Zitec raportează venituri de peste 30 de milioane de euro în 2023, consolidându-și poziția în piața IT din România

Zitec raportează venituri de peste 30 de milioane de euro în 2023, consolidându-și poziția în piața IT din România

Zitec, lider în domeniul IT și soluții de transformare digitală din România, înregistrează o cifră de afaceri consolidată de 30 de milioane de euro în 2023. În comparație cu estimarea Gartner privind evoluția serviciilor de IT pentru 2023, de doar 7.3%, iar pentru software de 12.9%, Zitec a înregistrat o creștere organică a veniturilor de 15%, remarcându-se ca un partener de servicii software de încredere pentru clienți din peste 30 de țări. 

Grupul de firme Zitec a reușit să înregistreze aceasta creștere într-un an marcat de un ritm de expansiune scăzut pentru companiile din sectorul IT, pe fundalul unor turbulențe puternice în mai toate economiile puternice ale lumii și o scădere substanțială a cererii de servicii IT față de perioada pandemiei.  

Evoluția generală a industriei IT în 2023 a venit cu numeroase provocări, între care rata inflației foarte ridicată, atingând aproximativ 10% în România, dar și neașteptata decizie a guvernului de a elimina scutirile fiscale pentru angajații din IT (afectând peste 80% din lucrătorii din IT cu contract de muncă)

"În ciuda unui an plin de provocări, la Zitec am ales să facem tot ce este posibil pentru a ne ajuta colegii sa depaseasca impactul financiar al creșterii taxării în România. Astfel, am fost încântați să ne aflăm în rândul primilor lideri din industrie care au ales să-și asume integral costurile asociate cu decizia guvernului de a elimina beneficiile pentru angajații din IT (având în cazul nostru un impact de 700.000 de euro estimat pentru 2024), deoarece este crucial pentru noi ca echipa Zitec să se simtă apreciată și susținută, indiferent că vorbim de dezvoltarea profesională sau de aspecte personale ale vieții.", a declarat Alexandru Lăpușan, CEO și Co-Fondator al grupului de firme Zitec.

Creșterea Zitec se bazează în special pe următoarele divizii din cadrul companiei:

 • Zitec Managed Services, care include și servicii DevOps a crescut cu 90% în 2023.
 • Security and Data Privacy a înregistrat în 2023 un avans al cifrei de afaceri de 70%,
 • Diviziile de Software Development Services pentru domeniile eCommerce și Logistică au înregistrat creșteri de 45%, respectiv 26%. 
 • Cloud Services a raportat o creștere de 30% a cifrei de afaceri în 2023

În 2023 Zitec și-a dezvoltat în continuare portofoliul, atât pe plan local cât și internațional. Astfel, între noii clienți Zitec se număra companii internaționale precum Quipu GmbH (Procredit Bank AG), Tomra Systems ASA, Car ‘N Motion, dar și firme locale de prestigiu, cum ar fi Zentiva, US Food Network (KFC), Aquila sau Philips Romania.

“În 2024, ne vom continua extinderea portofoliului internațional de clienți și vom participa la mai multe licitații publice care vizează transformarea digitală a serviciilor publice. Am observat îmbunătățiri semnificative în privința transparenței și corectitudinii procesului de selecție în licitațiile publice din România. Acest lucru ne conferă încredere să participăm activ în aceste licitații, având în vedere obiectivul de a valorifica vasta experiență a echipei Zitec și de a facilita astfel accesul românilor la servicii publice de calitate. Prin urmare, transformarea digitală a serviciilor publice va reprezenta una dintre direcțiile noastre de dezvoltare în 2024.” a declarat Alexandru Lăpușan, CEO și Co-Fondator al grupului de firme Zitec

Succesul Zitec nu se limitează doar la portofoliul extins de servicii software, extinzându-se și la afaceri inovatoare în domeniul produselor digitale, cum ar fi Mirro.io și Regista.ro

 • Mirro, soluția HRIS SaaS creată de Zitec pentru cultivarea unei culturi organizaționale bazate pe comunicare deschisă, transparență, îmbunătățire continuă și recunoaștere, a redefinit managementul performanței, înregistrând de 3 ori mai mulți utilizatori în 2023. Companii de talie mare, printre care eMAG, Lactalis și Premier Restaurants România (operatorul lanțului de restaurante McDonald’s), au adoptat Mirro pentru îmbunătățirea performanțelor echipelor lor și gestionarea culturii organizaționale.
 • Regista, soluția pentru automatizarea proceselor din instituțiile publice și alte organizatii din România, a raportat o creștere a cifrei de afaceri cu peste 50% în 2023. Cu peste 1.200 de clienți și 65.000 de utilizatori, Regista s-a clasat și în 2023 pe locul 1 în  acest sector, cu o cotă de piață de peste 30%. 

 

Alte performanțe notabile ale echipei Zitec

Alte reușite semnificative ale Zitec pentru anul 2023 includ:

 • O creștere a echipei cu 15%, cu o rata a loialitate de 90%
 • Titlul de “Microsoft Partner of the Year” 
 • Titlul de “Business Services Company of the Year 2023” primit în cadrul “Romanian Business Services Gala”
 • Titlul de “Compania Anului” în cadrul Galei ANIS 2023
 • Echipajul Zitec a câștigat titlul de Campion Național, Yachting (clasa ORC B1).

Zitec este lider în servicii de dezvoltare de software end-to-end în România și partener de încredere pentru transformarea digitală a multinaționalelor europene din peste 30 de țări. Echipele Zitec au livrat mai bine de jumătate de milion de servicii personalizate de dezvoltare de produs, alături de 750 de proiecte digitale end-to-end, pentru clienți precum Decathlon, eMag, Leroy Merlin, Sameday, Tazz, Token. Compania are un scor CSAT constant peste 80% și un punctaj eNPS care se situează deseori la peste 20 de puncte față de media industriei.

Zitec este una dintre puținele companii certificate Google Cloud Premier Partner, Microsoft Solution Partner – Digital & App Innovation, Microsoft Advanced Specialization – Infrastructure Migration to Azure, Amazon AWS Technology Partner, și Adobe Solution Bronze Partner. De asemenea, compania are certificările ISO:9001, ISO:27001 și CREST, fiind totodată recunoscută de către DNSC drept NIS Security Auditor. 

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Zitec

Una dintre cele mai proeminente companii de servicii de dezvoltare software end-to-end din Europa, Zitec sustine transformarea digitala a companiilor pe aproximativ 30 de piete, precum SUA, Canada, Marea Britanie,... vezi detalii »

Pozitii

SectiuneBranded


Related