[Art Superstars Wanted by glo™] Alexandra Tigauan: Ma preocupa subiectele metafizice sau studii inspirate din viata cotidiana si rurala

[Art Superstars Wanted by glo™] Alexandra Tigauan: Ma preocupa subiectele metafizice sau studii inspirate din viata cotidiana si rurala

Aduceti soarele mai aproape, ne indeamna una din lucrarile Alexandrei Tigauan inscrise la Art Superstars Wanted by glo™. E o petrecere in aer liber inspirata de Sanziene, iar dansul fetelor la malul marii devine un ritual al libertatii si al armoniei. De altfel, subiectele metafizice o inspira cel mai mult pe Alexandra. 

”As vrea ca oamenii sa observe esenta culorilor, vibratia imaginii, ea joaca un rol important si scoate la iveala fel si fel de stari”, spune artista.

Alexandra este licentiata la Departamentul de Grafica al Facultatii de Arte Plastice din cadrul Universitatii de Arta si Design din Cluj-Napoca, genurile sale predilecte sunt grafica, gravura si pictura si se inspira din viata cotidiana si rurala. Pentru ea, arta e o evadare din mediul toxic, e utopie si pace.

Povestim in continuare cu ea despre procesul de creatie si tabieturile ei artistice si va aducem aminte ca azi e ultima zi in care puteti  vota creatiile de la Art Superstars Wanted by glo™. Asa ca dati o tura prin galerie si alegeti lucrarile care credeti ca merita sa fie vazute la Art Safari.

 

Inceputul

Arta m-a interesat inca de cand eram foarte micuta si treptat am inceput sa invat tot mai mult din aceasta frumoasa experienta artistica.

Prima si prima data am avut contact cu designul vestimentar in liceu, iar mai apoi am continuat grafica la universitatea de arte din Cluj.

 

Temele care te inspira

Ma preocupa subiectele metafizice sau studii inspirate din viata cotidiana si rurala. 

Prima etapa e documentarea, iar aici depinde de subiectul pe care il abordez, de multe ori ideile imi vin de pe o zi pe alta, alteori dureaza putin mai mult. Totodata, incerc sa lucrez pe mai multe lucrari deodata, iar apoi las loc de schimbarii si ajustarii.

 

Tabieturi de creatie

Lucrez de multe ori dupa ce termin programul de lucru sau in zilele libere.

Imi place sa alerg sau sa fac miscare inainte de a ma apuca serios de o lucrare, consider ca oxigenarea creierului e importanta in a lua decizi bune.

 

Cum ai aflat de Art Superstars Wanted by glo™

De competitia Art Superstars Wanted by glo am aflat prin intermediul unei prietene, am hotarat sa ma inscriu ca sa pot vedea daca pot duce la sfarsit un astfel de concurs care se desfasoara online.

 

Sursa de inspiratie

Sursa mea de inspiratie a fost marea, desigur, si Sanzienele pentru prima lucrare, iar pentru lucrarea Magrete, ca sursa de inspiratie a fost, bineinteles, artistul Rene Magritte.

 

Procesul de creatie

Punctul de plecare a primei lucrari a fost tema Petrecerii in aer liber, iar procesul a durat aproximativ 20 de ore acumulate.

 

Cea mai grea parte

Cea mai grea parte e intotdeauana punctul cand decizi ca lucrarea este gata, si ca nu mai lucrezi la ea nimic, practic e cum ar trebui sa fie.

 

Cu ce ai vrea sa ramana oamenii dupa ce vad lucrarile tale

As vrea ca oamenii sa observe esenta culorilor, vibratia imaginii, ea joaca un rol important si scoate la iveala fel si fel de stari.

 

Ce inseamna pentru tine un Superstar creativ

Pentru mine superstar creativ inseamna cand ceea ce faci te defineste ca stil. Originalitatea e, de asemenea, importanta, la fel si subiectele alese.

 

Azi e ultima zi in care puteti vota creatiile care v-au placut cel mai mult la Art Superstars Wanted by glo™. 

gloTM
(+18). glotm este un produs cu potential de risc redus destinat consumatorilor adulti de produse din tutun sau nicotina.

TheCreator
TheCreator este platforma de branded user-generated content a IQads.
Prin intermediul TheCreator, brandurile dau briefuri comunitatii creative IQads, obtinand sute de rezolvari creative, mii de interactiuni si sute de mii reach.
Brandurile obtin solutii pe care le pot implementa si continut branded pe care il pot folosi in social media. Prin intermediul TheCreator, IQads a dezvoltat si derulat zeci de competitii creative de design, scurtmetraje, benzi desenate, spoofuri, filme, ilustratii etc pentru companii

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Dosare editoriale

Sectiune



Branded


Related