[Pe strada lui George] Radu Popa: Ideea pentru The Touch mi-a venit, evident, de la cel mai faimos tavan din lume

[Pe strada lui George] Radu Popa: Ideea pentru The Touch mi-a venit, evident, de la cel mai faimos tavan din lume

Vatican, extratereștri, NASA. Din astfel de surse și-a extras inspirația Radu Popa în propunerea lui pentru #GeorgeStreetArt, galeria de artă de pe podul Aurel Vlaicu din Pipera. Termenul limită pentru înscrierea lucrărilor în competiția Future Artists @ George Street Gallery este azi, ora 23.59. Radu este unul dintre participanții care s-au înscris pe ultima sută de metri, de altfel. Deci știe cum e cu alergatul inspirației până la deadline. Si viziteaza galeria lui George zilnic. În fiecare dimineață, la ora 7.00, Radu coboară din metrou la Aurel Vlaicu. 

M-a atras ideea de a aduce un strop de culoare zonei Pipera, pe care o vizitez zilnic. Intr-un fel de a duce culoare in propria viata.

 

Scurta istorie personala

Bucuresti a fost dintodeauna acasa. Inca am doua zeci si ceva de ani, asta pana la anu’. Detin un frate de aceea varsta si cu aspect foarte asemenator cu al meu. A incris si el vreo doua lucrari.

Nu am studii si nici nu lucrez in domeniu artei, dar intodeuna am desenat. Din cand in cand impreuna cu fratele meu dezvolt jocuri simple pentru mobil, hypercasual parca le zice.

 

Competitia „Future Artists @ George Street Gallery”

In fiecare zi, la ora 7 dimineata, cobor din metrou la Aurel Vlaicu. Cam greu sa nu-mi atraga atentia stalpii desenati. Ideea de avea un desen de-al meu pe unul din stalpi n-avea cum sa nu ma incante.

Ideea pentru The Touch mi-a venit, evident, de la cel mai faimos tavan din lume. 

Pentru Conqueror of the World inspiratia a venit din mai multe surse: documentarele acelea hilare cu extrateresti antici, un articol despre planurile NASA de a trimite oameni pe alte planete si filmul Barbarella.

M-a atras ideea de a aduce un strop de culoare zonei Pipera, pe care o vizitez zilnic. Intr-un fel de a duce culoare in propria viata.

 

Dificultăți

Singurul obstacol este lipsa timpului, de aceea m-am inscris pe ultima suta de metri.

 

Arta de strada

Sigur ca ma opresc sa admir desenele de pe pereti. Imi place cum a evoluat arta stradala in ultima vreme. Desigur, mai sunt si cele mai putin de admirat, cele cu adevarat vulgare. Nu prea ma incanta, dar imi atrag atentia. Nici cele cu tenta politica nu-mi plac.

Marea diferenta este ca arta conventionala o gasesti in muzee si vernisaje si alegi sa o privesti, cea stradala te intampina in drumul tau, fie ca vrei sau nu.

De aceea eu cred ca arta stadala ar trebui sa incante pe toata lumea. Nu poti face ceva ce se adreseaza numai unui tip de public. Asta este opinia mea, poate gresesc.

Sincer, lucrarea incrisa de mine The Touch, cred ca ar putea deranja putin. Sper sa nu.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Branduri

Campanii

Sectiune

Dictionar



Branded


Related