[Cupa Agentiilor la Gaming] Alex Petrescu: Obișnuiam să-mi iau concediu și forjam un pic FIFA-ul. Eram arogant și jucam cu o echipă de bronz în Ultimate Team

[Cupa Agentiilor la Gaming] Alex Petrescu: Obișnuiam să-mi iau concediu și forjam un pic FIFA-ul. Eram arogant și jucam cu o echipă de bronz în Ultimate Team

De vreo 5 ani, Alex Petrescu, Creative & Strategy Director Fractal, voia să se înscrie la Cupa Agențiilor la Gaming, chiar de când aceasta nu exista. Făcea lobby insistent pentru o competiție de gaming și nu doar una de gătit. Și iată că până la urmă aceasta s-a întâmplat în cel mai lung an. Azi este ultima zi în care vă puteți înscrie la Cupa Agentiilor la Gaming by PlayStation, un eveniment organizat de MAINSTAGE | THE AGENCY si sustinut de IQads. Nu ratați cea mai competiție a toamnei.

Ca să vă convingem, vă spunem povestea de gamer a lui Alex. 

Nu-mi place să joc singur. Sunt genul couch multiplayer. Am 4 controllere special pentru asta, 2 aduse de Crăciun tocmai de la Barcelona de un cuplu într-o vacanță romantică

Cum se antrenează Alex Petrescu pentru Cupă, care e istoria lui cu jocurile video și cu fotbalul, vedeți în rândurile următoare:

 

Cum te-ai hotărât să te înscrii în Cupa Agențiilor la Gaming

M-am hotărât încă de acum vreo 5 ani. Când făceam lobby insistent la oamenii pe care îi cunoșteam la IQads să facă și o cupă pentru gaming, nu doar la gătit. Ce atâta gătit!? Poți să gătești și cu foodpanda!

 

Ce alți jucători buni sunt în companie

Sunt multe controllere de PS prin agenție. Dintre toți, eu cred că sunt cel mai arcade gamer; eu vreau să câștig repede și să mai câștig încă o dată. Ei sunt mai mult cu story driven, adventure, rpg-uri.

Cu FIFA se laudă Andrei Niculescu și Mihai Țițirig. Mihai e mai particular™ la FIFA (PARTICULÁR, -Ă, particulari, -e, adj., s. m. I. Adj. 1. Când nu te pricepi, de fapt, la un lucru, dar tu crezi că ești zmeu).

Andrei pierde mult timp cu Ultimate Team și urmează filozofia de pay to win :). Mai sunt Ștefan și Seba, dar ei nu au un istoric prea mare la FIFA. Mai e Mina, care se înscrie doar ca să impresioneze clientul (PlayStation e brandul nostru); nu o să treacă de jumătatea terenului. 

 

Experiența de gamer

Primele jocuri digitale au fost pe HC 90. Aveam un dublu casetofon Philips, ideal pentru a regla semnalul de pe casetă; eheee, pe vremea aia, așa veneau jocurile! Jucam Harrier Attack, Renegade I, II și II, Arkanoid, Dan Dare, Dizzy, Saboteur, Bomb Jack, Bomberman, Contra etc. Preferatele mele erau, evident, legate de fotbal:  Match Day (primul joc de fotbal, strămoșul FIFA), Emilio Butragueno Futbol (cu meniu doar în spaniolă), Football Manager (de unde am rămas cu o feblețe pentru Blackburn Rovers), Platini (îi țin minte doar numele și atât). 

 

Ce joci acum

Nu-mi place să joc singur. Sunt genul couch multiplayer. Am 4 controllere special pentru asta, 2 aduse de Crăciun tocmai de la Barcelona de un cuplu într-o vacanță romantică (nu mai găseai niciunul în toată România de sărbători).

Din când în când, mai organizez câte un game night, unde obiectivul e să faci mișto de ceilalți și să nu ieși pe ultimul loc (asta-mi place cel mai mult la jocurile video). Competiția cea mai mare e la Trials Fusion. Urmat de AO Tennis, SpeedRunners, Crash Team Racing (jocul meu preferat încă de pe vremea când îl jucam pe PS2 la o cofetărie din Roșiori), Screencheat, Frantics, Chimparty, Trackmania, Mortal Kombat (unde sunt praf), FIFA (unde sunt provocat doar după ce se bea niște alcool, că, altfel, nu au curaj). Pe timp de izolare, jucam seria Jackbox Party, în care filmam TV-ul și prietenii foloseau telefonul pe post de controller.

Singur acasă, cel mai des joc FIFA. Și Seasons, și Ultimate Team. În continuare mă enervează când mă bat puști de 12 ani.

 

Cum au evoluat jocurile video

Jocurile pe care le vezi în 2020 sunt gândite și muncite de cel puțin 2, 3 ani. Momentan, sunt aceleași jocuri din generația veche de procesare. Odată cu PS5, abia atunci o să vedem o diferență! Într-un key note legat de PS5, un studio de gaming vorbea despre cum limitările generației actuale de console impunea o anumită abordare chiar și la level design (timpi de rendering, spațiu de memorie). Pe scurt, un game designer nu putea să aducă la viață exact ceea ce-i trecea prin cap. Odată cu PS5, nu prea mai sunt limite.... asta legat de evoluția tehnologiei.

Dar eu nu voi fi cucerit niciodată de o grafică spectaculoasă. Nu e suficient! Mă interesează mult mai mult gameplay-ul, challenge-ul unui joc. La fel cum povestea, mai ales intriga, mă poate face să cumpăr un joc.

 

Experiența cu Fifa 21

Cred că am văzut mai mult content cu FIFA 21 decât am jucat. La fiecare lansare de FIFA, îmi plac bugurile. Cel mai mișto de până acum e când jucătorul, complet random, parcă prinde aripi și plutește prin aer câteva secunde. Ăla, da, skill move!

Obișnuiam să-mi iau concediu și forjam un pic FIFA-ul. Eram arogant și jucam cu o echipă de bronz în Ultimate Team, bazată, de obicei, pe Segunda Disivion. Anul ăsta am jucat doar în weekendul lansării. Am ajuns până în Divizia 7 din Seasons. 16-5-10 e track record-ul meu de până acum. Dar 6-2-2 în ultimele 10 meciuri.

 

Pasiunea pentru fotbal

Am jucat fotbal dintotdeauna. Din ce în ce mai puțin în ultimii ani. Fotbalul, pentru mine, nu e o pasiune. E o formă de competiție care are sens când joci să câștigi. De-asta nu prea mai pot să urmăresc Liga 1. De-asta nu înțeleg ce are lumea cu Rădoi. De-asta nu înțeleg de ce nu-l ascultă nimeni pe Hagi. Na, că m-am aprins!

Dacă mă uit la un meci de fotbal, țin cu underdog-ul. De fiecare dată. Și cu echipele care reprezintă România în competițiile contintentale. Plus că mă uit la ce fac echipele din Teleorman prin ligile inferioare (sunt teleormănean din Roșiorii de Vede). În rest, îmi plac echipele care joacă frumos, ofensiv. Borussia, Bayern, Napoli, Ajax, Liverpool, Everton mai nou. Și Orlando Pirates, cu care câștigam la versiunile vechi de FIFA pe vremea când avea jumătate de stea.

 

Cum te ajută backgroundul și jobul în competiție

Jobul e absolut irelevant. Clickurile cu mouse-ul și mailurile trimise nu cresc dexteritatea sau coordonarea.
Care background? De FIFA? Ăla ajută. Principiile au rămas aceleași. Se schimbă doar eficiența unor tactici, skill moves, pase.

 

Cum te vei antrena 

În primul rând, trebuie să-mi fac timp. Cred că mai am nevoie de vreo minim 10 ore ca să fiu confortabil cu versiunea asta de FIFA. O să fie, probabil, și niște amicale cu colegii din agenție.

 

Așteptări și temeri

Dacă nu ajung în semifinale, o să mă cuprindă o tristețe mare! Noi am făcut designul la trofee. Și, ceea ce nu știau colegii mei, tot feedback-ul meu pe propuneri pleca de la cum o să arate unul dintre ele la mine-n casă.

 

Un mesaj pentru concurenți :)

Să nu lăsați reluări, dom'le, la goluri! Una e ok. Dar, mai multe... nu se face!

 

Inscrie-te in Cupa Agentiilor la Gaming pana pe 2 noiembrie:

 

 

powered by Typeform

 

Un rezumat al desfasurarii

  • Concurentii isi vor demonstra talentele la FIFA Online Friendlies 85 overall*, iar jocul se va defasura pe consola PlayStation 4, editia FIFA 21.
  • Evenimentul va avea loc exclusiv online, iar etapele finale ale competitiei se vor transmite live prin streaming, durata unei partide fiind de 12 minute.
  • Perioada de derulare a Competitiei este 4-16 noiembrie
  • Prima runda a competitiei se va desfasura in grupe in zilele de 4, 5 si 6 noiembrie. Cei mai buni 16 jucatori vor trece mai departe
  • In optimi, sferturi si semifinale, meciurile se vor desfasura in formatul BO3 (Best of 3)
  • Finala se va desfasura in formatul BO5 (Best of 5)
  • Inscrierile se pot face pana pe 2 noiembrie in formularul de mai jos
  • Anuntarea programului de joc: 3 noiembrie pe IQads si pe adresele de email ale participantilor inscrisi
  • Jocurile din competie o sa fie programate spre sfarsitul programului de lucru, incepand cu ora 18:00. In zilele de sambata si duminica nu vom juca.

 

Pe scurt:

  • Inscriete-te in formularul de mai sus.
  • Plateste o donatie de minim 50 RON catre MagicCamp. online aici.
  • Stai cu ochii pe IQads. Revenim cu detalii despre Cupa Agentiilor la Gaming

This tournament is not affiliated with or sponsored by Electronic Arts Inc. or its licensors

 

Despre Cupa Agentiilor la Gaming

Cupa Agentiilor la Gaming este competitia de gaming pentru creativi, oameni de marketing si productie, fie ca lucreaza in agentie, companie sau sunt freelanceri.

Partenerii de joc ai editiei FIFA 21 sunt: PlayStation, Tazz by eMAG, SAMSARA, Lay's, Pepsi, Ursus, Jameson si Wanted.

Cupa Agentiilor la Gaming by PlayStation este un eveniment organizat de MAINSTAGE | THE AGENCY si sustinut de IQads.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

VML

VMLY&R a preluat FRACTAL Communications, agentia locala parte din WPP, si se alatura  VMLY&R Commerce pentru a oferi brandurilor o experienta conectata.  Preluarea agentiei locale de catre... vezi detalii »

Subiecte

Sectiune



Branded


Related