[NESCAFE 3in1 Experiences: participantii] Autorii Roadtrippin' in Romania: Am vrut sa ne provocam si sa descoperim si partile bune ale Romaniei

[NESCAFE 3in1 Experiences: participantii] Autorii Roadtrippin' in Romania: Am vrut sa ne provocam si sa descoperim si partile bune ale Romaniei

O aventura cu prietenii? Bifat. Un video care sa arate asta lumii? Bifat. O inscriere aprobata in competitia video NESCAFE 3in1 Experiences? Bifat. Un scenariu care sa le dea si altora idei de pornit o aventura cu gasca? Bifat, zicem noi.

I-am luat la intrebari pe autorii uneia dintre lucrarile proaspat inscrise in competitie, caci e mai bine sa aflam chiar de la sursa cum le-a venit ideea, prin ce patanii au trecut si daca au avut vreun obstacol in realizarea video-ului. Hotarat lucru, membrii echipei formate din Iulia, Denisa, Raul si Septimiu, autorii Roadtrippin' in Romania, au gasit in fiecare din cele 10 zile ale aventurii lor prin tara un motiv de bucurie. Sa-i vedem in actiune:

 

Puteti vota si urmari inscrierile aprobate in concurs pe platforma TheCreator. Dar putem sa bagam mana in foc ca deja v-au venit ceva idei, cat sa va inscrieti chiar voi insiva in competitie. Aflati ca puteti sa o faceti, pana pe 5 noiembrie. In continuare, sa-i ascultam pe cei patru:

 

Echipa

Datele problemei:

Problema: daca Iulia si Denisa sunt surori, iar Raul si Septimiu nu sunt frati, ce e Iulia pentru Raul? Raspuns: prietena lui, iar Denisa e prietena lui Septimiu. Sora 1 (Iulia Romana Pop), lucreaza in publicitate, sora 2 (Denisa Ana Pop) e in primul an de Drept, Septimiu Madas e si el boboc la Studii de Securitate, iar Raul Comerzan lucreza in domeniul IT. Locuim cu totii in Cluj si ne mandrim ca, pe langa orele de job/scoala, ne facem timp si de o iesire, fie ca e intre granitele judetului sau in afara lor.

De la competitia NESCAFE 3in1 ne dorim sa vedem ce idei traznite au avut si ceilalti participanti, ca pe viitor sa ne inspire sa le putem implementa si noi!

Cand eram pusti, gasca mea era formata din... si cel mai mult ne placea sa...

Raul: Chiar daca nu era foarte ortodox, copil fiind, cel mai mult imi placea sa merg la furat de fructe de sezon in curtile vecinilor. Faceam asta vara de vara cu prietenii mei… pana cand, un vecin care era asa atasat de capsunii lui, a iesit cu pusca la noi.

Iulia: Cand eram mica, imi petreceam intreaga vacanta mare la Barsana, Maramures – satul bunicilor. Acolo, impreuna cu prietenii mei, impleteam bratari, ne faceam stand in fata casei si opream toti turistii sa cumpere produsele noastre. De cele mai multe ori, turistii ne dadeau ciocolata (asa am mancat eu prima Milka), faceau poze cu noi si ne si cumparau bratarile. 3 in 1!

Denisa: De acord cu sora-mea! La bunici, in luna august, ne mai adunam si pe la 10-11 noaptea ca sa ne uitam, lungiti pe patura, la “ploaia de stele”.

Septimiu: Cand eram pusti, gasca mea era formata din baieti si fete cu varste apropiate, cu care impartaseam aceeasi pasiune: karate. Evident, cel mai mult ne placea in cantonamente, unde transformam serile in ore nesfarsite de distractie si ne straduiam sa nu adormim ca nu care cumva sa ne trezim cu pasta de dinti pe fata.

Cand am crescut, cea mai tare experienta cu prietenii mei a fost...

Iulia: Acum vreo 2 ani, eram in Ohrid, Albania cu un grup de prieteni si am decis sa vizitam pentru o zi si Macedonia. Dar fiindca eram prea putini ca sa inchiriem un autobuz... am trecut granita intr-un taxi! Iar taximetristul, auzind ca vorbim romana, a scos un CD cu Hot Summer Hits si nu ne-a mai slabit din Inna si Alexandra Stan la maxim, tot drumul!

Raul: Primul festival la mare unde am mers cu gasca mea de prieteni. Mai multe nu pot sa spun!

Denisa: Anul trecut, de Revelion! Am platit fiecare aproape 400 de lei, la o cabana cu Jacuzzi si de toate. Insa, cu cateva ore inainte de miezul noptii, baietii ne carau  galeti cu apa incalzite pe soba pana sus la etajul doi. Ce Jacuzzi? Noi aveam turturi in camera. Dar am stiut cumva sa facem haz de necaz si clar a fost cea mai tare experienta.

Septimiu: Cea mai tare experienta recenta s-a petrecut vara trecuta, cand am mers cu Denisa sa o vizitam pe Iulia la Madrid, unde era plecata cu o bursa Erasmus. Doar ca eu eram minor si parintii mei au fost nevoiti sa imi faca o imputernicire pe numele prietenei mele, care e cu cateva luni mai mare, ca sa pot sa zbor si eu. A fost foarte amuzanta situatia, dar oricum a meritat, fiindca am avut parte de cea mai tare saptamana in capitala Spaniei.

Experiente spontane sau planuite la minut

50-50! Chiar si in excursia noastra, stiam in mare pe unde mergem si unde trebuia sa ajungem, dar in rest nu aveam nimic bine stabilit. De exemplu, eram pe drum spre Sambata de Sus, cand i-am spus la Raul ca nu am vazut Lacul Balea de muuuulta vreme.  Asa ca a virat la dreapta si in mai putin de o ora eram sus!

Cum v-a venit ideea pentru lucrarea inscrisa in concurs?

Vara aceasta aveam chef de duca, dar nu prea aveam buget. Asa ca a fost momentul potrivit sa facem ceva ce ne-am propus de mult: un roadtrip in Romania. In ultimii ani, ne-am dat seama ca, plimbandu-ne prin Europa, ne intorceam mereu acasa si observam toate defectele pe care le are tara asta. Dar am vrut sa ne provocam si sa descoperim si partile bune ale Romaniei.

Asa ca ne-am plimbat timp de 10 zile din Muntii Apuseni pana pe Varful Omul si am vazut atat lucruri mai putin cunoscute (Muzeul Aurului de la Brad ne-a impresionat pe toti) cat si locuri in care tot voiam sa ajungem, precum Castelul Peles.

Ne-am doborat si un record personal urcand pe Varful Omul! Am descoperit o Romania cu drumuri numa’ bune de parcurs (Transfagarasan!), oameni politicosi, pensiuni ieftine si confortabile, restaurante accesibile si locuri cum doar “pe afara” credeam ca sunt. Si la urma urmei, despre asta e vorba si cu spiritul NESCAFE 3in1: te provoaca sa deschizi ochii si sa vezi lucrurile dintr-o alta perspectiva!

O intamplare de pe platou

Probabil cel mai amuzant (si nu prea) a fost cand ne-am dat seama ca baietii voiau sa urce pe munte, fara experienta si cu 0 chestii utile in bagaj. Asa ca Iulia le-a facut un kit de supravietuire format din toate prostiile pe care le avea cu ea in excursie: casca de dus, de folosit in caz ca ploua, betisoare de urechi pentru dezinfectat prosibilese rani, esarfa rosie de legat pe un bat in caz de SOS, fluier pentru speriat ursul si alte multe scenarii – care Slava Domnului nu au devenit realitate.

Making-of in 3 cuvinte: Nu va (mai) prostiti! (fiindca in toate cadrele cineva se stramba sau vorbeste aiurea)

Daca ati fi avut un buget de 10.000 de euro, am fi vazut in video-ul asta...

Romania de sus in jos si de la Est la Vest. Iar video-ul? Un fel de “Aventurile lui Jay Alvarrez in Romania”.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related