[A New Now] Bogdan Cazacincu: Tema pe care o abordez este agitatia, atat interioara cat si exterioară

[A New Now] Bogdan Cazacincu: Tema pe care o abordez este agitatia, atat interioara cat si exterioară

Competitia A New Now" Design Challenge by George este foarte aproape de final: azi este ultima zi de votare. Aici poti vedea si vota mastile care ti-au placut cel mai mult si crezi ca simbolizeaza cel mai bine anul 2020. 

Intre timp, continuam sa spunem povestile creatorilor care au participat la provocarea noastra, de a da sens si culoare unui an greu. Bogdan Cazacincu este pictor. A exersat pictura bizanta sapte ani, iar de 3 ani face street art si pictura de șevalet. Si, cu ocazia concursului nostru de design, a facut si o masca reprezentativa pentru 2020. Lucrarea lui se numeste Big Bang si este inspirata din cautarea originii. Raspunsurile, spune Bogdan, pot lua multe forme si culori.

Această diversitate venită în urma unei forme precise creează în ochii privitorului o serie de confuzii. Urmează o risipire a formelor si culorilor, ce neduce cu gândul la o explozie. Această explozie vine in urma unui joc de culori si forme. Jocul predominat este de clar-obscur, cald-rece, ducându-ne cu gândul la analogia dintre zi si noapte dar si la senzaţiile termice.

 

Scurta biografie

Am 27 de ani, sunt din Bucuresti, am absolvit in 2019 Facultatea Nationala de Arte, master, sectia Arta murala, am practicat timp de 7 ani pictura bizanta si de 3 ani  fac street art si pictura de șevalet.

Exprimarea artistică presupune o căutare interioară, unde haosul are tărâmul lui. Prin această căutare, încearcă să-l aducă la suprafață sub diferite forme abstractizate, prin efecte de clarobscur și diversitate cromatică.

Oscilez intre figurativ si abstract, iar tema pe care o abordez este agitatia, atat interioara cat si exterioară.

 

"A New Now" Design Challenge by George 

Lucrarea Big Bang pe care am propus-o este inspirata de o pictura murala de-ale mele, expusă la liceul Spiru Haret din București. Am considerat se potrivește  în aceste momente în care suntem cu toții în căutarea unor soluții.

Am încercat sa sintetizez acest proces printr-o infuzie de forme și culori diverse. Pătratul la rândul lui având ca simbolistica pământul, stabilitatea .

 

Relația cu masca

Masca purtam si inainte de pandemie, tehnica prin care realizez picturile necesita protecție.

Azi e ultima zi de vot în cadrul competiției A New Now" Design Challenge by George. 
Vezi designurile propuse si voteaza-le pe cele care te-au impresionat.

[Votează aici masca anului]

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Dosare editoriale

Sectiune



Branded


Related