Aventurile unui brazilian la Bucuresti

interviu cu Darlan Moraes, Creative Director Mercury Promotions
Darlan Moraes a parasit Sao Paolo pentru Bratislava, in timp ce breasla braziliana a publicitarilor i-a privit decizia cu indoiala si prejudecata. A trecut prin Leo Burnett si JWT Cehia, ca sa ajunga director de creatie la Mercury Romania. E locul din Europa Centrala si de Est in care se simte cel mai aproape de casa. Despre peripetiile unui sud-american in postcomunism, prejudecati, adaptare si publicitate, in rindurile de fata.

IQads: Ati lucrat in publicitate si in tara natala si in strainatate. Care sint avantajele unui publicitar intr-o tara straina?
Darlan Moraes: Avantajele sint legate de faptul ca poti descoperi aspecte pe care cei de acolo nu le vad. Si nu le vad pentru ca le iau de bune, pentru ca le stiu acolo dintotdeauna. Uite, sint mindru de un exemplu slovac. "Tento" in slovaca inseamna "acesta" si am venit cu un headline foarte simplu, care suna asa: "Daca vrei cea mai buna hirtie igienica, foloseste Tento (cu dublu sens aici - numele hirtiei si semnificatia lui in slovaca, "acesta"). Era atit de evident ca slovacii nu au vazut-o ca o posibila solutie pentru campanie. Au fost surprinsi pentru ca era atit de evident, incit nici un creativ autohton nu a venit cu aceasta idee. Rezultatul: clientilor le-a placut la nebunie, consumatorilor de asemenea, impreuna cu alte reclame pe linia aceasta, Grey Slovacia a luat un Effie de argint in 2000.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


VML

VMLY&R a preluat FRACTAL Communications, agentia locala parte din WPP, si se alatura  VMLY&R Commerce pentru a oferi brandurilor o experienta conectata.  Preluarea agentiei locale de catre... vezi detalii »

Mercury360

Cu o istorie de peste 25 de ani in Romania si, in continuare independenti, full-service, suntem una dintre putinele agentii care au capabilitatile necesare pentru a deveni partener pe intreaga durata a unei campanii,... vezi detalii »

Leo Burnett

Leo Burnett Romania este unul dintre cele mai prestigioase nume din industria de marketing si comunicare din Romania. In mod constant o agentie de top, Leo Burnett a reusit de-a lungul timpului sa creeze lideri... vezi detalii »

Branduri

Sectiune



Branded


Related