[Pe strada lui George] Larisa Baltariu: Întodeauna am avut mica plăcere de a mă apropia de pereți pentru a observa detaliile graffiti-urilor

[Pe strada lui George] Larisa Baltariu: Întodeauna am avut mica plăcere de a mă apropia de pereți pentru a observa detaliile graffiti-urilor

Știm că inspirația are uneori nevoie de deadline-uri dramatice. Iată unul care se întâmplă chiar azi și sperăm să vă ajute: ora 23.59. Momentul in care se vor incheia inscrierile pentru competitia  Future Artists @ George Street Gallery. Până atunci, vorbim cu Larisa Baltariu, care a înscris două propuneri săptămâna trecută. Are 20 de ani, a terminat Liceul de Arte Plastice “N. Tonitza” din București, iar în prezent studiază graphic design-ul la Universitatea Națională de Arte. Arta de stradă le reamintește oamenilor să se simtă plini de viață, spune ea. Îi trezește și îi motivează. Gânduri cu care a pornit și în lucrările propuse pentru Strada lui George. 

 

Scurtă istorie personală

Am 20 de ani, recent împliniți. M-am născut și am crescut în București. Despre relația mea cu arta aș putea povesti ore întregi. Să desenez a fost dintotdeauna lucrul pe care-l făceam din plăcere și pe care-l folosesc des ca metodă de relaxare.

Am absolvit Liceul de Arte Plastice “N. Tonitza” din București, iar în prezent studiez graphic design-ul la Universitatea Națională de Arte.

 

Competiția „Future Artists @ George Street Gallery”

Încă de la prima vedere a reclamei concursului mi-am spus că acesta nu este un lucru pe care să-l ratez. Mi-a plăcut enorm de mult ideea de ștergere a griului din zona Pipera și faptul că se oferă șansa la expunere a artiștilor la început de drum.

Punctul de pornire a reprezentat o serie de fotografii de referință, pe care mai apoi le-am transformat în așa fel încat compoziția să fie cat mai fluidă. După alegerea schiței pe care am considerat-o cea mai potrivită pentru tema concursului a urmat digitalizarea.

Elementele din brief care mi-au atras atenția în mod special: însuși conceptul “Outbreak of Joy” și direcția de fashion. Am vrut să transmit o stare de optimism și energie, motiv pentru care am ales culori vibrante.

 

Dificultăți

De cele mai multe ori, am tendința de a-mi încărca lucrările cu detalii, însă de această data am vrut să o duc spre o zonă cat mai minimalistă. Nu aș numi asta “obstacol”, însă a fost ceva nou pentru mine.

 

Mesaj pentru juriu 

Îmi doresc ca jurații să înțeleagă ideea transmisă, iar apoi să mă îndrume spre a-mi dezvolta atuurile și a lucra la părțile mai puțin reușite.

 

Și public 

Dorința mea este ca publicul să primească la vederea lucrării mele un mic impuls de energie pozitivă.

 

Arta de stradă

Contactul cu arta stradală mi se pare un lucru imposibil de evitat. Întodeauna am avut mica plăcere de a mă apropia de pereți pentru a observa detaliile graffiti-urilor.

Consider că arta stradală adaugă caracter la ceea ce altfel ar fi doar gri și plictisitor. Arta le reamintește oamenilor să se simtă plini de viață. Îi trezește. Îi motivează. Și în unele cazuri, îi pune pe ganduri.

Pe B-dul. Dimitrie Cantemir, pe lateralul unui bloc, realizat de RECIS se află un mural cu detalii meticuloase și o cromatică ce scoate zona din “normal” și o face de o mie de ori mai interesantă.

Din afara granițelor, muralul Lisei King din cadrul Wall to Wall Festival este ceva ce aș vrea să văd pe viu.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Sectiune



Branded


Related