Organizatorii marilor evenimente educaționale de business susțin protestul colegilor din domeniul cultural și sesizează din nou Guvernul, Parlamentul și Președinția României

Organizatorii marilor evenimente educaționale de business susțin protestul colegilor din domeniul cultural și sesizează din nou Guvernul, Parlamentul și Președinția României

Organizatorii evenimentelor educaționale și de business din domeniile tehnologie, IT, antreprenoriat, civic si social, format din principalele companii tip IMM, la care se adaugă ONG-uri, care realizează evenimente locale și internaționale de prestigiu care s-au organizat în România până în anul 2019, se declară uimiți de faptul că, după mai bine de un an de la declararea ilegală a activității noastre, Guvernul și Parlamentul României ignoră în continuare apelurile unei industrii aflate nu doar în imposibilitatea de a-și mai desfășura activitatea în vreun fel, ci care este pur și simplu în pragul dispariției.

Susținem, pe această cale, și protestul inițiat de colegele și colegii din sectorul cultural – scrisoarea deschisă adresată Președintelui Klaus Iohannis este publicată aici.

Asemenea colegilor din industria culturală, evenimentele educaționale și de business au fost puse în imposibilitatea legală de a mai desfășura orice fel de activitate (alături de cinematografe și săli de spectacole), acest fapt având loc prin intervenția Statului Român - nu prin mecanismele pieței libere.

Limita răbdării noastre s-a atins. Niciuna din măsurile promise de sprijin nu se aplică acum sectorului nostru iar interesul pentru rezolvarea problemei tinde la zero.

Ca ultim resort și într-un ultim efort, îi cerem alături de colegele și colegii din domeniul cultural și Președintelui României, Klaus Iohannis, să ia act de situația acestui domeniu și să intervină în limitele legale pe care le are la dispoziție. O Românie normală și educată are nevoie de evenimente de prestigiu – unele dintre ele recunoscute chiar prin participarea Președintelui și ai altor înalți demnitari ai statului și numeroși politicieni.

Semnatarii acestui mesaj public, și anume:

Andrei Dinu – TEDxBucharest, Andrei Gavrilă-Borțun – Internetics, Gala Societății Civile, Cartier Creativ, Art Directors Club, EFFIE, Andrei Radu – GPeC, Gala Premiilor eCommerce, Cătălin Butnariu – Dev.Play, Ciprian Stănescu – Future Summit și Future Talks, Cristian Hossu și Mihai Cima – GoTech World (ex. Internet and Mobile World), Bucharest Techweek, Universum Events, Cristian Manafu – Webstock, TaxEU, TopHotel Conference, JSCamp, Cristian Movilă – UNFINISHED Festival și World Press Photo, Dragoș Gheban – DevTalks, DevCon, EBCon, Dragoș Stanca – Upgrade 100 / iCEE.festInteractive Central and Eastern Europe Festival, Flaviu Cicirean – Brand Minds și Digitalium, Laszlo Pacso – Business Days, Business Focus, BD Bootcamp, BD Events, Tudor Pasc – TEDxCluj, Vlad Ciurcă – Techsylvania, Codiax, TEDxEroilor

fac încă un apel către clasa politică, Guvern, Parlament și, ca ultim resort, către Președinția României, să includă în măsurile aflate în dezbatere acum pentru sprijinirea unor sectoare afectate direct de pandemie și codul CAEN aferent industriei noastre, 8230 „Activități de organizare a expozițiilor, târgurilor și congreselor” – firește, cu condiționările necesare pentru a asigura o justă selecție a partenerilor corecți în relația cu statul, și a proiectelor care au impact social real, util societății.

Vă stăm ca de obicei la dispoziție pentru a găsi soluțiile prin care această activitate să continue să existe în România și după încheierea pandemiei: atunci va fi nevoie, mai mult ca niciodată, de evenimente educaționale și antreprenoriale de calitate care să ajute economia prin idei, oportunități de business și networking, să își revină rapid la parametrii normali de funcționare.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


UNIVERSUM Events

UNIVERSUM Events este unul dintre cei mai mari organizatori de evenimente din Romania. Experienta de peste 10 in organizarea de evenimente complexe, compania este construita in jurul conceptului de "arhitectura de... vezi detalii »

Companii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related