[Minte & suflet] Consuela Banciu: Toti am suferit emotional, a fost o panica colectiva, anxietatea e o reactie fireasca

[Minte & suflet] Consuela Banciu: Toti am suferit emotional, a fost o panica colectiva, anxietatea e o reactie fireasca

In etapa de libertate pe care o traversam momentan pare tot mai greu sa punem degetul pe ceea ce ne-am imaginat, de acasa, ca va fi o schimbare colectiva majora. A fost o perioada in pandemia asta cand nivelul de empatie si atentie la cei din jur a crescut ca niciodata la noi. Oameni si organizatii s-au unit si au facut lucruri mari, iar media pe tara a egoismului ajunsese destul de mica. Multi au crezut ca umanitatea va triumfa si ca ne vom plimba pe strazi mai buni si mai altruisti. Pastrand, desigur, distanta sociala.

Odata cu relaxarea masurilor, o parte dintre oameni s-a reintors, insa, la vechile preocupari si obiceiuri, ca si cum nu ar fi trecut prin lunile de izolare. Dintr-o alta categorie fac parte cei rezervati, care abordeaza cu precautie viata post-izolare. Oricare ar fi alegerea, Consuela Banciu, psiholog clinician specialist, spune ca atentia la semnele care are putea trada un stres post-traumatic este buna pentru toata lumea.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Dosare editoriale

Campanii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related