sa infatisez ideea de primavara mai bine decat printr-o fata verde.

Inspiratia a venit din senzatia pe care mi-o da mie acest anotimp. Primavara simt ca renasc, este anotimpul meu preferat. 

Etapele de creatie au fost: citirea brief-ului, cautarea de referinte, setarea dimenisiunilor, desenatul si aranjatul si evident apoi uploud-ul pe site.

Cel mai mult din brief mi-a atras atentia paleta de culori, pe care m-am axat cel mai mult.

 

Ce transmiti juriului si publicului 

Sper ca juratilor sa le placa lucrarea mea si sa le transmita sentimentul de calm si pace pe care am vrut sa il induc. 

 

Intersectia artei cu digitalul 

Arta si tehnologia au ajuns intr-un punct genial, zic eu. Efectiv ai posibilitatea de a face orice iti imaginezi. 

Procesul de creatie in aceasta zona este foarte placut, mai ales ca rezultatele sunt imediate, vizibile. Daca inainte stricai 3 panze incercand sa blenduiesti cum trebuie culorile, acum doar trebuie doar sa dai inapoi. 

 

Menirea gif-urilor 

Gif-urile sunt amuzante, pot sa te faca sa te simti fericit sau melancolic. Sunt o mini poveste spusa pe fast forward. Sunt mereu de ajutor in momentul in care vreau sa continui o conversatie, dar nu stiu cum. 

Cred ca folosesti gif-ul in momentul in care vrei sa spui ceva, dar nu stii cum sa o faci. Gif-urile pot sa spuna exact ceea ce iti doresti si nu reusesti in cuvinte.

Oamenii au nevoie si de o imagine sau de un gest pentru a se intelege. Scrii o fraza care poate fi citita si in sens negativ si te gandesti cum sa faci sa inteleaga lumea ca tu ai ganduri bune. Adaugi la final un gif adecvat situatiei si nu mai e nevoie de explicatii complicate, toata lumea intelege. Gif-urile sunt noile gesturi pe care le-am fi avut in mod normal intr-o convorbire fata in fata. 

vezi brief-ul competitiei glo Uninterrupted GIF Festival ]
Toate informatiile, inainte de a te inscrie in competitie, le poti citi aici

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Dosare editoriale

Branduri

Sectiune



Branded


Related