Ce a fost mai frumos in publicitate in 2014. Costin Milu, despre o funda care rezolva o intrebare eterna

Ce a fost mai frumos in publicitate in 2014. Costin Milu, despre o funda care rezolva o intrebare eterna

Nu suntem mega-traditionali aici la IQads, dar unele ritualuri au farmecul lor. Asa ca, daca tot se sfarseste si anul acesta, ne-am pus pe adunat lucrurile frumoase din publicitate din 2014. Ce i-a inspirat si ce i-a surprins pe directorii de creatie din Romania, care sunt proiectele la care au lucrat cu spor?

Costin Milu (Director de Creatie, DDB) face lista lui cu bunatati din 2014: miracole, funde si, la raritati, un proiect care se va lansa exact asa cum a fost propus.

Proiectul cel mai misto la care ai lucrat anul asta

Prin iulie, parca, am lucrat pentru un pitch telecom din estul Europei. Partea interesanta a fost ca in proiect au fost implicate mai multe agentii si birouri regionale DDB, asa ca am vazut cum lucreaza altii si am descoperit si cum e sa lucrezi pentru o alta piata de telecom decat cea locala. Partea cea mai tare este ca am castigat pitch-ul, iar proiectul este acum in curs de lansare exact in forma in care a fost propus, ceea ce e destul de rar si ne bucura.

Cea mai frumoasa campanie din Romania

In 2014, cel mai mult m-a impresionat un spot care, desi e facut anul trecut, este singurul spot romansesc premiat in 2014. E Anim'est - The Miracle, care le-a placut si juriilor de la D&AD, Clio, LIA sau Cannes. Si ma bucur foarte tare ca echipa care l-a facut (Cristi Dita, art & Cristi Simion, copy) e acum la noi, la DDB.

O reclama din afara care te-a marcat in 2014

Nu sunt un fan al brandului si nici nu simt vreun fior aparte in preajma sarbatorilor, insa mi-a placut "funda Coca-cola" (si cum au integrat produsul in poveste), adica rezolvarea la eternul brief "a venit din nou Craciunul, oare ce sa mai facem si de data asta?"

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


DDB Romania

DDB Romania este agentia de creatie membra The Group. The Group este lider al industriei de comunicare din Romania si include agentii specializate in servicii de creatie, media, digital, branding, relatii publice,... vezi detalii »

Companii

Festivaluri

Subiecte

Sectiune



Branded


Related