Romania castiga pentru al doilea an consecutiv titlul de Young European Creative in cadrul ADC E Awards

Romania castiga pentru al doilea an consecutiv titlul de Young European Creative in cadrul ADC E Awards

Ruxandra Drilea (Copywriter Publicis Romania si absolvent Scoala ADC*RO) a castigat titlul de Young European Creative in cadrul celei de-a 25-a editii ADC*E Awards, cu lucrarea “Shop like a Jedi” (Carrefour).

“M-am bucurat mult cand am aflat, dar ce mi se pare tare e ca exista tot mai multe oportunitati pentru juniori - categorii speciale la festivaluri, competitii, scoli de creatie. Ah, si e al doilea an la rand pentru Romania, let's make it 3 in a row next year”, declara Ruxandra Drilea.

Este al doilea an consecutiv in care Romania castiga acest titlu, dupa Ruxandra Papuc (McCann Erickson), care a castigat in 2015 premiul Young European Creative pentru lucrarea “Sunday Grannies” (Vodafone Romania).

Pentru a incuraja tinerii din industrie, ADC E Awards are doua sectiuni speciale dedicate: “European Student of the Year” si “Young European Creative”. “Young European Creative” se adreseaza tinerilor profesionisti care lucreaza in agentii de publicitate si care au castigat premii in competitii locale. In urma parteneriatului dintre ADC Romania si Premiile FIBRA, agentiile si tinerii creativi si-au putut inscrie in competitia ADC E Awards campaniile castigatoare in 2016 la FIBRA.

"Anul acesta festivalul ADC*E a coincis cu board meetingul ADC*E, in care s-au discutat multe lucruri care tin de starea industriei la nivel european, de ce fel de programe educationale pentru juniori si aspiranti se mai pot implementa si, mai ales, despre cat de importanta este problema diversitatii si a sexismului in publicitate. Chiar daca vorbim de grade diferite de intensitate, problemele relevate si de anchetele jurnalistice din ultimul timp sunt unele cu care se confrunta si celelalte tari din Europa, si va fi nevoie de un efort comun pentru a le diminua efectele. Scoala ADC a fost un exemplu de succes, apreciat de toata lumea, si sunt discutii despre cum putem sa-i dam chiar o dimensiune europeana, dar mai multe despre asta cand concretizam. Cea mai buna veste este ca Ruxandra Drilea, fost student al scolii, a castigat premiul Young European Creative of the Year, este a doua oara consecutiv cand Romania castiga aceasta distinctie. E un motiv de mandrie pentru intreaga industrie, un semn ca exista o generatie viitoare de creativi talentati si o dovada in plus ca Scoala ADC functioneaza. Felicitari Ruxandra si Publicis Romania!", povesteste Eugen Suman (Executive Creative Director MullenLowe & Presedinte ADC*RO).

Grand Prix-ul ADC E Awards 2016 a fost castigat de Ogilvy Germany pentru campania “Mein Kampf – Against Racism”, pentru Gesicht Zeigen. In total, in competitie au participat 702 lucrari din 23 de tari europene, jurizate de 52 de jurati din 19 tari europene si au fost premiate 175 de campanii. Din juriul competitiei au facut parte si Adrian Botan, Global Executive Creative Director McCann Bucharest, Catalin Rusu, Chief Creative Partner & CEO Rusu+Bortun, Dan Frinculescu, Creative Director Publicis Romania si Valentin Suciu, Chief Creative Partner & Copywriter la Jazz.

Art Directors Club Romania (ADC*RO) a fost infiintat in 2008 si reprezinta o asociatie non-profit, al carei obiectiv este acela de a promova si de a recunoaste excelenta in creativitate. Art Directors Club Romania este cea mai densa concentratie de talente creative si lideri de creatie din industria de publicitate romaneasca. Activitatea creativa si recunoasterea publica obtinuta de membrii ADC Romania pot defini fara dificultate, traiectoria, momentele cheie si succesele industriei publicitare locale dar si regionale.
Misiunea organizatiei este de a conecta si de a aduce impreuna cele mai puternice talente creative si de a le pune la dispozitie instrumente prin care sa se manifeste cu solidaritate, generozitate si excelenta profesionala.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


ADC*RO

Art Directors Club Romania (ADC*RO) a fost infiintat in 2008 si reprezinta o asociatie non-profit, al carei obiectiv este acela de a promova si de a recunoaste excelenta in creativitate. Art Directors Club Romania... vezi detalii »

Rusu+Bortun

Rusu+Bortun este o agentie de strategie si manifestare creativa de brand. Conform Art Directors Club, Rusu+Bortun este printre cele mai creative agentii din Romania in 2022. Din 2008, Rusu+Bortun integreaza servicii... vezi detalii »

MullenLowe

De 29 de ani in Romania, MullenLowe este o agentie de creatie, marketing si brand strategy, care isi propune sa isi pastreze mentalitatea de creativitate antreprenoriala si spiritul dinamic. Agentia se pozitioneaza... vezi detalii »

Ogilvy Group România

Ogilvy România, parte din rețeaua internațională Ogilvy, este o companie WPP, unul dintre cele mai mari grupuri de comunicare din lume (NASDAQ:WPPGY). Pe piața locală, Ogilvy creează platforme de comunicare,... vezi detalii »

Dosare editoriale

SectiuneBranded


Related