Video-jurnal de călătorie în România la volanul BMW M4 Competition. Real-time story despre performanță & design

Video-jurnal de călătorie în România la volanul BMW M4 Competition. Real-time story despre performanță & design

Cum inspiri sportivitate și putere, cu ajutorul unei povești bine spuse? O poveste care să înceapă cu o idee pe cât de simplă, pe atât de eficientă, să continue cu o implementare nebună, tractată cu 500 de cai putere și să se termine așa cum ne place la The Good Company să o facem: cu bucuria unor rezultate ce au depășit obiectivele.

Vă facem cunoștință cu #KeepUPwithTheM4 – un proiect de comunicare real-time, primul test-drive și review desfășurat pe drumurile din România al celui mai nou model supersportiv BMW M4 Competition. Automobilul a fost testat de Andrei Barbu, jurnalist MotorVlog TV, pentru BMW Auto Cobălcescu. 

 

Amplificarea personalității sportive și senzații premium

Călătoria video, care surprinde performanța modelului M4 Competition în diverse locații din România, a deschis apetitul pentru condusul sportiv al întregii echipe. Totodată, a permis brandului să interacționeze cu publicul în timp real, împărtășind aventurile printr-o recenzie video de tip vlog și fotografii realizate profesional.  La fel ca într-un jurnal de călătorie, Andrei a împărtășit update-uri cu privire la experiența sa pe parcursul unui itinerariu stabilit din aproape în aproape, pe baza “inspirației” oferite de noul M4: plecarea de la showroomul BMW Auto Cobălcescu din București prin traficul de zi cu zi al orașului, oprirea la barajul Râușor, vizita la Muzeul Automobilului Românesc, urcarea pe Transfăgărășan și, în cele din urmă, destinația – Pitești și al doilea showroom BMW Auto Cobălcescu. Echipa de filmare a reușit să demonstreze că București-Pitești poate fi nu doar un drum drept și anost, ci un cadru excelent pentru a evidenția tot ce M4 competition știe să facă.

Proiectul a fost gândit ca un mix de storytelling, imagini care surprind detalii ale modelului, dar și cadre full-view realizate atât ziua cât și noaptea (pe întregul traseu, pe Transfăgărășan și la Pitești), detalii tehnice pe care orice potențial client ar trebui să le cunoască, avantaje și dezavantaje...un review de tip serial care nu oferă doar o perspectivă complexă asupra modelului nou lansat, ci îl plasează firesc în contextul nostru local.

 

“Noul BMW M4 Competition este o poveste în sine. Atunci când l-am vazut în showroomul BMW Auto Cobălcescu în culoarea de lansare – despre care unii spun că e verde, deși e galben, fiindcă atrage privirile ca un neon - am știut că această poveste trebuie spusă. Ne-am bucurat că am avut tot sprijinul Auto Cobălcescu pentru a o spune chiar pe românește – cu drumurile noastre atât de “ofertante” din toate punctele de vedere, cu savoarea noastră locală, dar si cu peisajele de vis care se văd altfel de la volanul lui M4. Sau, cel puțin, așa am auzit :)… dar avem și o serie minunată de materiale video și foto care susțin acest lucru și pe care ne bucurăm că le-a vazut și le poate vedea în continuare multă lume. În plus, faptul că am putut să legam cele 2 dealershipuri BMW Auto Cobalcescu cu această aventură a dat o finalitate palpabilă proiectului nostru, pe care sperăm să îl putem continua cu alte povești.”  spune Ana Stănel, Managing Partner, The Good Company.

 

Este o poveste autentic românească, atât la nivel de informații, cât și în ceea ce privește conținutul vizual.  Principala provocare operațională a fost realizarea proiectului în condiții meteorologice nefavorabile – Transfăgărășanul nu a dezamăgit, fiind și de această data predictibil de…impredictibil. Emoțiile stârnite de strunirea a peste 500 de cai putere, traduși într-un preț de vânzare format din 6 cifre, pe ploaie și ninsoare, au fost atenuate de descoperirea că noul BMW M4 Competition este pe atât de ușor manevrabil pe cât este de atletic.

 

“Pe scurt, proiectul cu M4 a fost super-solicitant și dificil de pus în practică, din multe motive. În primul rând, vremea nu fost de partea noastră deloc și e extrem de greu să ai o mașină curată atunci când mergi sute de kilometri prin ploaie. Practic, să ai tot timpul o mașină curată, în România, e un coșmar logistic. Mai ales când plouă. Dar, cum toată lumea consumă conținut video mai mult ca oricând, livrarea a trei sau patru clipuri pe zi, timp de două zile, on location, a fost probabil cel mai dificil lucru. Conduci, filmezi și pozezi toată ziua, iar seara faci selecția de cadre și montajul video. E obositor și trebuie să ai o echipă pregătită pentru efort susținut, pentru că a doua zi o iei de la capăt. Dar, cu ocazia asta, am învățat din nou că un brief bine pus la punct și un script cât mai apropiat de realitate sunt, uneori, cele mai importante ingrediente. Iar aici, din fericire, am avut atât un brief inițial, cât și script, exact așa cum trebuie. Eu zic să mai facem. Doar că vara!”, spune Andrei Barbu, jurnalist MotorVlog TV România.

 

Promovare real time, conținut engaging și reach organic de aproximativ 10.000 de persoane

Seria „#KeepUpWithTheM4” a fost promovată pe social media, pe principalele pagini de comunicare ale BMW Auto Cobălcescu, atât pe Instagram, cât și pe Facebook, printr-o serie de videouri creative, de tip vlog și reels, la care s-au adăugat postări statice. Materialele video din serie au avut un reach pe Facebook de peste 40.000 persoane și aproximativ 30.000 de vizualizări. Merită menționat faptul că teaserul postat pe Instagram este video-ul cu cel mai bun reach din ultimii 2 ani, iar în general proiectul a generat pe Instagram +84,7% content interactions, dar și cele mai multe saves de la lansarea canalelor de social media BMW Auto Cobălcescu. Conținutul a fost engaging, iar experiența lui Andrei a adus un plus de informații care a stârnit numeroase întrebări și dezbateri la care acesta a răspuns și care au trezit curiozități în rândul fanilor BMW de a testa modelul.

 

“#KeepUpWithTheM4” a fost un proiect ambițios pentru noi, o premieră care ne-a adus rezultate și perspectivă. Suntem încântați că l-am realizat, desi emoțiile călătoriei au fost la fel de mari și pentru noi, cei rămași la showroom, ca pentru echipa de implementare. Am primit un val de reacții pozitive de la pasionații BMW și ne așteptăm ca aprecierea pentru acest model să crească mai departe de sportivitatea care l-a consacrat”, Alexandru Manole, Sales Manager, BMW Auto Cobălcescu.

 

Echipa The Good Company:
Ana Stănel – Managing Partner
Bianca Dumitriu - Account Manager
Bianca Mănăilă - Senior Account Executive
Roxana Tănase  - Social Media Specialist
Echipa MotorVlog TV
Andrei Barbu - jurnalist auto
Călin Ocnaru - videograf
Mihai Alexandrescu - video
Adrian Cobzașu – fotografie

 

Automobilele sunt pasiunea Auto Cobălcescu de peste şase decenii. Dealerul oferă servicii integrate de vânzare (automobile noi BMW, BMW M şi BMW i, dar şi maşini BMW Premium Selection), service la standardele mărcii BMW, precum şi cele mai bune servicii financiare. Echipa este formată din profesionişti din domeniul auto și oferă consultanță și soluții personalizate.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


The GOOD Company

In good marcomm, there's no idea without implementation, no strategy without tactics, no wow without work. And that's what The Good Company is all about. Since 2014, we make good things happen around the marcomm... vezi detalii »

Campanii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related