[Art Superstars Wanted by glo™] Sebastian Oprea: Cat timp iti place ceea ce faci esti un Superstar indiferent de rezultate

[Art Superstars Wanted by glo™] Sebastian Oprea: Cat timp iti place ceea ce faci esti un Superstar indiferent de rezultate

Momentul in care lasi grijile, iti golesti mintea si te simti liber. Aceasta este scena pe care a ales sa o redea Sebastian Oprea in lucrarea lui, Liber, inscrisa la Art Superstars Wanted by glo™. O scena pe care o dam mai departe, sa va inspire si sa participati si voi la competitia creativa. Deadline-ul se apropie vertiginos: 26 iunie. 

Sebastian deseneaza de cand se stie: caietele lui din generala si liceu stau marturie pentru asta. A avut apoi o perioada in care a renuntat la partea artistica, dar s-a intors la ea in facultate. 

"Sunt foarte pasionat de motion design, am pagini peste pagini cu linkuri salvate cu tot felul de tutoriale sau lucruri care ma inspira. Recent am avut ocazia de a participa la The Alternative School for Creative Thinking, unde in una dintre teme am ales sa invat si sa folosesc Blender 3D, lucru pe care il tot amanam de ceva timp", povesteste Sebastian.

Vorbim cu el in continuare despre cum a inceput si a evoluat relatia lui cu arta, cum functioneaza procesul lui creativ si care a fost sursa de inspiratie pentru lucrarea inscrisa in concurs. 

 

Momente importante în formarea ta

Am fost mereu interesat de desen. Tin minte si acum cum desenam cu matusa mea la 3 ani, in generala si liceu nu exista un caiet fara o mazgalitura sau vreun desen la fiecare 2 pagini. Totusi, pana la sfarsitul liceului renuntasem la ideea de a face ceva cu latura mea artistica. Norocul meu a fost cand am intalnit un coleg la facultatea de Marketing de lucra ca graphic designer. My mind was blown. Nu aveam idee ca poti face bani din asta, cochetam cu Photoshopul de la 14 ani dar nu facusem conexiunea ca poate fi o cariera.

In timpul Masterului am avut norocul sa lucrez ca graphic designer si editor video timp de aproape doi ani, unde am invatat sa lucrez in Premiere si After Effects. De un an nu mai activez in domeniu, inca sunt in cautarea unui job, dar nu am reusit sa imi gasesc ceva inca.

 

Temele care te inspiră

Sunt foarte pasionat de motion design, am pagini peste pagini cu linkuri salvate cu tot felul de tutoriale sau lucruri care ma inspira. Recent am avut ocazia de a participa la The Alternative School for Creative Thinking, unde in una dintre teme am ales sa invat si sa folosesc Blender 3D, lucru pe care il tot amanam de ceva timp. Incerc incet, incet sa-mi dezvolt cunostintele de 3d, dar sunt putin overwhelmed de cate inca am de invat in graphic si motion design, lucru pe care l-am observat in competitie.

 

Cât e muncă & documentare, cât e creație și emoție 

Cred ca depinde mult de proiect, munca si documentarea imi consuma viata zilnic, cum am zis mai sus, am pagini intregi cu idei, referinte si tutoriale, ador sa invat lucruri ce tin de acest domeniu. Nu cred ca am ajuns inca intr-un punct in care sa fie exclusiv creatie si emotie, chiar si pentru piesa din acest concurs, desi stiam ce voiam sa fac, tot am petrecut cateva zile cautand inspiratie, idei si tutoriale.

 

Tabieturi de creatie

Prefer sa lucrez devreme, sunt mai eficient, dar de prea multe ori incep sa lucrez seara.

 

Cum ai aflat de Art Superstars Wanted by glo™

Am aflat de la colega mea de echipa de la Alternative School. M-am hotarat sa ma inscriu pentru a-mi extinde portofoliul and maybe gain some exposure along the way.

 

Sursa de inspiratie

Dupa ce m-am gandit cateva zile la brief, stiam ca vreau sa fac ceva cu baloane de sapun, cand m-am apucat de treaba, totul a evoluat natural.

 

Partea cea mai grea

Nu au fost parti grele, mi-a placut enorm sa lucrez la acest brief.

 

Cu ce ai vrea sa ramana oamenii dupa ce vad lucrarile tale

As vrea sa-si aminteasca de momentele in care s-au simtit liberi de griji, momentele in care tot ce a fost greu a trecut si au putut sa se distreze cu adevarat.

 

Ce inseamna pentru tine un Superstar creativ

Pentru mine, un Superstar creativ este orice creativ care lucreaza la ce proiecte ii plac sau in modul care ii place. Cat timp iti place ceea ce faci esti un Superstar indiferent de rezultate.

 

Participă și tu la Art Superstars Wanted by glo™, lasă-te inspirat de AER, creează ceva special și înscrie-te în concurs până pe 26 iunie.

gloTM
(+18). glotm este un produs cu potențial de risc redus destinat consumatorilor adulți de produse din tutun sau nicotină.

TheCreator
TheCreator este platforma de branded user-generated content a IQads.
Prin intermediul TheCreator, brandurile dau briefuri comunității creative IQads, obținând sute de rezolvări creative, mii de interacțiuni și sute de mii reach.
Brandurile obțin soluții pe care le pot implementa și conținut branded pe care îl pot folosi în social media. Prin intermediul TheCreator, IQads a dezvoltat și derulat zeci de competiții creative de design, scurtmetraje, benzi desenate, spoofuri, filme, ilustrații etc pentru companii

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Dosare editoriale

Subiecte

Sectiune


Comentarii

Pop alex
acum 10 luni
Vad că v-a făcut mega publicitate cei de la iqads ..pai de ce mai tine concursul daca e aranjat..doar pe unii îi promovează pt voturi.. toți cei promovați aveți voturi mai multe că cei nepromovati..sunteți pilele cuiva că sa aveți voturi mai multe.. aveți reclama gratuită din partea iqads.. in schimb restul nu au.. ..ești privilegiată și nu e corect față de restul..cred că e un concurs aranjat..fraierii s au chinuit și câștigătorii erau demult selectați.. bravo ia ți premiul nemeritat că ai voturi umflate ...


Branded


Related