[Pe strada lui George] Ionuț Popescu și felul lui de a ține un jurnal

[Pe strada lui George] Ionuț Popescu și felul lui de a ține un jurnal

Cei care creeaza sunt putini; cei care nu pot crea sunt numerosi, spune Ionuț Popescu. El a creat și a trimis propunerea lui pentru un altfel de București la Future Artists @ George Street Gallery, competiție al cărei termen limită de înscriere este azi la 23.59. Și dacă graffiti-urile sunt un fel de poezie a străzii, răspunsurile lui Ionuț continuă starea metaforică. Despre artă, vârstă și menirea artistului, un fel de versuri albe, după cum urmează:

 

Scurtă istorie personală

Nu cred in varsta. Cred in puterea energiei - nu inaintam in varsta prin ani, ci prin povesti. Scopul artei este de a dezvălui arta şi de a-l ascunde pe artist. Arta şi lucrările de artă nu fac artistul; simţul, entuziasmul şi instinctul te transformă în artist.

 

Competiția „Future Artists @ George Street Gallery”

Nu este necesar să faci lucruri extraordinare pentru a obține rezultate extraordinare. În artă, ca şi în război, trebuie să mergi pe drumul tău ca să învingi – de la intenție la  realizare e de parcurs obstacolul imens al posibilității              

Fii suficient de curajos pentru a trăi creativ. Originalitatea este locul unde altcineva nu a mai fost. Trebuie să părăseşti oraşul confortului tău şi să mergi în sălbăticia intuiţiei tale. Originalitatea nu constă în a spune ce nu a mai spus nimeni, ci în a spune exact ceea ce gândești tu însuți.

Nu căuta răspunsuri imposibile. Mai bine schimbă întrebările - orice răspuns trimite la o întrebare, la o întrebare trezită din răspuns.

 

Dificultăți

Obstacolele sunt acele lucruri groaznice pe care le vezi când îți iei ochii de la țelul tău - nu pierdeţi timpul căutând obstacole. S-ar putea ca ele să nu existe - obstacolele sunt lecţii, nu piedici.

 

Mesaj pentru juriu 

Punerea la încercare: ţi se pare că un om are merite? Pune-i piedici la tot ce năzuieşte, la tot ce face. Dacă meritul lui e real, va şti să înfrângă sau să ocolească piedicile -  te poți împodobi cu penele altuia, dar nu poți zbura cu ele.

 

Și public 

Secretul creativitatii sta in a sti cum sa-ti ascunzi sursele – creativitatea nu se uzează niciodată. Cu cât o folosești mai mult, cu atât e mai vie.

 

Arta de stradă

Cei care creeaza sunt putini; cei care nu pot crea sunt numerosi. Prin urmare cei din urma sunt mai puternici. Inteligenta unui om este 10% un calcul matematic, 15% educatie si cultura, iar 75% inspiratie si creatie.

Arta nu este niciodată terminată ci doar abandonată - este ca și natura, simplă și profundă, una și diversă. 

A nu fi niciodată mulțumit: în aceasta constă toată arta - o operă de artă este rezultatul unic al unui unic temperament.

Picturile sunt fotografii făcute cu ochiul pictorului - este doar un alt fel de a ţine un jurnal. Credem că ştim ce este pictura, dar numai pictorii mari ştiu -  fiecare pictor bun pictează ceea ce este.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Oameni

Sectiune

Dictionar



Branded


Related