Podcast Zile și Nopți: COCKTAILURI, de la șpriț la Vesper Martini

Podcast Zile și Nopți: COCKTAILURI, de la șpriț la Vesper Martini

În acest episod din seria podcast-urilor #PopCulture vorbim despre cocktail-uri, aceste băuturi care ne răcoresc zilele și nopțile toride de vară.

Începem de la cel mai simplu și comun cocktail dar vom ajunge și la cele mai sofisticate coctailuri, la arta de a amesteca băuturi, numită mixologie.

Așadar, știți care este cel mai comun cocktail?

Și chiar dacă mulți cred că această băutură este românească… Nu, ȘPRIȚUL, căci despre el vorbim,  nu este o invenție românească, ca multe lucruri din cultura noastră, a fost împrumutat de la alții.

Legenda spune că „spritz”-ul a apărut în perioada în care regiunea Veneto din

Italia se afla sub dominația Imperiului Habsburgic, adică undeva prin anii 1800.

Soldații, dar și negustorii sau diplomații ajunși în Italia au început să consume vinul de aici, dar nu au putut să se obișnuiască și cu tăria, vinul din Veneto fiind unul mai puternic, așa că au început să ceară ca acesta să fie îndoit cu apă - spritzen, în germană.

E posibil ca aceasta să fi fost printre primele cocktailuri inventate.

Este și cel mai simplu și cel mai des întâlnit în preferințele românilor, căci ce merge vara mai bine ca un șpriț și un grătar?

Însă, de la aceste amestecuri barbare și până la ce se prepară acum în cocktail barurile specializate din întreaga lume, e cale lungă.

În prezent, un cocktail bine făcut are mai mult treabă cu arta și chimia. De fapt, mixologia este arta de a amesteca băuturi, iar un mixologist este persoana care are abilitatea de amesteca ingrediente și băuturi cu caractere și proprietăți diferite. Spre deosebire de un barman, un mixologist deține mai multe cunoștințe, și are mai multe aptitudini și abilități, este într-o continuă experimentare în încercarea de a împinge dincolo de limitele normale arta de a prepara băuturi.

Ascultă podcastul și vei afla ce cocktailuri să încerci atunci când mergi în oraș, câteva idei de ce cocktailuri poți face cu Chocolate in a Bottle și vă prezentăm cocktailul devenit celebru în filmele cu Bond. James bond: bineînțeles că vorbim  despre Vesper Martini.

Să ne vedem cu bine… la un cocktail, în oraș.

Podcastul este disponibil pe SoundcloundSpotify, Google PodcastApple PodcastZile și Nopți sau Youtube. 

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related