Un nou unicorn pe piața de publicitate digitală: Grupul Aleph, deținătorul Httpool în România, primește o investiție CVC

Un nou unicorn pe piața de publicitate digitală: Grupul Aleph, deținătorul Httpool în România, primește o investiție CVC

CVC a evaluat Aleph Holding la 2 miliarde de dolari și a preluat un pachet de acțiuni în valoare de 470 de milioane de dolari.

Aleph Holding, partenerul global al principalelor platforme media digitale, a anunțat că a încheiat un parteneriat cu CVC Capital Partners, fond de capital privat și lider la nivel mondial în acest segment. Prin acest parteneriat, CVC Capital Partners Fund VIII va prelua un pachet minoritar de acțiuni în cadrul Aleph. Finalizarea tranzacției se realizează sub condiții suspensive obișnuite și se preconizează că va fi finalizată până în august 2021.

Aleph operează în peste 90 de piețe din întreaga lume, ajungând la 2 miliarde de consumatori. Parte integrantă a creșterii grupului este Httpool, companie a Aleph Holding, care activează în România încă din 2008.

Compania acționează ca facilitator al vânzărilor de publicitate digitală pentru cele mai importante platforme media digitale, precum Twitter, Facebook, LinkedIn, Snapchat, Spotify și TikTok, printre altele, oferind acces la piețe noi, sub-deservite, furnizând în același timp o suită completă de servicii care ajută advertiserii să maximizeze valoarea investițiilor lor de marketing digital.

 

„Misiunea noastră este să uniformizăm accesul global la publicitatea digitală. Media digitală deblochează dezvoltarea economică și soluții care, pentru multe companii, nu erau disponibile într-o lume de tip analog”, a declarat Gastón Taratuta, Fondator și CEO al Aleph Holding. 

„Această investiție sa CVC reflectă cererea uriașă de media digitală pe care o vedem în fiecare piață din întreaga lume. Credem în valoarea adăugată ce va fi adusă prin colaborarea apropiată cu CVC, iar expertiza și portofoliul lor de companii vor genera un efect de rețea interesant pentru ambele organizații. Împreună, suntem pregătiți să continuăm extinderea parteneriatelor noastre globale și să livrăm valoare partenerilor noștri și advertiserilor locali oriunde ne desfășurăm activitatea", a a adăugat Gastón Taratuta.

 

„Este o plăcere să lucrez cu o echipă de management de talie mondială și care a construit o companie excepțională, un adevărat lider în industrie”, a declarat Steven Buyse, Managing Partner la CVC. „Aleph operează pe o piață media digitală globală atractivă și are un istoric impresionant de accelerare a creșterii, prin relațiile sale exclusive cu partenerii media din mediul digital. Credem cu tărie în valoarea pe care Aleph o aduce advertiserilor și partenerilor media la nivel global și, prin intermediul rețelei noastre CVC de 24 de birouri locale în Europa, America și Asia, așteptăm cu nerăbdare să sprijinim compania în procesul său de expansiune continuă”, a completat Steven Buyse.

 

Investiția vine după o perioadă de creștere accelerată pentru Aleph. Compania este în proces de a genera vânzări brute de publicitate în valoare de 1 miliard de dolari în 2021, după ce a înregistrat o creștere semnificativă și vânzări brute de 475 de milioane de dolari în 2020. Numai în România, Httpool a avut, în ultimii ani, creșteri de până la 500% ale afacerii locale. Veniturile din vânzările de publicitate digitală ale Httpool România au crescut cu 75% doar în ultimul an, până la un nivel de circa 10 ori mai mare decât media industriei.

Aleph a anunțat recent și achiziția Ad Dynamo, care a extins amprenta companiei în Africa. Astăzi, Aleph, prin companiile sale - IMS Internet Media Services, Httpool, AdDynamo și Social Snack, are o prezență largă în Europa, America, Asia și Africa și va anunța curând extinderea pe noi piețe.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

SectiuneBranded


Related