Retrospectiva a top 500 canale de Youtube romanesti pentru perioada iulie – decembrie 2017

Retrospectiva a top 500 canale de Youtube romanesti pentru perioada iulie – decembrie 2017

Al doilea semestru din 2017 a adus o mare surpriza in ceea ce priveste rezultatele retrospectivei canalelor de Youtube romanesti: Dani Mocanu este cel mai urmarit artist/muzician din Romania.  12 dintre videoclipurile postate pe canalul sau in aceasta perioada au peste 1 milion de vizualizari.

 

Topurile pentru muzica

Industria muzicala este divizata in publisheri muzica si artisti/muzicieni, pe primele locuri in fiecare categorie situandu-se casa de discuri Roton Music, respectiv Dani Mocanu.

 

Topurile pentru vloggeri

Vloggeri generalistiSpecialisti nise si Continut gaming sunt cele trei categorii delimitate, incadrarea intr-o categorie fiind realizata in functie de tipul de continut predominant care este generat.

Topurile se refera la continutul nou si la afisarile aferente acestuia, iar rezultatele arata ca vloggerii SellyGeorgeBuhnici sau MaxINFINITE sunt cei trei lideri pentru fiecare categorie in parte.

Vloggerul Ilie nu se mai afla in top 10 vloggeri dupa ce, la inceputul lunii decembrie, a ales sa stearga din contul de Youtube clipurile postate pana la acel moment.

Disstrack-urile au fost in trend in a doua jumatate a anului precedent, 3 astfel de exemple aflandu-se in top 12 videoclipuri la Top content Vloggeri:

 

 

22% este cresterea numarului de abonati comparand luna decembrie 2017 fata de luna iulie 2017. Aceasta evolutie poate fi asociata cu cresterea consumului de video online, a consumului de vlogs, dar si cu o accentuare a diversitatii de continut video care este uploadat, vizionat si apreciat de catre public (trend remarcat si de Youtube si mentionat intr-un articol disponibil pe blogul oficial).

In ceea ce priveste cresterea consumului de vlogs, in topul numarului de abonati ai canalelor, cele ale vloggerilor generalisti se situeaza pe a doua pozitie (cu 24.3%), pe prima pozitie aflandu-se cele de publisheri muzica (cu 24.6%).

Din dorinta de a sustine cu cifre si argumente comunitatea profesionistilor in comunicare, Zelist Monitor realizeaza un raport cu frecventa semestriala privind trendurile legate de acest mediu.

Perioada analizata este iulie - decembrie 2017, iar categoriile pentru care au fost generate date si statistici sunt urmatoarele: vloggeri, top content vloggeri, muzica, top content muzica, totaluri, distributie dupa continut si top 500/categorii.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Sectiune



Branded


Related