Crafters comunică pentru DIPLOMA 2021, singurul festival dedicat noii generații de artiști, arhitecți și designeri din România

Crafters comunică pentru DIPLOMA 2021, singurul festival dedicat noii generații de artiști, arhitecți și designeri din România

Crafters, agenția de comunicare pentru antreprenori, este echipa care promovează DIPLOMA 2021, festivalul dedicat noii generații de creatori români, prezentat de UniCredit Bank și organizat de The Institute, aflat anul acesta la a VIII-a ediție.

DIPLOMA 2021 are în centru un îndemn important: susținerea artiștilor și creatorilor români aflați la început de drum, prin accesul la 90 de lucrări selectate pentru expoziția de anul acesta, din cele 14 specializări diferite ale festivalului – de la arhitectură la artă grafică, de la pictură la modă, de la artă murală la design de produs și multe altele.

În acest context, comunicarea DIPLOMA are în focus construirea unei comunități relevante pentru exponenții noului val de creatori români și pentru modul în care arată astăzi industriile creative de la noi. Comunitatea cuprinde, pe lângă evenimentul anual DIPLOMA, și alte forme de susținere și promovare a noilor talente: de la dezbateri în spațiul public până la conectarea cu alți artiști de succes, de la crearea unui spațiu permanent de expunere până la existența unei platforme online pentru promovarea lucrărilor acestora.

Miza comunicării este, pe de-o parte, deschiderea festivalului către un public mai larg de consumatori de artă, design și produse creative, iar, pe de altă parte, promovarea comunității DIPLOMA, de la ambasadori la alumni și expozanți. În acest sens, demersul de comunicare se va concentra pe misiunea mai mare a festivalului și va pune pe agendă subiectul noului val de creatori: cine sunt ei, ce oportunități au, cu ce provocări se confruntă, cum arată creativitatea astăzi, care a fost efectul pandemiei asupra industriilor creative și motivele pentru care e important să vedem, să susținem și să încurajăm noua generație de artiști, designeri și arhitecți.

De asemenea, comunicarea va amplifica vocile din comunitate prin apariții în presa mainstream și de nișă, prin proiecte editoriale distribuite în publicații online și pe canalele de socializare ale DIPLOMA, precum și prin implicarea unor lideri de opinie cu audiențe relevante.

Provocarea pe care echipa The Institute ne-a propus-o anul acesta a fost să deschidem DIPLOMA către un public mai larg și să ocupăm astfel spațiul pe care tot ceea ce înseamnă inițiativele din comunitatea DIPLOMA îl merită. Pe scurt, să fim un reper pentru modul în care arată creativitatea în formele ei contemporane. Așa că ne bucurăm să scoatem povești noi la iveală, să ne conectăm cu toți oamenii-cheie care fac acest festival să fie atât de amplu și relevant, să accesibilizăm și să dăm mai departe acest conținut către cei care vor să știe unde este creativitatea nouă acum și ce talente vor da tonul în industrie în curând”, a comentat Alexandra Enăchescu, Project Manager și Partener la Crafters.

Evenimentul DIPLOMA 2021 are loc între 08 și 17 octombrie 2021 la Combinatul Fondului Plastic din București. 

Echipele implicate în proiect:

Echipa Crafters
Alexandra Enăchescu – Project Manager
Oana Odobescu – Communication Strategist
Ruxandra Cosma – Social Media & Content Writer
Adriana Filip – PR Specialist & Freelancer

Echipa The Institute
Laura Apostol – Project Manager
Luiza Popescu – PR Manager
Irina Florea – Managing Director @ The Institute 

Crafters este agenția de comunicare pentru brandurile antreprenoriale. Din 2015, Crafters face echipă cu antreprenorii care își doresc o comunicare conectată în profunzime la businessurile lor, prin servicii complete de comunicare strategică și implementare. Din portofoliul echipei Crafters fac parte clienți cum ar fi: Arcady Studio, ALÁO, Blue Point, Gauss Clinics, Metabeta, M Flower Lab, Narada, Sixense România, SOS Planet. În 2020, Crafters a fost premiată cu Silver PR Award la festivalul Romanian PR Award (categoria Comunicare internă), iar în 2021 a lansat primul newsletter lunar dedicat comunicării pentru antreprenori, .COMM (#punctCOMM).

The Institute  promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de peste 20 de ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România. Prin tot ceea ce face, contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. Este fondator al Romanian Design Week, al festivalului DIPLOMA, al Galei Societății Civile, Internetics și Cartierul Creativ, inițiator al ASAP România și organizator al Effie Awards România.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related