[Street Art Challenge] Lidia Kuneca: Inspiratia vine din intamplarile traite, inchisi in casa, cu certuri legate de igiena, cu panica si carantina, teorii conspirationiste

[Street Art Challenge] Lidia Kuneca: Inspiratia vine din intamplarile traite, inchisi in casa, cu certuri legate de igiena, cu panica si carantina, teorii conspirationiste

Puternic-vulnerabil. Prea multa realitate si suprarealism. Lidia Kuneca a experimentat cu extremele si a transformat frica in curaj, iar distantarea sociala in empatie. A inscris trei lucrari la "A New Now" Street Art Challenge by George, competitie care se afla chiar in ultima zi de vot. Asa ca vizitati galeria noastra de arta urbana si votati. Iar noi vorbim cu artistii participanti, care asteapta voturile voastre. 

Mi-a placut tema concursului si legatura de a picta un transformator electric care se afla in mijocul sensului giratoriu. Consider ca avem nevoie de culori sa mai estompam blocurile gri, iar un mesaj pozitiv ne face ziua mai buna.

Lidia a studiat arta la Cluj si la Cuenca si e mereiu prezenta in proiectele din domeniul picturii, traditionala sau pe pereti, arta digitala, fotografie, film sau design. A privit competitia ca pe o oportunitate de a crea idei noi legate de ceea ce traim azi. S-a inspirat din pandemie si adaptarea oamenilor la aceasta situatie de criza si a transformat anxietatea si teama in universuri suprarealiste. Care au fost etapele creatiei, povesteste in randurile de mai jos:

 

Povestea ta

Salut, sunt Lidia Kuneca, am 28 de ani si sunt din Brasov. De cand sunt mica, am o atractie mare fata de arta, in special cea vizuala. Am studiat la Cluj, pictura, la Universitatea de Arta si Design, iar 6 luni am fost cu bursa la Universitatea Bellas Artes in Spania, Cuenca, unde m-au influentat cursurile de fotografie traditionala si postproductie cinematografica.

Sunt mereu activa in directia aceasta, cu proiecte din domeniul picturii, traditionala sau pe pereti, arta digitala, fotografie, film, design.

 

Relatia cu arta stradala

Am pictat peretii interiori a unor locatii, insa intotdeauna mi-am dorit sa ma implic si in street art. Este un challenge pe care il privesc cu entuziasm.

 

"A New Now" Street Art Challenge by George 

Ma atrage idea de a comunica direct cu publicul intr-un spatiu deschis. Prin tema impusa de competitie, cred ca putem transmite un mesaj pozitiv catre oameni, pentru a percepe mai usor schimbarile actuale. Imi doresc sa comunic cu majoritatea trecatorilor, iar acestia sa ramana cu o emotie, care sa fie transformata in inspiratie, revelatie, fericire.

  

De unde a venit inspiratia

Inca din timpul pandemiei lucrez la un proiect personal inspirat si din zilele noastre. Este vorba de o serie de colaje digitale cu teme diferite, unele suprarealiste, pe care am inceput sa le transpun in pictura pe panza.

Competitia aceasta am privit-o ca o oportunitate de a crea alte idei noi legate de ceea ce traim azi.

Inspiratia vine si din intamplarile traite, inchisi in casa, cu certuri legate de igiena, cu panica, cu carantina, cu teorii conspirationale. E amuzant cand ma gandesc. De aici s-au nascut cateva idei, dar imi place sa privesc si creatiile altor artisti pe care ii admir. Cand imi rasar idei, le schitez cu creionul, apoi trec pe digital, e mai la indemana si mai rapid. 

 

Amprenta street art

Mi-a placut tema concursului si legatura de a picta un transformator electric care se afla in mijocul sensului giratoriu. Consider ca avem nevoie de culori sa mai estompam blocurile gri, iar un mesaj pozitiv ne face ziua mai buna.

 

Brieful

M-a atras contrastul dintre sentimentele puternic-vulnerabil cu care am inceput sa ma “joc”.

M-am gandit la protejarea celor dragi si cat de important este sa fim uniti. Frica generata in ultima vreme am schimbat-o in curaj, iar distantarea sociala in empatie.

 

Pentru public & juriu

Chiar daca suntem nevoiti in prezent sa ne distantam fizic, prin lucrarile mele, incurajez spiritul de solidaritate, si totodata sa ne aducem aminte ca formam o comunitate bazata pe bunavointa si generozitate.

 

Rolul artei stradale în viața orașului

Prin street art avem ocazia de a transforma orasul intr-o galerie de arta care poate fi admirata de publicul larg intr-un mod spontan. Are rolul de a anima peretii, cladirile lipsite de viata prin culoare si mesaj.

 

Vibe-ul orașului tau

Vibe-ul orasului este diferit fata de Cluj sau Bucuresti. Este ceva mai linistit si prea cuminte. Incet, incet evolueaza. In ultimii ani a inceput sa prinda viata si culoare, dar este nevoie de mai mult.

 

Cum poate fi ajutat spiritul unui oraș

Avem nevoie de incurajare si sustinere pentru proiectele culturale. Birocratia in domeniul artistic se poate atenua si sa adoptam libertatea ca exemplu din occident.

 [Ultima zi in care poti vota lucrarile "A New Now" Street Art Challenge by George]

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Dosare editoriale

Branduri

Oameni

Sectiune



Branded


Related