Upgrade 100 a lansat Digitalination - un format nou, exclusiv despre digitalizarea relației statului cu cetățenii

Upgrade 100 a lansat Digitalination - un format nou, exclusiv despre digitalizarea relației statului cu cetățenii

România si Republica Moldova vor colabora în procesul de digitalizare a serviciilor publice – au anunțat la IQ DIGITAL Summit, la Iași, principalii responsabili din cele două țări: ministrul cercetării, inovării si digitalizării din România, Sebastian Burduja, si viceprim-ministrul pentru digitalizare din Moldova, Iurie Țurcanu.

Țara vecină are mai multe proiecte reușite, fiind un bun exemplu pe plan internațional – lucru care nu se poate spune, din păcate, despre România - care se plasează pe ultimul loc în Uniunea Europeană, la acest capitol. În ceea ce privește digitalizarea, Moldova este un exemplu de bună practică pentru România.

Vrem să creăm o aliniere, să ne creăm împreună o axă de lucru, la care să ancorăm toate eforturile – și ale autorităților din Republica Moldova, și din România”, a spus Țurcanu, în timp ce Burduja a precizat că: „Vrem să urmăm exemplul fraților noștri de peste Prut: să facem mult cu puțin, nu puțin cu mult”.

În dezbaterea moderată pe scena Teatrului Național „Vasile Alecsandri” din Iasi de expertul în e-guvernare Radu Puchiu, cei doi demnitari au răspuns si unor teme si întrebări adresate de lideri cunoscuti din tehnologie: Iulian Stanciu - eMag, Mihai Matei - ANIS si Essensys Software, Alexandru Lăpusan - Zitec si Regista si Beniamin Mincu, Elrond Network.

 

Proiectul IQ DIGITAL – care cuprinde nu doar evenimentul de la Iasi, ci o amplă serie de materiale si formate dedicate digitalizării - care se pot urmări pe site-ul iqdigital.ro – este realizat de Upgrade 100 în parteneriat cu George / BCR.

  • DIGITALINATION– care s-a lansat în cadrul primei ediții a IQ DIGITAL Summit - e un format nou, special, dedicat monitorizării procesului de digitalizare a statului și a relației României cu marile companii big tech, conceput de Upgrade 100 în parteneriat cu Institutul ASPEN România.
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Zitec

Una dintre cele mai proeminente companii de servicii de dezvoltare software end-to-end din Europa, Zitec sustine transformarea digitala a companiilor pe aproximativ 30 de piete, precum SUA, Canada, Marea Britanie,... vezi detalii »

Campanii

Sectiune

DictionarBranded


Related