[Cupa Agentiilor la Gaming] Alexandru Buga: Cand am jucat prima data FIFA 21, am avut un soc. Simteam ca era prima oara cand tineam maneta in mana

[Cupa Agentiilor la Gaming] Alexandru Buga: Cand am jucat prima data FIFA 21, am avut un soc. Simteam ca era prima oara cand tineam maneta in mana

Comunitatea creativa si-a desemnat reprezentantii, grupele au fost anuntate, meciurile au inceput, competitia e in toi la Cupa Agentiilor la Gaming by PlayStation, un eveniment organizat de MAINSTAGE | THE AGENCY si sustinut de IQads. Iar noi tinem atmosfera antrenanta in pauze alaturi de participanti, care ne povestesc despre experienta lor de gameri si pasiunea pentru fotbal. Alexandru Buga, Coordinator JTI la Mercury360, joaca Fifa de la 7 ani, din 1998. 

Daca la FIFA19 si FIFA20 dominam, acum jocul este mai bun ca mine. Mi se pare atat de diferit pe partea de atac, dar cel mai mult partea de aparare. Aici am cele mai probleme, in momentul de fata. Nu gasesc acel timing potrivit, insa trebuie antrenament si sunt convins ca o sa reusesc sa ma adaptez.

Mai multe despre strategie, tactică, jocuri video si fotbal, povesteste Alexandru dupa cum urmeaza: 

 

Cum te-ai hotărât să te înscrii în Cupa Agențiilor la Gaming 

Am primit informatia de la HR si n-am stat pe ganduri, am trimis mail pentru a ma inscrie.
E o idee foarte frumoasa. As face mai des astfel de competitii si nu neaparat doar pe FIFA.

 

Colegi gameri

Sincer sa fiu, restul colegilor nu stiu daca sunt fani gaming. Am jucat cu cativa colegi, la inceputul pandemiei, FIFA20. Ei au fost primii care m-au incurajat sa ma inscriu la astfel de competitii, chiar si acum la aflarea vestii ca se organizeaza acest turneu, m-au sustinut sa ma inscriu.

Speram sa fim mai multi – eram o gasca de 6-7 care jucam online CO OP Season si mi-as fi dorit sa participam toti. Probabil din cauza volumului ridicat de munca, nu au reusit sa se inscrie toti. Din fericire, nu sunt singurul inscris din agentie, mai este si colegul meu Paunescu Bogdan.

 

Experiența de gamer

Nu pot spune ca am o experienta mare de gamer. Singurul joc pe care l-am jucat constant a fost FIFA. Daca imi aduc aminte bine, primul FIFA pe care l-am jucat a fost in 1998, la 7 ani.

Cred ca prima data cand am jucat ceva, eram chiar mai mic. Erau consolele SEGA cu acele casete galbene. Imi aduc aminte cat aveam foarte multe casete cu jocuri, desi de multe ori pe o caseta erau mai multe jocuri. Mario, Circus si multe alte jocuri.

 

Ce joci acum

Cel mai des joc FIFA. Imi plac mult si shooterele, insa mi se pare greu tare sa controlezi cu maneta. Probabil pe viitor o sa imi iau tastatura si mouse si ma voi axa si pe astfel de jocuri, o data ce o sa iau si PS5. Sunt perioade in care nu joc si cateva saptamani si perioade cand joc 3-4h/zi, insa tot mai rar.

 

Experienta cu Fifa 21

Experienta cu FIFA 21 este un destul de mica. Am jucat maxim 50 meciuri, majoritate in ultima saptamana.

Cand am jucat prima data FIFA 21, am avut un soc. Simteam ca era prima oara cand tineam maneta in mana. Mi se pare atat de diferit pe partea de atac, dar cel mai mult partea de aparare. Aici am cele mai probleme, in momentul de fata. Nu gasesc acel timing potrivit, insa trebuie antrenament si sunt convins ca o sa reusesc sa ma adaptez.

 

Victorii

Pe online, la Seasons, am jucat 16 meciuri, dintre care 15 sunt victorii si 1 infrangere. Si inca vreo 30 de meciuri cu un prieten, unde ne-am cam impartit victoriile. Daca la FIFA19 si FIFA20 il dominam, acum el este mai bun ca mine, tocmai din cauza lucrului mentionat mai devreme, apararea.

 

Pasiunea pentru fotbal

Inca de mic am practicat fotbal. Am fost legitimat la clubul FC Farul Constanta, 8 ani de zile. Cand am intrat la liceu, am renuntat la fotbal si m-am axat mai mult pe scoala.

Iubesc fotbalul. Nu sunt cel mai bun jucator de fotbal, insa imi place la nebunie. Cel mai mult, imi place sa fiu pe stadion, sa simt acea atmosfera.

Fac parte din acei “huligani” care isi incurajeaza echipa pe stadion. Imi sustin echipa, indiferent de liga in care joaca, indiferent ca joaca acasa sau in deplasare. Chiar si in aceste momente, in care ne este interzis accesul pe stadion, inca merg dupa echipa orasului pentru a o sustine. “Am sangele alb si inima albastra, cred ca ai inteles, Farul este echipa noastra”.

 

Cum te ajuta backgroundul si jobul in aceasta competitie

Am noroc de o sefa foarte misto. Imi stie pasiunea si i-am explicat ca avem o ora la care trebuie sa jucam si a inteles perfect. Am sustinerea ei de a participa si reprezenta agentia.

 

Cum te antrenezi

In functie de timpul disponibil, voi mai juca la Seasons si cu acel prieten cu care ne enervam reciproc si ne atacam la psihic 

Atuurile mele pentru aceasta competitie sunt ambitia si experienta jocurilor precedente.

 

Sperante si temeri

Pornesc in Cupa cu speranta de a ajunge cat mai departe, cu asteptarea de a trece de grupe si temerea ca nu voi face fata pe partea defensiva.

 

Un mesaj pentru concurenti :)

Sunt covins ca o sa fie o competite in care o sa ne relaxam, sa jucam de fun si probabil se vor lega si cate prietenii.

 

Reamintim aspectele competitiei:

  • Concurentii isi vor demonstra talentele la FIFA Online Friendlies, iar jocul se va defasura pe consola PlayStation 4, editia FIFA 21.
  • Evenimentul va avea loc exclusiv online, iar etapele finale ale competitiei se vor transmite live prin streaming, durata unei partide fiind de 12 minute.
  • Perioada de derulare a Competitiei este 4-16 noiembrie
  • Prima runda a competitiei se va desfasura in grupe in zilele de 4, 5 si 6 noiembrie. Cei mai buni 16 jucatori vor trece mai departe
  • In optimi, sferturi si semifinale, meciurile se vor desfasura in formatul BO3 (Best of 3)
  • Finala se va desfasura in formatul BO5 (Best of 5)
  • Inscrierile se pot face pana pe 2 noiembrie in formularul de mai jos
  • Anuntarea programului de joc: 3 noiembrie pe IQads si pe adresele de email ale participantilor inscrisi
  • Jocurile din competie o sa fie programate spre sfarsitul programului de lucru, incepand cu ora 18:00. In zilele de sambata si duminica nu vom juca.

* This tournament is not affiliated with or sponsored by Electronic Arts Inc. or its licensors

Despre Cupa Agentiilor la Gaming

Cupa Agentiilor la Gaming este competitia de gaming pentru creativi, oameni de marketing si productie, fie ca lucreaza in agentie, companie sau sunt freelanceri.

Partenerii de joc ai editiei FIFA 21 sunt: PlayStation, Tazz by eMAG, SAMSARA, Lay's, Pepsi, Ursus, Jameson si Wanted.

Cupa Agentiilor la Gaming by PlayStation este un eveniment organizat de MAINSTAGE | THE AGENCY si sustinut de IQads.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Mercury360

Cu o istorie de peste 25 de ani in Romania si, in continuare independenti, full-service, suntem una dintre putinele agentii care au capabilitatile necesare pentru a deveni partener pe intreaga durata a unei campanii,... vezi detalii »

Sectiune



Branded


Related