Anda Varlam: Mi-am dorit un proiect suprarealist în fața căruia oamenii să își pună întrebări despre mintea lor, despre raportarea la ei înșiși și la ceilalți

Anda Varlam: Mi-am dorit un proiect suprarealist în fața căruia oamenii să își pună întrebări despre mintea lor, despre raportarea la ei înșiși și la ceilalți

În primul rând, trebuie să ne asumăm primitivismul. Si de abia apoi poate începe orice evoluție. Acesta e mesajul cu care Anda Varlam a început să lucreze la Evolving Emotions, lucrarea cu care participă la Eco Graffers Wanted by glo™. Ne poate ajuta tehnologia să știm să ne purtăm unii cu alții și să ne iubim mai mult? Cum vor evolua emoțiile și percepțiile noastre? Sunt câteva întrebări care o preocupă pe Anda și pe care a vrut să le transmită mai departe, poate se vor transforma într-un mural din București care îi va inspira și pe ceilalți să se gândeasca la astfel de lucruri. 

Un pic de constientizare a propriului eu poate fi un mare pas inspre bine pentru fiecare dintre noi si sper ca oamenii sa simta acest fapt atunci cand imi vizualizeaza lucrarea, spune Anda

Anda e inspirata de proiectii 3D si arta digitala, iar influentele acestea sunt vizibile si in art-workul ei. Oricare ar fi sursa de creativitate, e important sa citesti mai intai brieful si sa reusesti sa termini lucrarea pana la deadline. Juriul - format din specialisti de seama, cu experienta in street art, precum cei de la Sweet Damage Crew si One Night Gallery - e pregatit sa evalueze si sa noteze. 

Pana atunci, sa citim povestea Andei despre cum a luat forma lucrarea ei, care a fost punctul de plecare si de ce e important sa vedem maimuta din noi. 

 

Bio pe scurt

Ma numesc Anda Varlam, am 28 de ani si sunt interesata de pictura murala si ilustratie.

Preocuparea mea pentru arta a inceput inca din clasele primare, unde am studiat vioara (cine ar fi crezut!) ca mai apoi sa imi indrept atentia spre artele vizuale. Am urmat Scoala de Muzica si Arte Plastice “N.N.Tonitza” din orasul meu natal, Barlad, urmat de Liceul Pedagogic cu profil Arte Plastice “Ioan Popescu” ca mai apoi sa ajung la sectia Arta Murala din cadrul UNArte Bucuresti.

Dupa ceva timp de la incheierea studiilor , mi-am inceput propriul business cu picturi murale la comanda, activitate care imi ocupa o mare parte din timp si pe care o puteti descoperi aici.

 

Arta digitala & proiectarea 3D

Interesul pentru noi medii de exprimare artistica m-a indreptat catre universul digital si astfel am ajuns sa fiu pasionata de proiecte digitale 3D pe care le puteti descoperi pe site-ul personal www.andavarlam.com

In ultima perioada sunt preocupata de descoperirea unor modalitati noi de a ma exprima artistic si aici am ajuns sa fiu interesata de arta digitala prin proiectarea 3D.

Ma pasioneaza temele legate de evolutia omului atat psihica cat si sociala, procese de perceptie a lumii exterioare precum si relatia omului cu sinele.

 

Tabieturi de lucru

Cateodata este mai multa documentare, cateodata mai multa emotie de moment. Nu am un raport exact intre cele doua. 

De cele mai multe ori, cand lucrez digital, caut sa descopar texturi noi si modalitati diferite de a crea o compozitie, iar pentru asta cea mai multa inspiratie o am fie seara fie dimineta. O cana de ceai, o muzica preferata sau un podcast, ceva, si incep lucru relaxata.

 

Eco Graffers Wanted by glo™

Fiind abonata la pagina voastra, inevitabil mi-a aparut concursul in feed si mi-am spus “ Suna interesant! Hai sa incerc si eu!”. De acolo a mai durat cateva zile pana cand intr-o dimineata m-am trezit cu chef de lucru exact pentru concursul acesta. Iar in vreo cateva ore, am ajuns la rezultatul pe care il puteti vedea.

 

Sursa de inspiratie

“Maimuta din tine” – o carte scris de Jurgen Brater pe care am inceput sa o citesc de curand, asa ca lectura usoara si care se conecteaza fain cu seria lui Yuval Noah Harari.

Pe langa asta, constientizarile pe care le am deseori cand observ atitudini fie la mine fie la oamenii din jur, primitive, irationale uneori, daca le pot spune asa, si aici ma refer la modul de expresie al emotiilor, la starile sau actiunile realizate.

 

Mesajul

Mi-am dorit un proiect suprarealist in fata caruia oamenii sa isi puna intrebari despre mintea lor, despre raportarea lor la ei insisi si la ceilalti si despre cum sunt percepute actiunile lor din exterior. Un pic de constientizare a propriului eu poate fi un mare pas inspre bine pentru fiecare dintre noi si sper ca oamenii sa simta acest fapt atunci cand imi vizualizeaza lucrarea.

Orice evolutie incepe cu o asumare a primitivismului din noi. Suntem expusi constat instinctelor si asta poate crea haos in societate, insa daca constientizam asta, putem transforma totul intr-un pic mai bine.

 

Arta stradala

Nu pot spune ca sunt un artist stradal consecvent, insa, in cele cateva proiecte pe care le-am realizat astfel, am constatat ca prin street art poti “cultiva” concepte noi in mintea celorlati, idei care le pot fi de mare folos pe parcursul vietii.

Daca ma gandesc si la aerul postcomunist pe care multe din cladirile din Romania il au, un pic de culoare schimba viata tuturor. Si din fericire, arhitectura acestor blocuri ofera calcane suficient de multe pentru orice artist stradal. Interes sa existe!

 

Mi se pare minunat sa vad o din ce in ce mai multa preocupare pentru street art in Romania. Acum 10-15 ani numarai pe degetele de la o mana festivalurile de acest fel dar acum sunt din ce in ce mai multe miscari, inclusiv in comunitatile mai mici si asta este imbucurator.

Festivalurile de street art precum este cel de la Sibiu, HTAG de la Galati, ZidArt din Bacau, Street Delivery, etc., infrumuzeteaza zidurile cu proiecte superbe si sper ca din ce in ce mai multe organizatii si totodata orase sa le preia exemplul.

 

Eco Graffers Wanted by glo™

Premii

Cea mai frumoasă recompensă este posibilitatea ca lucrarea ta să ajungă pe un perete imens din București.
Cei de la Sweet Damage Crew vor ajuta câștigătorul să își transforme creația digitală într-un mural real, sursă de inspirație pentru locuitorii orașului. 

Premiile competitiei Eco Graffers Wanted by glo sunt în valoare de peste 4.500 euro

  • Cei 15 finaliști vor câștiga un voucher eMAG în valoare de 500 lei.
    Stabiliti de notarea juriului.
  • Marele premiu este în valoare de 3000 Euro.
    Lucrarea câștigatoare este cea cu cel mai mare punctaj dintre lucrările finaliste (70% notele juriului & 30 % votul comunității )
    În plus, pe lângă faptul că vei fi o sursă de inspirație, creația ta digitală va fi transformată într-un artwork fizic, un mural, parte din galeria de artă urbană owned by glo™, în parteneriat cu Sweet Damage Crew.
  • Premiul de popularitate (500 eur) pentru cea mai votată lucrare din comunitatea IG glo_Romania.

Timing

Perioada de desfășurare a competiției este 8 septembrie – 11 octombrie 2021 cu următoarele etape:

  • PERIOADĂ ÎNSCRIERI: pana pe 30 septembrie 2021
  • STABILIREA FINALIȘTILOR PRIN VOTUL JURIULUI: în 3 octombrie 2021.
    (Acest vot stabilește topul înscrierilor și primele 15 cele mai apreciate lucrări merg în finală.)
  • ANUNȚAREA FINALIȘTILOR: 4 octombrie 2021
  • VOTUL PUBLICULUI pe IG glo_Romania: 4 – 7 octombrie 2021
  • STABILIREA CÂȘTIGĂTORILOR: 8 – 10 octombrie 2021
    (ponderea notelor juriului  este de 70% si votul comunității IG glo_Romania 30%)
  • ANUNȚUL CÂȘTIGĂTORILOR: 11 octombrie 2021

Inspirația

Asta e tot. Rămâne să inspiri adânc, să privești atent Bucureștiul și să propui viziunea ta despre Love at first swipe. 

Competiția Eco Graffers Wanted by glo™ se adresează exclusiv persoanelor adulte.
18+ | glo™ este un produs cu potențial de risc redus destinat consumatorilor adulți de produse din tutun sau nicotină.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Dosare editoriale

Sectiune



Branded


Related