Connatix, lider al tehnologiei video, anunță investiții semnificative de la Court Square Capital Partners. Parteneriat pentru accelerarea inovării video și a extinderii în România

Connatix, lider al tehnologiei video, anunță investiții semnificative de la Court Square Capital Partners. Parteneriat pentru accelerarea inovării video și a extinderii în România

Connatix, companie lider în domeniul tehnologiei video pentru publisheri și agenții de publicitate premium, a anunțat astăzi că a semnat un acord definitiv prin care primește o investiție importantă de la Court Square Capital Partners. Prin parteneriatul cu Court Square, una dintre cele mai experimentate echipe de private equity, Connatix intenționează să-și extindă acoperirea globală și să accelereze inovarea produselor, continuând să își dezvolte echipa de R&D din România.

Fondat în 2014, Connatix are ca scop susținerea publisherilor și agențiilor de publicitate, pentru ca aceștia să ofere experiențe video premium. Platforma end-to-end include playerul video online de top, formate de monetizare turn-key și un adserver integrat, special concepute pentru video. Cluj-Napoca este locul pe care centrul de R&D al companiei îl numește acasă. Echipa dezvoltă tehnologii și produse de ultimă generație, valorificând tehnici de Artificial Intelligence și de automatizare pentru a crea noi produse, inclusiv prima targetare contextuală si un Video Marketplace, bogat în videoclipuri dinamice actualizate, create de Connatix pentru publisheri. Connatix lucrează cu peste 3.000 de publisheri din întreaga lume, cu peste 1.000 advertisers și este direct integrat cu cele mai mari platforme DSP.

Investiția Court Square Capital va ajuta Connatix să accelereze creșterea prin inițiative strategice M&A și să își extindă acoperirea prin aducerea tehnologiilor video de top pe piețele internaționale prioritare până la sfârșitul acestui an. Deși Connatix a început deja să valorifice puterea unică a datelor contextuale pentru publicitatea video, această investiție va ajuta compania să își extindă în continuare ofertele de succes, cu inovații care vor reduce decalajul dintre advertiseri și publisheri.

 

„Încă de la început, misiunea Connatix a fost de a ajuta publisherii să își dezvolte afacerile cu ajutorul experienței video de succes”, a declarat David Kashak, CEO și co-fondator al Connatix. „Suntem încântați să colaborăm cu Court Square Capital pentru a continua această misiune pe măsură ce intrăm în următoarea etapă de creștere. Experiența lor extinsă, amploarea cunoștințelor și viziunea comună pentru potențialul de creștere al Connatix i-au făcut partenerul ideal de investiții.”

 

„Connatix a cunoscut o creștere impresionantă, devenind lider pe piață”, a declarat Kevin White, partener la Court Square Capital. „Court Square are o lungă istorie în sprijinirea companiilor lider de piață, și suntem încântați să împărtășim expertiza și resursele noastre cu Connatix, explorând canalele de creștere organică și oportunitățile de M&A care mențin succesul global.”

 

Pentru a propulsa inovarea de top a Connatix, compania va continua să investească în comunitatea tech din România. În prezent, compania are aproape 100 de angajați la biroul din Cluj-Napoca, majoritatea în domeniu cercetării si dezvoltării. România este esențială pentru creșterea și dezvoltarea tehnologiei și a platformelor companiei.

David Kashak va rămâne CEO al Connatix și va fi membru al consiliului de administrație alături de co-fondatorul și COO-ul Oren Stern. Volition Partners, unul dintre primii investitori în Connatix, va rămâne implicat în companie. William Blair & Company a fost consilier financiar pentru Connatix.

 

Connatix este o platformă tehnologică video de ultimă generație pentru publisheri. Credem în puterea conținutului atractiv și avem misiunea de a ajuta publisherii să distribuie conținut video de succes fără compromisuri. Cu un player video de ultimă generație, un motor de optimizare și o suită de formate de monetizare turn-key, publisherii pot amplifica veniturile video oferind în același timp experiențe captivante. Cu capacități video first-to-market, Connatix este lider în inovarea de conținut și construiește o nouă generație de experiențe video optimizate pentru succesul publisherilor. Connatix lucrează cu peste 3.000 de publisheri și 1.000 advertisers din întreaga lume și a fost numită Companie Deloitte Technology Fast 500 în 2020 și AdExchanger Programmatic Power Player în 2021.

Fondată în 2014, compania are sediul central în New York City, cu birouri în Tel Aviv, Israel și Cluj-Napoca, România.

 

Court Square este o firmă cu capital privat, cu una dintre cele mai experimentate echipe de investiții din industrie. Din 1979, Court Square a realizat peste 235 de investiții în platforme, ajutând manageri, familii și fondatori să își transforme companiile în lideri pe piețele în care activează. Court Square investește în companii care au un potențial de creștere convingător în sectoarele serviciilor business, industriale, de sănătate, tehnologie și telecom. Court Square are în administrare active de 7,0 miliarde de dolari și are sediul în New York, N.Y, SUA. 

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Pozitii

SectiuneBranded


Related