[Pe strada lui George] Roxana Ungurenus: Mi se pare foarte interesant cum oamenii pot crea lucruri foarte diferite pornind de la o idee comuna

[Pe strada lui George] Roxana Ungurenus: Mi se pare foarte interesant cum oamenii pot crea lucruri foarte diferite pornind de la o idee comuna

Ideea comuna este propunerea lui George pentru București: hai să facem din gri arta. A început cu galeria #GeorgeStreetArt, pe podul Aurel Vlaicu, din Pipera, și acum continuă cu competiția Future Artists @ George Street Gallery, deschisa tuturor celor inspirati.

Roxana Ungurenus studiaza Arhitectura in Anglia, dar tot se gandeste la Bucuresti. A atras-o acest concurs si nu a ezitat sa propuna o lucrare care sa inveseleasca orasul:

Mi-au atras atentia cuvintele "outbreak of joy", care in mintea mea deja au conturat ceva foarte colorat, vesel, placut.

In toti acesti ani am incercat sa invat cum sa fac oamenii sa simta ceva cand se uita la o lucrare de arta, sa le transpun cum m-am simtit eu cand o cream.

Prin lucrarea ei, vrea sa faca oamenii sa iubeasca putin mai mult Bucurestiul. Sa ii faca sa vada peste "zidul" de pareri negative si trafic mult. 

 

Scurta istorie personala

Am 20 de ani si sunt orginiara din Pitesti, dar acum traiesc in Anglia, unde studiez Arhitectura la University of Sheffield.

Arta a fost parte din mine de la inceput, iar in scoala generala am decis ca pe viitor as vrea sa ma axez pe arhitectura, un domeniu care imbina foarte placut simtul artistic cu cel practic. Pe parcursul anilor am ajuns sa iubesc aceasta meserie si in fiecare an cu cat o inteleg si mai bine, cu atat ma uimeste si mai mult rolul imens pe care il joaca in viata noastra.

 

Competiția „Future Artists @ George Street Gallery”

De competitia George am aflat intamplator pe Facebook si mi-a reamintit cum cu cateva saptamani in urma am trecut pe langa stalpii de pod colorati din Bucuresti si m-am bucurat, pentru ca inveselesc foarte tare zona.

Concursul in sine mi s-a parut in primul rand o oportunitate de a vedea un numar mare de lucrari si schite cool.

Mi se pare foarte interesant cum oamenii pot crea lucruri foarte diferite pornind de la o idee comuna. De asemenea, mi-a placut pentru ca este o initiativa la care poate participa oricine, cu foarte putine ingradiri si asa cred ca se nasc cele mai frumoase lucrari. Mi s-a parut ca acest concurs exprima bucurie si creativitate, asa ca am fost sigura ca si ideile mele vor fi binevenite.

 

Punctul de pornire

In legatura cu lucrarea mea, din brief mi-au atras atentia cuvintele "outbreak of joy", care in mintea mea deja au conturat ceva foarte colorat, vesel, placut. In toti acesti ani am incercat sa invat cum sa fac oamenii sa simta ceva cand se uita la o lucrare de arta, sa le transpun cum m-am simtit eu cand o cream.

Acesta a fost si scopul meu aici. Initial, toate cele 4 categorii mi s-au parut tentante, dar pana la sfarsit am schitat in creion cate o versiune pentru fiecare, doar pentru a imi extrage ideile din minte si a lucra cu ele pentru o singura varianta.

M-am decis asupra temei City deorece simt ca imi reprezinta cel mai bine conceptile in legatura cu arta, dar si ca prin ea le poti aduce la un loc pe toate - pana la urma orasul e cel plin de muzica, tech si fashion.

Ideea de baza a fost schitata initial in creion, iar apoi a fost realizata folosind Adobe Illustrator. Un mare obstacol a fost faptul ca nu eram familiara cu programul Illustrator, asa ca intreg procesul s-a intins pe mult mai multe zile decat trebuia.

 

Mesajul

Prin lucrarea mea vreau sa fac oamenii sa iubeasca putin mai mult Bucurestiul. Sa inceapa sa il vada ca pe un loc fericit si modern, un loc in care ti-ai indemna prietenii sa vina si sa incerci sa ii faci si pe ei sa il conceapa la fel de fain cum il consideri tu. Sa ii faci sa vada peste "zidul" de pareri negative si trafic mult.

In aceasta lucrare am imbinat elemente urbane din Bucurestiul actual cu o imagine a Bucurestiului de viitor, incercand astfel sa fac bucurestenii sa creada in viitorul orasului si poate sa ia si ei parte la dezvoltarea lui. Sper ca juratii si publicul sa perceapa atmosfera lucrarii mele exact asa cum mi-am imaginat-o eu cand am citit prima data brief-ul.

Imi doresc ca oamenii ce trec in fiecare zi prin fata unui desen plin de veselie si speranta sa inceapa sa imprumute din acest sentiment si sa il impartaseasca si cu restul. In acest fel simt ca imi indeplinesc scopul de artist.

 

Arta stradala

Prin arta stradala este spusa o alta poveste a orasului. De fiecare data cand descopar o pictura murala sau un colt artistic pe o strada, ma simt turista. Ma simt ca si cum as fi pentru prima data acolo, in zona respectiva, fac poze, salvez locatia si plec cu sentimentul ca traiesc intr-o lume frumoasa.

Arta stradala da culoare si viata mai ales acolo unde arhitectul nu a dat. Sper ca pe viitor aceste 2 meserii sa colaboreze in a crea spatii minunate.

In Bucuresti am observat cum apar cateva picturi murale de mari dimensiuni, precum cea de pe strada general Eremia Grigorescu, care impresioneaza foarte tare prin dimensiune si culori. Orasul in care studiez este  de asemenea plin de picturi murale, majoritatea create de Phlegm, un artist cu un stil foarte bine conturat ce a impodobit intreaga Mare Britanie.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Branduri

Campanii

Sectiune



Branded


Related