[CIVIC 5D în haine noi] Geometrie și contraste subtile în cele două propuneri înscrise de Valeriu Moldovan

[CIVIC 5D în haine noi] Geometrie și contraste subtile în cele două propuneri înscrise de Valeriu Moldovan

În continuare, ne uităm înspre alte două propuneri din CIVIC 5D Design Challenge, înscrise de Valeriu Moldovan. Apropo, deadline-ul concursului e la finalul zilei de azi, așa că dacă lucrați template-urile chiar pe-acum, va facem galerie. Dar va invităm și la o doză de citit; înțelegem că pauzele mici pe timp de lucru fac bine inspirației.

Valeriu s-a apucat de Photoshop prin clasa a 7-a, fără să știe mai nimic despre design. Treptat, a ajuns să fie tipul ăla care editează poze și face postere sau logo-uri. Urmând parcursul firesc s-a apucat mai târziu de freelance. El ne propune două variante de grafică minimalistă, bazată pe forme geometrice. Are și o favorită, anume varianta pe alb, unde a integrat în geometria designului linii roșii fine, pentru contrast.

Către spusele lui, imediat mai jos. După care înapoi la treabă, designul câștigător n-o să se facă singur. Pentru brief, mergeți aici. Iar direcțiile ajutătoare din partea juraților sunt aiciaici și aici.

 

 

Cu designul

Pentru mine, designul a pornit mai întâi de la o curiozitate. Când am folosit pentru prima dată un tool de design, cred că eram prin clasa a 7-a. Am început să lucrez în Photoshop; pe atunci habar n-aveam ce înseamnă design.

Mai apoi, curiozitatea s-a transformat într-un hobby și curând am devenit "tipul" care editează fain pozele, care face postere și logo-uri. În timpul facultății (domeniu total diferit de Arta și Design) am făcut voluntariat pe design pentru un ONG, după, am început să fac și freelancing. 

 

CIVIC 5D Design Challenge

Competiția m-a dus instant cu gândul la jocurile video ale copilăriei, mai exact la Need for Speed și m-am gândit că ar fi cool dacă aș participa. 

Din brief mi-au atras atenția 2 cuvinte: Sport și Elegant. Am analizat mai întâi lucrările deja înscrise în concurs, pentru a evita o posibilă „repetare". Majoritatea participanților fiind bărbați, mi s-a părut că multe din lucrările înscrise au pus prea mult accent pe caracterul sportiv (linii, efecte de mișcare), lucru pe care am încercat să îl evit în designul meu.

Îmi place minimalismul aplicat corect, iar la baza conceptului stă și o preferință personală pentru elementele geometrice. Am știut de la început stilul pe care aș vrea să îl implementez, dar, bineînțeles, că au intervenit mici schimbări pe parcurs, care au îmbunătățit și mai mult designul. 

Dintre lucrările înscrise de mine, preferata este CAMO, varianta alb. Îmi place mult contrastul subtil obținut cu red lines

 

Îți plac mașinile? Conduci? Personalitatea ta în trafic

Nu știu dacă există un bărbat care ar spune că nu-i plac mașinile. Conduc și încerc să o fac cât mai responsabil.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Dosare editoriale

Sectiune



Branded


Related