[People of the Samsungverse] Mihai Țigler: Nu îmi amintesc o singură zi în care să vin la birou fără chef sau fără entuziasm. Cred că ăsta este secretul – să fii pregătit mereu să faci ceva care să conteze

[People of the Samsungverse] Mihai Țigler: Nu îmi amintesc o singură zi în care să vin la birou fără chef sau fără entuziasm. Cred că ăsta este secretul – să fii pregătit mereu să faci ceva care să conteze

Mihai Țigler a fost pasionat mereu de tehnologie și marketing: de la gaming, audio-vizual, la branduri, reclame și filme. Prima consolă și prima cameră foto, primite când era mic, la ocazii speciale, au constituit primii pași importanți în dezvoltarea lui. Producție video & editing, experiență de zece ani pe partea grafică, design și UX, iar de un an e licențiat în a pilota drone. Toate astea, în afara jobului. Și-a început parcursul profesional în call-center, pe vânzări, a făcut trecerea spre agenție în zona de BTL, și apoi în mediul corporate, la brand. În prezent e IMC Strategy - MX Marketing Campaign & Category Coordinator Samsung.

Este foarte important să fii responsabil, ca și cum ai face pentru tine lucrurile pe care le faci. Țin să cred că cel mai important atu îl reprezintă sinceritatea & loialitatea și să încerci mereu să găsești un mod de a da puțin mai mult decât ți se cere. Pentru mine este foarte important ca la final de zi să fiu mulțumit cu ce am făcut în acea zi și astfel să fiu mândru de aportul adus zilei respective, proiectelor, spune Mihai.

În seria editorială "People of the Samsungverse", realizată în parteneriat cu Samsung, cunoaștem oamenii companiei, dincolo de orele de program. De la momentele care i-au influențat în dezvoltarea lor, sursele de motivație și inspirație și pasiunile lor, până la felul în care privesc relația dintre muncă și viață, rolul lor în echipă, proiectele în care se implică și perspectiva lor asupra domeniului pe care l-au ales.

Vorbim cu Mihai în continuare despre încăpățânarea de a încerca de 100 de ori până îți reușește așa cum vrei, orice, de la proiectele de job la cele personale, drone, fotografie, marketing și dieta pe bază de cappuccino.


People of the Samsungverse

Un plan bine pus la punct

Am 33 de ani, sunt din Buzău și stabilit în București de mai bine de 7 ani glorioși. Ca și background, am început prin a lucra pentru prima oară în call-center, pe vânzări, apoi am facut trecerea spre agenție în zona de BTL, iar acum, în prezent, în mediul corporate, la brand.

Pot spune că am avut un plan bine pus la punct care mi-a și ieșit și am fost conștient de această etapizare, de succes – nu a fost o cale scurtă sau ușoară, ce-i drept.

 

Momente importante 

Încă de mic am fost super pasionat tot ce înseamnă gaming, audio-vizual, tehnologie, respectiv partea de content, branduri, reclame și filme. Au fost 2 momente extrem de importante:

1. Când am primit, de Crăciun, prima consolă Terminator 2 S500, care a fost o adevarată lansare în tot ce înseamnă pasiunea mare pentru gaming – pot spune că m-a ajutat enorm căci de la discuții avute acasă cu privire la ”cât de mult mă joc pe consolă’’ am reușit câțiva ani mai târziu să ajung să coordonez o serie de evenimente de gaming - am început cu Dreamhack, pe tot ce înseamnă partea de concept, comunicare și implementare și activări de Brand pentru un brand din zona de telecom.

2. Prima cameră foto, de ziua mea, care a reprezentat o mare pasiune în tot ce înseamnă începutul unei călătorii de foarte mare interes pentru mine, unde de mic am visat să ajung să dezvolt, creez și filmez producții mari demne de TV – pot spune că acest moment nu este chiar atât de departe and it gets me excited everyday and now. De la compact camera la DSLR, la Mirrorless și next stop este Cinema Camera.

 

Pasiunile tale (dincolo de muncă)

Cred că mulți dintre cititorii mei știu deja că top listed passions este tot ce înseamnă Marketing împreună cu toată partea de creare de conținut:

În top, nr. 1 passion rămâne partea de producție video și editing – sunt prieten foarte bun cu DaVinci Resolve, Vegas și Adobe Premiere.

Am o prietenie frumoasă și de lungă durată, aproximativ 10 ani cu partea de grafică, design și UX, prietenii Photoshop și Illustrator.

Cum producția video se împacă foarte bine și cu design-ul, de mai bine de 1 an mi-am descoperit un talent pe care îl exploatez la maximum lately, 3D, respectiv Blender.

De aproximativ 1 an sunt și fericitul licențiat în a pilota Drone iar luna aceasta fac level up și la FPV (the hype is big).

Partea cea mai tare din toată povestea de mai sus este că toate se îmbină la fix cu toate job-urile pe care le-am avut și cel pe care îl am acum – nifty advantage :).

Pe lângă cele de mai sus, sunt pasionat de tenis de masă și îmi place să ies la alergat :).

 

Surse de motivație & inspirație

Cred că cel mai mare avantaj îl reprezintă faptul că nu există o rețetă, un ghid pentru inspirație. Este cea mai mare libertate să poți avea un stil aparte, un stil al tău pe care să îl dezvolți și la care să poți lucra de fiecare dată.

Doar așa poți deveni mai bun. La mine, motivația vine din faptul că am reușit să îmi dezvolt un echilibru în a ști că pot de fiecare dată mai bine și sunt de fel și o fire foarte încăpățânată și foarte willing să încerc din nou dacă e nevoie, poate chiar și de 100 ori, până când îmi iese.

 

Relația dintre muncă & timp liber

Am un echilibru între cele 2 de care sunt foarte mulțumit și cred că el vine și din faptul că de fiecare dată când am venit la job, am venit cu mare drag și entuziasm. Nu îmi amintesc o singură zi în care să vin la birou fară chef, sau fară entuziasm. Cred că ăsta este și secretul – să fii pregătit pentru fiecare zi să faci ceva meaningfull și care să conteze la final de zi, de care să fii mulțumit.

Îmi place să cred că și înainte și după job, timpul liber și activitățile persoanele trebuie să existe, fapt care îmi conferă constanță în activitatea mea și daily tasks.

 

Filosofia ta de viață

Este foarte important să fii responsabil, ca și cum ai face pentru tine lucrurile pe care le faci. Țin să cred că cel mai important atu îl reprezintă sinceritatea & loialitatea și să încerci mereu să găsești un mod de a da puțin mai mult decât ți se cere. Pentru mine este foarte important ca la final de zi să fiu mulțumit cu ce am făcut în acea zi și astfel să fiu mândru de aportul adus zilei respective, proiectelor, etc.

 

Cum s-ar traduce pe un tricou :)

’’It can’t be done = oportunity.’’ Mi-a plăcut mereu când am auzit în jurul meu că ceva nu se poate, să îmi suflec mânicile la cămașă și să găsesc o soluție pentru task-ul ori problema în discuție. Am avut mereu și unele dintre ele chiar surprinzătoare. Recomand.

 

Povestea ta la Samsung

Se fac 5 ani frumoși de când fac parte din echipa Samsung.

Am venit cu un vibe foarte bun încă din prima zi și nu am să uit niciodată cum în prima zi am venit la birou și apoi am participat împreună cu colegii din divizia cu care colaboram la implementarea Samsung @Comicon din acel an, având background în zona de gaming – a fost un vibe foarte cool, căci simțeam că mă știu cu colegii respectivi de ceva timp, deși noi ne cunoșteam doar de câteva ore. Totul a mers brici!

 

Temeri și așteptări

Nu pot spune că au existat temeri în prima perioada, dimpotrivă m-am acomodat super rapid. Am venit pregătit și pus pe treabă.

 

Primele proiecte 

A fost interesant căci am avut libertate mare în a organiza și planifica lucrurile iar asta mi-a plăcut mult că am putut share-ui cu colegii din know-how-ul meu, reușind să și implementăm tot ce ne-am propus în decursul primului an din punct de vedere strategie și planning proiecte.

 

Cum a continuat parcursul tău în companie

Nu am realizat când au trecut primele luni în echipa din care făceam parte – la Samsung suntem foarte activi la birou și nicio zi nu este la fel – este puțin greu să crezi că te vei plictisi sau vei intra pe o linie flat, unde lucrurile vor fi repetitive. Nu este așa, lucrurile nu se repetă iar acesta este un lucru ce mi-a plăcut mereu. Am putut face lucruri noi, propune și implementa proiecte nemaifăcute până acum. Asta îmi dă mereu entuziasm.

 

Învățături

Ai crede câteodată că le știi pe toate când vine vorba de activitatea de care te ocupi, însă partea cea mai intersantă este că și după 5 ani pot spune că învăț lucruri noi și utile care mă ajută să fiu mai eficient, mai bun, mai performant.

 

Sarcinile și responsabilitățile tale în prezent

Un mic trowback. În Samsung, timp de 3 ani, în echipa de Marketing, am coordonat proiectele din cadrul diviziei B2B - Enterprise Business Team – Divizia ce are în portofoliu produse precum: Monitoare (Gaming, High-resolution monitors, Smart Monitors) și display-uri profesionale (LED, Signage, Hotel TV).

În momentul de față, de mai bine de 2 ani, am făcut trecerea la coordonarea proiectelor din cadrul diviziei MX (Mobile Experience) cu focus pe lansări de produse Premium, precum seria Galaxy S & Foldables și categoria Wearables împreună cu proiecte locale speciale.

 

Partea cea mai frumoasă

Este foarte cool când ai ocazia să te ocupi end to end de un proiect, încă din prima fază incipientă – de la strategie, la concept, la implementare și raportare. În momentul în care ai ocazia să îți aduci touch-ul personal în cadrul fiecărui proiect sau chiar și doar în cadrul unei etape din el te bucuri de un grad de satisfacție ridicat și totul este mult mai rewarding.

 

Și cea mai grea

Sunt momente în care poți cădea pradă volumului de proiecte, însă cu un bun planning și project management plan, nu ai de ce să îți faci griji și astfel reușești să depășești și cele mai aglomerate momente.

 

Cele mai interesante proiecte la Samsung

Am foarte multe proiecte pe listă, pe care le-aș enumera aici: există limită de caractere pentru răspunsuri? :D Pot menționa câteva:

- Lansare monitoare de gaming Samsung Odyssey
- Lansare Smart Monitor – primul monitor Smart din lume.
- Lansare The Wall - Lansarea a peste 12 modele Samsung Galaxy din seria S, Note și Foldables.
- Proiecte speciale locale precum (Awesome Expo) Samsung Buzz House și multe altele pe care sigur le-ați văzut prin Digital și tot ce înseamnă Social Media.

 

Echipa 

Suntem dinamici, activi și foarte diferiți – iar acesta este un lucru foarte bun. Noi la Samsung funcționăm ca un tot, lucrăm în echipă și asta ne simplifică foarte mult activitatea tuturor. Mi-a plăcut încă de la început că ești foarte rapid integrat în echipă iar colegii sunt toți săritori și dornici să te ajute să te integrezi rapid, mai ales când ești la început.

Suntem foarte vocali și activi la birou și nicio zi nu arată la fel – însă cea mai tare parte este că mediul este unul relaxat și asta țin să cred că s-a datorat mereu colegilor și atmosferei de la birou :).

 

O zi obișnuită de muncă

Din fire sunt foarte organizat și îmi place ordinea – încep cu citit de mail-uri și o cafea mare, urmând ca pe parcursul zile să mă ocup de priorități – după cum spuneam și mai sus, nicio zi nu este la fel, lucrurile pot fi și dinamice și astfel ești mereu activ însă reușești să iți termini ușor tot ce ți-ai propus la final de zi.

 

Cum priveai la început marketingul

Am fost mereu pasionat de marketing și tehnologie (merg foarte bine împreună) și pe măsură ce intram și mai mult în detalii pe activități sau proiecte descoperam cât de imersive este domeniul în care activez și câte lucruri am de descoperit. Mi se potrivește mănușă.

Pot spune că este foarte mult potential de exploatat și asta este un lucru foarte bun, pentru proiectele de acum și cele care vor urma.

Este un rol care îți oferă multe posibilități de dezvoltare în viitor.

 

Rutina care funcționează

Cappuccino all the way + apă.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Dosare editoriale

Oameni

Sectiune



Branded


Related