#PersonalitateaSPLAT - Spune-mi cine ești ca să-ți spun ce pastă de dinți să folosești

#PersonalitateaSPLAT - Spune-mi cine ești ca să-ți spun ce pastă de dinți să folosești

Spune-mi cine ești ca să-ți spun ce pastă de dinți să folosești. Poate parea un joc, însă prima campanie locală SPLAT, brandul premium de igienă orală distribuit în rețeaua Sensiblu, a pornit de la un insight care bântuie advertiserii de ceva vreme. Că brandurile trebuie să ofere produse supra-personalizate ca să atragă atenția generației millenials. Iar brandurile de igienă orală nu mai fac excepție de la această regulă.

SPLAT a anticipat că nici pasta de dinți nu mai e ce-a fost odată, adica doar un produs care să îți mențină sănătatea dinților, și a creat gama Special, cu sortimente care pot fi asortate practic la orice. De aici și până la a creiona opt tipuri de personalitate, câte unul pentru fiecare pastă de dinți SPLAT Special, a fost doar un pas pentru agenția de comunicare Oxygen. Astfel, pe baza ingredientelor active, pe baza culorii, a mirosului și a ambalajului, fiecare pastă de dinți și-a găsit un echivalent:

SPLAT Blackwood (pastă de dinți neagră pentru dinți mai albi) = Nonconformist

SPLAT  Dream = Visător

SPLAT Love = Îndrăgostit

SPLAT  Minerals = Spiritualist

SPLAT Organic = Prietenul naturii

SPLAT Nordic Berries = Povestitor

SPLAT Extreme White = Organizat

Campania #PersonalitateaSPLAT a fost lansată în Social Media printr-un test cu 10 întrebări, prin care oamenii puteau afla ce personalitate au și care sunt caracteristicile lor: personalitateasplat.ro.  Peste 12.000 de persoane au făcut testul de personalitate în mai puțin de o lună.

Cu ajutorul lui Alexandru Gheorghe, grafician cu imaginație cât cuprinde, echipa de proiect a transformat tipurile de personalitate în personaje de desen, care au însuflețit tricouri de campanie.

   

Opt influenceri s-au alăturat campaniei #PersonalitateaSPLAT: ei au făcut testul și au share-uit rezultatul printr-un video. Otravă (excentric), Marius Chivu (povestitor), Sonia Argint Ionescu (organizat), Andreea Retinschi (nonconformist), Andreea Verde (indragostit), Sorina Fredholm (prietenul naturii), Andreea Pautov (spiritual) și Răzvan Firea (visător) au postat rezultatele lor și și-au încurajat fanii să-și facă testul de personalitate, pentru a putea câștiga pastă de dinți pentru un an sau un tricou personalizat.

 

„Diversitatea aromelor de la pastele de dinți din gama Special a făcut ca asocierea cu câte o personalitate să se potrivească perfect. Suntem diferiți și ar trebui să avem opțiuni diferite și pentru ritualul nostru de dimineață. O campanie super jucăușă, pornită de la un insight corect, a dus la rezultate și la o vizibilitate foarte bună a brandului în online și în farmacii” a declarat Letiția Ioana (Brand Manager, Sensiblu).

 

Campania a fost completată de postări în social media ale înfluențatorilor, constând în gifuri potrivite tipului de personalitate, dar și de o livrare specială către mai mulți influențatori, cărora le-a fost asociată o personalitate.

 

Echipa Oxygen:

Sinziana Focșa – Communication Strategist
Alina Savu – Account Coordination
Andreea Irimia – Project Manager
Bogdan Epure – Social Media Strategist
Andreea Filip – Business Development 

 

Echipa Sensiblu:

Letiția Ioana – Brand Manager
Ana-Maria Nilca – Brand Manager

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Oxygen

Oxygen este o agentie integrata de comunicare, cu sedii in Bucuresti si Cluj-Napoca. Cu peste 13 ani experienta pe piata, Oxygen a lucrat de-a lungul anilor cu branduri si companii locale si internationale, din... vezi detalii »

Companii

Branduri

Subiecte

Sectiune



Branded


Related